Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Τι θέλουν (επιτέλους) οι γυναίκες από μια σχέση;

Το προαιώνιο ερώτημα που ταλαιπωρεί γενιές και γενιές ανδρών, βρίσκει επιτέλους τις απαντήσεις του –οι οποίες είναι πολύ απλούστερες απ’ όσο φαντάζεστε.
Τι θέλουν (επιτέλους) οι γυναίκες από μια σχέση;

Αγάπη, ειλικρίνεια, αλληλοκατανόηση. Όσο βαρετό ακούγεται, άλλο τόσο ανεπαρκές είναι. Προφανώς, καμία σχέση δεν πήγε μακριά στηριγμένη σε μυστικά και ψέματα, αλλά τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, και το μυστήριο παραμένει: Τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες, και το ήξερε μόνο ο Mel Gibson στην ομώνυμη ταινία; Σε μια παγκόσμια αποκλειστικότητα, το in2life μοιράζεται μαζί σας τις πέντε βασικότερες (από τις εκατοντάδες) απαντήσεις-SOS, για να ξέρετε πού βαδίζετε, ή έστω από πού να ξεκινήσετε.

Μέτρο: Θυμάστε εκείνο το e-mail που έλεγε διάφορα πράγματα του τύπου «αν την ρωτάς πού ήταν είσαι καταπιεστικός και ζηλιάρης, αν δεν την ρωτάς είσαι αδιάφορος και δεν την αγαπάς» και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι απλά οι γυναίκες είναι τρελές; Ε λοιπόν, έχουμε νέα: Υπάρχει μια ενδιάμεση κατάσταση ανάμεσα στην πλήρη αδιαφορία για το πώς πέρασε τη μέρα της, και στην ανάκριση με μεθόδους τύφλα-να-‘χει-η-ΚαΓκεΜπε για το πόσες φορές και με ποιον έκανε διάλειμμα στη δουλειά, τι ώρα πήγε για καφέ και πόσες φορές διασταυρώθηκε το βλέμμα της με εκείνο του μπάρμαν το βράδυ. Μια-δυο ερωτήσεις από ενδιαφέρον (και ει δυνατόν ένα-δυο σχόλια που να δείχνουν ότι ακούς τι λέει και συμμετέχεις στην κουβέντα) είναι καλές, περισσότερες είναι κουραστικές. Τόσο απλό.



Ποικιλία: Μπορεί να σας αρέσει (και στους δύο) να χουχουλιάζετε με ταινίες στον καναπέ. Ή να βγαίνετε για φαγητό. Ή να πηγαίνετε συχνά σινεμά. Και μπορεί εσύ, ως πρακτικό μυαλό, να σκέφτεσαι ότι, αφού έχετε βρει κάτι που κάνει και τους δυο σας χαρούμενους, δεν υπάρχει κανένας λόγος να χαλάσετε την επιτυχημένη σας συνταγή. Σωστά; Λάθος. Η λαϊκή θυμοσοφία τα έχει πει πολύ πριν από εμάς, και η ρουτίνα μπορεί να κουράσει ακόμα και τον πιο ενθουσιώδη άνθρωπο. Αυτό το τελευταίο ισχύει ειδικά μετά το πρώτο στάδιο της σχέσης (εκεί κάπου μετά το πρώτο εξάμηνο) που ο εγκέφαλος του πιο ενθουσιώδους ανθρώπου μετριάζει κάπως τις χημικές του αντιδράσεις για να μην τρελαθεί ο ιδιοκτήτης του.

Έρωτα: Μιλώντας για χημικές αντιδράσεις του εγκεφάλου, το «μας τελείωσε ο έρωτας» πρέπει να είναι μια από τις δημοφιλέστερες απαντήσεις στις γυναικείες συζητήσεις που ξεκινούν με την ερώτηση «γιατί χωρίσατε;». Προφανώς, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να επαναφέρετε τον οργανισμό σας (και εκείνης) στο στάδιο ανεξέλεγκτης παραγωγής ορμονών του πρώτου καιρού. Μπορείτε, όμως, να κάνετε πολλά για να αναθερμάνετε την σχέση σας –δεκαεπτά διαφορετικές ιδέες έχουμε συγκεντρώσει εδώ.

Χιούμορ: Το κλισέ που λέει ότι δεν υπάρχει καλύτερο αφροδισιακό από το να την κάνεις να γελάει εμπεριέχει μια (μεγάλη) δόση αλήθειας –αλλιώς δεν θα ήταν κλισέ. Το πρόβλημα με αυτό είναι η λέξη «αφροδισιακό», που το κάνει να μοιάζει σαν να βγήκε από εγχειρίδια του τύπου «πώς να ρίξεις μια γυναίκα σε ένα μπαρ». Όσο το εκτιμούσε όταν πρωτογνωριστήκατε, άλλο τόσο (ίσως και λίγο περισσότερο) το εκτιμά στον δεύτερο/ τρίτο/ τεσαρακοστό χρόνο σχέσης. Αν το ήξεραν περισσότεροι αυτό, η ανθρωπότητα θα είχε γλιτώσει από πολλούς χωρισμούς.

Ενδιαφέρον: Μην μπερδεύεστε, διαφορετικό πράγμα είναι ο έρωτας από το ενδιαφέρον. Το ότι είστε (ή υπήρξατε, αν μιλάμε για προχωρημένο στάδιο σχέσης) ερωτευμένοι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δείχνετε το ενδιαφέρον που θα ήθελε εκείνη για την ίδια/ την προσωπικότητά της/ τις αγαπημένες της συνήθειες/ τις απόψεις της. Σκεφτείτε, ας πούμε, πόσες ερωτήσεις θα μπορούσατε να απαντήσετε σωστά για τις προτιμήσεις, τις αντιλήψεις ή τα παιδικά χρόνια του τελευταίου μεγάλου σας έρωτα, στην αρχή της σχέσης. Λίγες, στοιχηματίζουμε, κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να μην οφείλεται σε έλλειψη ενδιαφέροντος (βλέπε δεν την ακούτε όταν μιλάει) αλλά στο ότι δεν έχετε ακόμα προλάβει να μάθετε τα πάντα ο ένας για τον άλλο –πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε ακόμα να εκπλήσσεστε, άρα είστε σε καλό δρόμο.

Ηρώ Κουνάδη


 in2life

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα