Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΘΑΛΑΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ...Μέρος 2ο


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

α)Μεταλικά στοιχεία: Το θαλασσινό νερό περιέχει και τα 92 μεταλλικά στοιχεία που βρίσκονται στη φύση και στον οργανισμό μας.
β)Μαγνήσιο: Είναι απαραίτητο τόσο για τη μυϊκή όσο και για τη νευρική δραστηριότητα του οργανισμού, για τη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας σώματος, καθώς και για τη δομή των οστών.
γ)Ασβέστιο: Απόλυτα αναγκαίο για την πήξη του αίματος και για τη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων.
δ)Νάτριο: Βοηθά στην ενυδάτωση των κυττάρων, αφού παρακρατεί νερό στο εσωτερικό των μυών.
ε)Ιώδιο: Σταθεροποιεί το μεταβολισμό και επεμβαίνει επιβοηθητικά στην ανάπτυξη.
ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Oι διάφορες θεραπείες, κυρίως με τα προϊόντα της θάλασσας, θαλασσινό νερό ,φύκια, λάσπη κλπ βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού των κυττάρων, με αποτέλεσμα να γίνονται περισσότερες καύσεις στον οργανισμό.Επιτυγχάνεται απώλεια βάρους, καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και την επιδερμική σύσφιγξη.

1)ΠΟΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Στα σύγχρονα κέντρα θαλασσοθεραπείας, εφαρμόζεται η μέθοδος της ποσιοθεραπείας η οποία συνίσταται στη χρήση του θαλασσινού νερού ως πόσιμο. Το νερό αυτό πρέπει να είναι καθαρό, δηλαδή το μείγμα πρέπει να έχει ληφθεί από την ανοιχτή θάλασσα μακριά από τις πολυπληθείς παραλίες των λουομένων. Το ιδανικό σημείο βρίσκεται σε απόσταση 50 έως 60 χιλ. από την ακτή, μακριά από τη γραμμή πλεύσης των πλοίων, και πρέπει να προέρχεται από ένα βάθος της τάξης των 15 μέτρων. Η ποσότητα που λαμβάνεται ημερησίως είναι ελάχιστη, όχι περισσότερο από μια κουταλιά της σούπας.
2)ΦΥΚΙΑ
Όλα τα θρεπτικά στοιχεία του θαλασσινού νερού τα βρίσκουμε και στα φύκια, σε συγκεντρώσεις όμως 50.000 φορές μεγαλύτερες! Eίκοσι χιλιάδες ποικιλίες και είδη φυκιών από όλο τον κόσμο μετατρέπονται σε μορφή πούδρας και χρησιμοποιούνται σε προϊόντα περιποίησης. Aνάλογα με το χρώμα τους (υπάρχουν καφέ, κόκκινα, μπλε και πράσινα), έχουν και διαφορετικές ιδιότητες. Bοηθούν την αύξηση του μεταβολισμού, συμβάλλουν στη βαθιά απολέπιση του σώματος, καταπολεμούν την κυτταρίτιδα, ενυδατώνουν, θρέφουν και οξυγονώνουν τους ιστούς, επιτυγχάνοντας επιδερμική σύσφιγξη.

3)ΛΑΣΠΗΣτην λασποθεραπεία αντί για νερό χρησιμοποιείται η λάσπη. H θαλάσσια λάσπη έχει πολύ έντονη μυοχαλαρωτική δράση και είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία. Επίσης, λόγω της ιδιότητάς της να συγκρατεί πολλή θερμότητα, διαστέλλει τους πόρους της επιδερμίδας και αφήνει τα συστατικά της να διεισδύσουν σε βάθος. Λασπόλουτρα συνιστώνται σε παθήσεις νωτιαίου μυελού, νεφρίτιδες, αρθρίτιδες.
Υπάρχουν διαφόρων τύπου λάσπης: Λάσπη θειούχων πηγών, λάσπη λιμνών, ποταμών, λάσπη πάτου.
Σημαντική θεωρείται και η προέλευσή της. Λάσπη ιδανική για θεραπείες υπάρχει στην Καβάλα, στο Κιλκίς, στη Φλώρινα, στα Μέθανα, στη Σάμο, στη Σαντορίνη, στο Λαγκαδά.
H λάσπη από τη Nεκρά Θάλασσα θεωρείται η καλύτερη, καθώς όλα τα ευεργετικά της στοιχεία βρίσκονται σε πολύ υψηλότερες συγκεντρώσεις (μέχρι και 150 φορές) συγκριτικά με άλλες θάλασσες.
ΑΝΤΙΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:
H θαλασσοθεραπεία αντενδείκνυται σε όσους πάσχουν από υπερθυρεοειδισμό ή σοβαρά καρδιακά και αναπνευστικά νοσήματα (π.χ. στεφανιαία νόσο) τα οποία δεν είναι σταθεροποιημένα με φαρμακευτική αγωγή.
H χρήση των ζεστών θεραπειών πρέπει να αποφεύγεται στις περιπτώσεις προβλημάτων του κυκλοφορικού των κάτω άκρων (φλεβίτιδα, ευρυαγγείες, κιρσοί κλπ.). Σε κάθε περίπτωση, αν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα υγείας, καλό είναι να συμβουλευτούμε το γιατρό μας.
Αν αντί για τη θάλασσα επισκεπτόμαστε κάποιο κέντρο θαλασσοθεραπείας πρέπει να γνωρίζουμε οτι εκεί υπάρχει γιατρός, ο οποίος, βασισμένος στο ιατρικό ιστορικό μας, μας υποδεικνύει τις κατάλληλες θεραπείες.
(Μεταφρασμένο από το βιβλίο που σπούδασα ''Natural Alternative Treatments & Properties )


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα