Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

11 εύκολες συμβουλές για την κουζίνα

Πρώτη εύκολη συμβουλή για την κουζίνα: παγώστε το επιπλέον βούτυρο για να το διατηρήσετε για μεγαλύτερο διάστημα και, αν το τρίψετε, θα είναι ακόμα πιο εύκολο να το χρησιμοποιήσετε σε ορισμένες συνταγές.

11 εύκολες συμβουλές για την κουζίνα

Το να περνάτε πολλή ώρα στην κουζίνα μπορεί να είναι διασκεδαστικό όταν παθιάζεστε με την προετοιμασία συγκεκριμένων πιάτων, θέλοντας να καινοτομήσετε και να εξερευνήσετε επιλογές.
Δυστυχώς όμως δεν έχουμε πάντα πολύ χρόνο στη διάθεσή μας και μερικές εργασίες μπορούν γρήγορα να γίνουν κουραστικές.
Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά κόλπα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να απλοποιήσετε τη ζωή σας όταν μαγειρεύετε.
Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές για την κουζίνα, μπορείτε να πείτε αντίο σε ένα μέρος από το άγχος που δημιουργούν οι εργασίες που δεν είναι και τόσο εύκολες. Είστε έτοιμοι να τις εφαρμόσετε;

Εύκολη συνταγή για την κουζίνα #1: παγωμένο βούτυρο

Το να βάλετε το βούτυρο στην κατάψυξη ίσως στην αρχή να μην ακούγεται σαν καλή ιδέα, επειδή σκληραίνει και χρησιμοποιείται δυσκολότερα.
Όταν όμως ο καιρός είναι ζεστός, είναι καλύτερα να το διατηρείτε φρέσκο και χωρίς κίνδυνο να χαλάσει.
Για να χρησιμοποιείτε το βούτυρο ευκολότερα σε σχεδόν όλες τις συνταγές,αποθηκεύστε το στην κατάψυξη και χρησιμοποιήστε έναν τρίφτη τυριού για να πάρετε ακριβώς τη σωστή ποσότητα.
Προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο: 10 συνηθισμένα μαγειρικά σφάλματα

Εύκολη συνταγή για την κουζίνα #2: αφαίρεση των σπόρων του καλαμποκιού από το στέλεχος

2-kalampoki
Η αφαίρεση των σπόρων του καλαμποκιού από το στέλεχος μπορεί να είναι απλή και μεθοδική. Τοποθετήστε ένα μπολ ανάποδα μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ. Ακουμπήστε το στέλεχος του καλαμποκιού όρθιο πάνω στο μικρότερο μπολ και χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να σπρώξετε τους σπόρους προς τα κάτω. Όλο το καλαμπόκι θα μείνει στο κάτω μπολ. Πανεύκολο!

Εύκολη συνταγή για την κουζίνα #3: Καθαρίστε το ακτινίδιο με ένα κουτάλι

Το ξεφλούδισμα ενός ακτινίδιου μπορεί να είναι δύσκολο και μερικές φορές ένα μέρος του φρούτου πάει χαμένο. Για να μη συμβεί αυτό, κόψτε το ακτινίδιο στη μέση και αφαιρέστε τη σάρκα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.

Εύκολη συνταγή για την κουζίνα #4: τηγανητές πατάτες

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε όταν τηγανίζετε πατάτες είναι ότι κολλάνε μεταξύ τους στο τηγάνι και δεν έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.
Για να το αποφύγετε αυτό, απλώς μουσκέψτε τις φέτες της πατάτας σε κρύο νερό λίγα λεπτά πριν αρχίσετε να τις τηγανίζετε. Το νερό απομακρύνει ένα μέρος του αμύλου, κάτι που τις εμποδίζει να κολλήσουν κατά το τηγάνισμα.

Εύκολη συνταγή για την κουζίνα #5: εξασφαλίστε περισσότερο χυμό από το λεμόνι

Μερικές φορές είναι δύσκολο να γνωρίζετε αν ένα λεμόνι περιέχει την ποσότητα του χυμού που απαιτεί η συνταγή.
Για να μην απογοητευτείτε, λοιπόν, από το επόμενο λεμόνι, βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για δυο λεπτά, αφήστε το να κρυώσει και θα σας δώσει περισσότερο χυμό από ό,τι κανονικά.

Εύκολη συνταγή για την κουζίνα #6: αποτρέψτε το μαύρισμα των φρούτων

3-mila
Όταν κόψετε ένα φρούτο, όπως ένα μήλο ή ένα αχλάδι, μέσα σε δευτερόλεπτα αρχίζει να οξειδώνεται και να μαυρίζει.
Αν θέλετε να διατηρήσετε τη φρέσκια όψη του περισσότερο, τοποθετήστε τις φέτες του φρούτου σας σε ένα μπολ με κρύο νερό μαζί με λίγο χυμό λεμονιού.

Εύκολη συνταγή για την κουζίνα #7: ξεφλούδισμα τομάτας

Υπάρχουν τόσες πολλές συνταγές που έχουν καλύτερη γεύση αν αφαιρέσετε τη φλούδα από τις τομάτες. Ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, επειδή οι ώριμες τομάτες τείνουν να διαλύονται.
Όταν χρειάζεται να ξεφλουδίσετε τομάτες, τοποθετήστε τες σε ένα μπολ με βραστό νερό για ένα ή δύο λεπτά και έπειτα η φλούδα θα αφαιρεθεί εύκολα.

Εύκολη συνταγή για την κουζίνα #8: τεμαχισμός κρεμμυδιού

Κλαίτε κάθε φορά που κόβετε κρεμμύδια; Πείτε αντίο σε αυτή την ενοχλητική αντίδραση βάζοντάς τα στο ψυγείο μερικές ώρες πριν αρχίσετε να τα τεμαχίζετε.

Εύκολη συνταγή για την κουζίνα #9: καμένο ρύζι

Δεν υπάρχει τίποτα πιο καταστροφικό και δυσάρεστο από το να κάψετε το ρύζι λίγο πριν το μεσημεριανό ή το βραδινό γεύμα.
Για να σώσετε το ρύζι σας και να απομακρύνετε την απαίσια μυρωδιά και την καπνισμένη γεύση, κόψτε ένα κρεμμύδι στα τέσσερα και βάλτε το στην κατσαρόλα με το ρύζι για δεκαπέντε λεπτά.

Εύκολη συνταγή για την κουζίνα #10: ξεφλούδισμα σφιχτοβρασμένων αβγών

4-vrasta-avga
Τα σφιχτοβρασμένα αβγά είναι νόστιμα και συμπληρώνουν θαυμάσια πολλές συνταγές και σως. Το δύσκολο είναι να τα ξεφλουδίσετε, επειδή μερικές φορές το τσόφλι κολλάει στο αβγό όταν προσπαθείτε να το αφαιρέσετε.
Μην αφήσετε το γεγονός αυτό να σας ξαναενοχλήσει ποτέ ξανά! Αν θέλετε το τσόφλι των αβγών σας να αφαιρεθεί όλο με τη μία, προσθέστε μισό κουταλάκι του τσαγιού μαγειρική σόδα στο νερό στο οποίο τα βράζετε.
Αν αυτή τη συμβουλή δεν σας κάνει, μπορείτε επίσης να βάλετε το σφιχτοβρασμένο αβγό σας σε ένα ποτήρι κρύο νερό, να καλύψετε το άνοιγμα με το χέρι σας και να το ανακινήσετε για μερικά λεπτά. Το αβγό σας θα ξεφλουδιστεί μέσα σε δευτερόλεπτα.

Εύκολη συνταγή για την κουζίνα #11: τρίψιμο τυριού
Ανάλογα με το είδος του τυριού που χρησιμοποιείτε, το τρίψιμο μπορεί να παρουσιάζει μερικές δυσκολίες. Κάποιες ποικιλίες τυριών διαλύονται σε κομμάτια.
Για να κάνετε την εμπειρία αυτή πιο απλή και πιο επαγγελματική, απλώστε λίγο ελαιόλαδο στο τυρί πριν το τρίψετε.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα