Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Διανοηση Made in Belgium

TSIPRAS PROTAPLILIA
Φανταζωμαι οτι καποιοι διαβασαν για την αποφαση του μεγαλου πατερουλη να βαλει για τεσσερα (4) χρονια γενικο διευθυντη του Ελληνικου Φεστιβαλ εναν… Βελγο τον Γιαν Φαμπρ. Ο οποιος μας δηλωσε οτι ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες καλλιτεχνες επειδη δεν … προλαβε να ενημερωθει: «Για το πρώτο έτος της θητείας μου και επειδή δεν είχα χρόνο, αποφάσισα με την ομάδα μου να ασχοληθούμε με το Βέλγιο και, σιγά-σιγά, να χτίσουμε μαζί, χρόνο με τον χρόνο, το περιεχόμενο και την κατεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ». Εγινε ο κακος χαμος- δικαιολογημενα- αφου ο Βελγος προλαβε να μας εκπολιτισει μιας και στο προγραμμα στις 9 και 10 Ιουλίου θα παρουσιαστεί η παράστασή του «Mount Olympus. To glorify the cult of tragedy», γνωστή και ως «Παλλόμενα Πέη», με γυμνούς άνδρες επί σκηνής. Βεβαια εδω και 30-35 χρονια μια αναλογη εκφραση εχει πει ο μεγας- προφητης Χαρρυ Κλυνν- τα πεη blue- και δε καταλαβαινω γιατι επρεπε να παμε σε Βελγο ενω εχουμε ελληνικο προιον. Ισως γιατι δεν ηταν παλλομενα αλλα απλα μπλε.
Αυτο βεβαια τη πρωτη μερα που συναντηθηκε με τον μεγαλο πατερουλη μιας και χτες μεχρι και οι δικοι του το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδη βγηκε και εκραξε τον Βελγο και φυσικα τον Μπαλτα- ενα ακομη μεγαλο κεφαλι του ΤΣΥΡΙΖΑ για τη τεραστια επιλογη του: Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η περιγραφή του θεωρητικού πλαισίου, έτσι όπως εκφράστηκε από τη συνέντευξη Τύπου, υπήρξε μερική, πρόχειρη και οπωσδήποτε ανισοβαρής τόσο ως προς το πληροφοριακό μέρος, όσο και ως προς την κατηγοριοποίηση των στόχων.
Η άγνοια του ελληνικού καλλιτεχνικού πεδίου από τον νέο διευθυντή (ή επιμελητή, όπως προτιμά να αυτοπροσδιορίζεται) είναι αναμενόμενη και συγγνωστή. Ωστόσο αυτή δεν μπορεί να μετατρέπεται σε απαξίωση του εγχώριου δυναμικού και αποκλεισμού του από έναν σημαντικό δημόσιο θεσμό.
Για να μεταφρασω σε ελληνικα την αριστερη διαλεκτο της μπουρδας: Τα κανατε ροιδο (υπήρξε μερική) η δουλεια ειναι αρπα κολλα (πρόχειρη) και τουλαχιστον ΓΕΛΟΙΑ (και οπωσδήποτε ανισοβαρής) γιατι εισαστε-ειμαστε  ΑΣΧΕΤΟΙ (Η άγνοια του ελληνικού καλλιτεχνικού πεδίου είναι αναμενόμενη και συγγνωστή).
Αφου ξεσηκωθηκαν ΑΠΑΝΤΕΣ για την επιλογη του τεραστιου Μπαλτα, ο οποιος για να μη ξεχναμε εχει δηλωσει το ΑΜΙΜΗΤΟ «τιμητικής για την Ελλάδα εικόνα της Ειδομένης», ο Βελγος:  υπεβαλε την παραίτησή του από επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την απόφασή του να αφιερώσει όλο το Φεστιβάλ Αθηνών σε βελγικές παραγωγές καθώς, όπως είπε, δεν είχε χρόνο να εξετάσει τις ελληνικές προτάσεις!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φαμπρ υπέβαλε την παραίτησή του όχι στον πολιτικό προϊστάμενό του Αριστείδη Μπαλτά αλλά στη συνεργάτιδά του και διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κατερίνα Κοσκινά, με αποτελεσμα η παράστασις ο καραγκιόζης και τα πέη, να λαβει τέλος μολις δυο (2) μερες απο την προσληψη του.
Ειναι πραγματικα κριμα που δεν θα απολαυσωμεν (που ελεγε και ο κανονικος Μητσοτακουλας οχι ο ιμιτασιον ο τωρινος) την μεγαλη σχολη πολιτισμου του Βελγιου. Μιας χωρας που οταν την ειχα επισκεφτει – τελη δεκαετιας του 90- σε επαγγελματικο ταξιδι με τεραστια πολυεθνικη, μας ειχαν οργανωσει tour για να μας δειξουν τας Βρυξελλας: Μας πηγαν σε μια πλατεια που ειχε μια βρυση με ενα λιονταρι που το επιανες λεει για να εχεις καλη τυχη… και μετα μας πηγαν στο μουσειο. Του ΤΕΝ ΤΕΝ! ΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΩ το μουσειο- αξιοθεατο που πηγαν στελεχη απο ολη την Ευρωπη ηταν ο Τεν Τεν! Που παιζει να ειναι απο τα πιο αδιαφορα- ξενερωτα κομικς ever. Την ιδια εποχη επαιζαν Asterix απο τη μια Lucky Luke απο την αλλη και το Ιταλικο ΕΠΙΚΟ Coco Bill του Benito Jacovitti- μια τρελλη παρωδια western που ειναι και το αγαπημενο μου.
ΑΥΤΟ μας εδειξαν και μετα μας πηγαν για μπυρες με…μυδια. Πολιτισμος οχι αστεια..
Φυσικα για αλλη μια φορα ΑΠΕΔΕΙΞΕ αυτο το ΤΣΙΡΚΟ που μας κυβερνα ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ αγραμματο καταληψια που χθες συναντησε ολο περηφανια το Βελγο στο Μαξιμου, ποσο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ (στη καλυτερη περιπτωση) διαχειριζεται ακομη και τα πιο απλα θεματα: θελει οντως ΘΕΛΗΣΗ να καταφερνεις να τα κανεις σα τα μουτρα σου με οτιδηποτε καταπιανεσαι, απο το πιο απλο μεχρι το πιο συνθετο.

Γι αυτο εξαλλου και τα καλα νεα δε σταματανε σε καθημερινη βαση: Με 8 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στα τέλη του Φεβρουαρίου, η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφωνόταν στο 6,5%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο με 24,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 16,5%. Στην τρίτη θέση ισοψηφούν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 6,5%, ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν ΑΝΕΛ και Ποτάμι με 2,5% έκαστο. Το 4% των ψηφοφόρων συγκεντρώνουν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και η Ένωση Κεντρώων.

Το αποτελεσμα αυτο ερχεται οχι μετα απο 3-3,5 χρονια φυσιολογικης φθορας μιας οποιασδηποτε κυβερνησης αλλα μετα απο ΕΞΙ (6) μηνες και ΤΡΕΙΣ (3) εκλογικες αναμετρησεις σε βαθος ετους που ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ κερδισε με τα παραμυθια του. Αν δε υπολογισουμε το γεγονος οτι η ΝΔ ειχε στο ενδιαμεσο και εσωκομματικες εκλογες και ουσιαστικα ηταν και ακεφαλη αλλα και δεν ασκουσε ουδεμια αντιπολιτευση, η πορεια ελευθερης πτωσης ειναι πραγματικα για βιβλιο Guinness αν και πιο πολυ μοιαζει με πορεια σουρωμενου που εχει πιει καμμια δεκαρια pints της εν λογω (αψογης κατα το γουστο μου) μπυρας.
Και που σαι ακομη, θα προσθεσω εγω μιας και δεν υπαρχει κανενας λογος να ζητα εκλογες ο αλλος. Αστον να περασει τα νομοσχεδια, αστον να ερθουν τα πρωτα εκκαθαριστικα και να ΔΟΥΝ τις πρωτες μειωσεις 20-30% στις συνταξεις τα περηφανα γηρατεια και οχι  24,5% αλλα ζητημα αν παει στο 4,5% ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΜΟΥΝΟΣΚΥΛΟΛΟΙ..
Η δε ΝΔ γιατι ειμαι μεν δεξιο-φιλελευθερος αλλα –πιστευω- δεν ειμαι και ηλιθιος εκανε ‘αντιπολιτευση’ με ενα καλο λογο προχθες απο το Μητσοτακουλα, που αν μη τι αλλο ειναι μορφωμενος και εχει δουλεψει και σε 3 δουλειες, αλλα ηταν πολυ light,  με σκιτσα του Αρκα. Τα οποια ειναι πολυ καλα για να γελαμε και να κανουμε καζουρα, αλλα αντιπολιτευση ΔΕΝ ειναι.
Περαν των παλλομενων πεων ομως, χτες εσκασε ενα αρκετα πιο σοβαρο θεμα με την δημοσιευση του WiKiLeaks που  δειχνει απολυτα ΠΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟΣ ειναι ο μικρος Αλιεξης και ΠΟΣΟ ΔΟΥΛΕΜΑ εφαγε στην 17ωρη ‘επιτυχημενη’ διαπραγματευση του, την ωρα που το αλλο μεγαλο κεφαλι ο –δε μπορω να μιλησω Ελληνικα- Τσακαλωτος περιμενει…. να κλεισει λεει η αξιολογηση!
Ο μεγαλος πατερουλης και το Τσακαλωτο (οπως και ολα αυτα τα νουμερα) ακομη πιστευουν σοβαρα οτι κανουν διαπραγματευσεις και οτι οι αλλοι τους ακουν και λαμβανουν τη γνωμη τους σοβαρα! Οντως ΑΥΤΟ νομιζουν ακομη και σημερα, μεχρι που βγηκε η κυβερνητικη εκπροσωπος- της ζεμπεκιας- αυτο το μεγαλο αστροπελεκι η Γεροβασιλη και δηλωσε οτι “Εάν αληθεύει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί να παίζονται παιχνίδια σε βάρος της χώρας”. Μεσω κυκλων παντα μιας και ΟΙ ΚΟΤΕΣ μιλανε με κυκλους τετραγωνα και non paper.
Επιπλεον αλλα 2,5 δις ζηταγε ο αλλος ΜΕΤΑ ΤΑ 5,5 που ΗΔΗ εχουν ληφθει και τα ΔΙΣ στις περικοπες  εχουν αρχισει και πεφτουν περισσοτερο απο τον Φορτουνη σε αντιπαλη περιοχη του Ολυμπιακου. Αφου βρηκαν τους ΑΦΕΛΕΙΣ και τα ΚΟΡΟΙΔΑ γιατι να μη πεσουν? Ετσι κ αλλιως οτι ζητανε ΝΑΙ λεει το Αλιεξη, κοροιδα ειναι?
Πιασαμε πατο? ΝΟΜΙΖΕΤΕ: Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα… παρουσιάζονται πλέον οι αντιρρησίες συνείδησης. Συνεχίζοντας την τακτική του πρόχειρου «μπαλώματος» στις τρύπες των νοσοκομείων η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανοίγει τις πόρτες του ΕΣΥ στους αντιρρησίες συνείδησης, δηλαδή σε όσους για θρησκευτικούς ή ιδεολογικούς λόγους αρνούνται να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, και ζητεί από τα νοσοκομεία (την ώρα που στερούνται των αναγκαίων για τους ασθενείς), να τους παρέχουν είτε τροφή και στέγη είτε να τους δίδουν μηνιαίως ένα ποσό.
Αφου καναμε τις καθαριστριες γραμματεις στα δικαστηρια γιατι να μη κανουμε τους αντιρρησιες προσωπικο των νοσοκομειων? Που ειναι το περιεργο? Εδω ο αλλος δηλωνει προπονητης και ξεκινησε τον Κρισαντους βασικο σεντερ φορ στην ΑΕΚ να βαλει 15-20 γκολ.
Εντεκα αυτοι εντεκα εμεις που ελεγε και ο Αλεφας.. η αλλιως με τη βοηθεια του Χριστου θα τους γ….. τη Παναγια.
Κολλαει ρε η ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ πουθενα?
ΥΓ Καλως εχοντων 2 σαιζον ακομη στο ΟΑΚΑ. Η λογικη αυτο λεει, παμε για διαρκειας στη σαιζον 18-19 στη κανονικη μας θεση μετα απο χρονια αν και δε νομιζω να εχουμε μαρμαρα πλεον. Μετα να δω ΠΟΙΟΣ θα συντηρει το φαραωνικο ταφο.
ΥΓ2 Το μαυρουκο απο το νησι ΑΝ μπορεις παρτον ΧΤΕΣ. Θα πανε να τον μαρκαρουν οι κουρουτες στο Ελλαντα και θα δειχνει Μπολτ vs Φιλη (οταν ΔΕΝ κοιμαται) στη κοντρα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα