Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Θανατηφόρα έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ στην Ινδονησία – τουλάχιστον 6 νεκροί

sinabung-eruption-kills-3-may-21-2016-5

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι βρήκαν το θάνατο ενώ τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά όταν ξέσπασε το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, στις 21 Μαΐου 
Η έκρηξη του ηφαιστείου Σιναμπούνγκ στη δυτική Ινδονησία έχει στοιχίσει τις ζωές σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους, δήλωσε αξιωματούχος την Κυριακή. Εκτός αυτού, ακόμα τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση όταν το ηφαίστειο εξερράγη το Σάββατο στην επαρχία της Βόρειας Σουμάτρα εκτοξεύοντας στάχτες ψηλά στα 2 μίλια στον ουρανό.
Η τέφρα έχει χυθεί κάτω από τις πλαγιές κάπου 3 μίλια δυτικά σε ένα ποτάμι, είπε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών, Sutopo Purwo Nugroho.
Όλα τα θύματα της έκρηξης ήταν γεωργοί από το χωριό Gamber που βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη γύρω από την ηφαιστειακή κορυφή.
Εννέα άνθρωποι χτυπήθηκαν από τα καυτά σύννεφα. Έξι πέθαναν και τρεις άλλοι παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση από τα εγκαύματα, είπε ο Nugroho στο Agence France-Presse(AFP).
Το θερμό αέριο και τα πετρώματα, τα οποία κινούνται με γρήγορη ταχύτητα, μπορεί να φτάσουν τους 700 βαθμούς Κελσίου (1292 Φαρενάιτ) καθώς πέφτουν κάτω από τις πλευρές του ηφαιστείου, πρόσθεσε.
Στρατιώτες, αστυνομία και φορείς για βοήθεια από καταστροφές, μαζί με τους εθελοντές και τους χωρικούς, ξεκίνησαν μια επιχείρηση έρευνας για πιθανά θύματα, αναφέρει το Associated Press, επικαλούμενο τον Nugroho.
Προσοχή – Σκληρές εικόνες



Και στη Κόστα Ρίκα ηφαίστειο σκορπά τέφρα και καπνό – Τι έχουν τα έρμα και ξυπνάνε;

Με πυκνά σύννεφα στάχτης και καπνού δημιουργώντας έναν γκρίζο ουρανό, εξερράγη το ηφαίστειο Turrialba που βρίσκεται στην Cartago -επαρχία της κεντρικής Κόστα Ρίκα, μόλις 30 χλμ από την πρωτεύουσα της χώρας, το Σαν Χοσέ. Η ηφαιστειακή δραστηριότητα ξεκίνησε την Τετάρτη και οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν την Παρασκευή, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
allnewz

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα