Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Nέες έρευνες για το σουτιέν: είναι τελικά απαραίτητο;

Nέες έρευνες για το σουτιέν: είναι τελικά απαραίτητο;
Mετά από χρόνια ερευνών οι ειδικοί μας προτρέπουν να απαλλαγούμε επιτέλους από αυτό.

Η μητέρα μας μάς έμαθε να φοράμε πάντα σουτιέν. Σύμφωνα όμως με τα νέα δεδομένα, ότι δηλαδή ο στηθόδεσμος δεν προσφέρει τα οφέλη που κάποτε οι γυναίκες πίστευαν, είναι γεγονός πως θα αρχίσουμε να ξανασκεφτόμαστε σοβαρά το ενδεχόμενο να επαναφέρουμε την ''καύση'' τους.

Ο ερευνητής Jean - Denis Rouillon, του Πανεπιστημίου Franche - Comte, δήλωσε σε συνέντευξή του πως:«Ιατρικά και ανατομικά, το στήθος δεν επωφελείται από τη στέρηση της βαρύτητας με τη χρήση του στηθόδεσμου».

Η μελέτη 15 ετών διεξήχθη σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου ο Rouillon μέτρησε και εξέτασε το στήθος πάνω από 300 γυναικών, ηλικίας 18 έως 35 χρησιμοποιώντας ένα χάρακα και παχύμετρο για να καταγράψει τις αλλαγές, σημειώνοντας πως η πρόσθετη υποστήριξη που παρέχεται από σουτιέν επηρεάζει το σώμα με την πάροδο του χρόνου.

Τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι το σουτιέν από μικρή ηλικία δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει την υποστήριξη του στήθους, να μειώσει τον πόνο στην πλάτη, ή για την πρόληψη της χαλάρωσης του στήθους .
Κατά τη διάρκεια της μελέτης οι γυναίκες που σταμάτησαν να φοράνε σουτιέν (με δική τους επιλογή καθώς δεν ήταν απαίτηση των ερευνητών) παρουσίασαν ανύψωση των θηλών του στήθους κατά 7 χιλιοστά σε σύγκριση με τις γυναίκες που φορούσαν σουτιέν.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα σουτιέν με την πάροδο του χρόνου μπορούν να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή ,να μειώσουν τον μυικό τόνο του στήθους και στην πραγματικότητα να επιταχύνουν την χαλάρωση.

Ο Δρ.Stafford Broumand, μη σχετιζόμενος με την έρευνα, δήλωσε πως: "Οι νεότερες γυναίκες που δεν φοράνε σουτιέν θα οδηγήσει την αύξηση της παραγωγής του κολαγόνου και της ελαστικότητας που στην πραγματικότητα βελτιώνει την ανάπτυξη του στήθους''.

Παρά τα αποτελέσματα, o Rouillon δήλωσε ότι θα ήταν επικίνδυνο να συμβουλεύσει όλες τις γυναίκες να βγάλουν τα σουτιέν τους με βάση το δείγμα της μελέτης των γυναικών το οποία δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό όλου του γυναικείου πληθυσμού.

Τέλος να αναφέρουμε ότι δεν ειπώθηκε τίποτα σχετικά με το μέγεθος του στήθους των συμμετεχόντων.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα