Κυριακή 10 Απριλίου 2016

H NASA λέει ότι επειδή λιώνουν οι πάγοι, η γη περιστρέφεται κάπως διαφορετικά

Η δραματική στροφή στην πολική κίνηση αποδίδεται στις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει τον τρόπο που η Γη στρέφεται γύρω από τον άξονά της, λέει η NASA
Μια νέα μελέτη της NASA ισχυρίζεται πως η ολοένα αυξανόμενη υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλάζει τον τρόπο που η Γη στρέφεται γύρω από τον πολικό άξονά της.   Τα στρώματα πάγου που λιώνουν, ειδικά στη Γροιλανδία, αλλάζουν την κατανομή του βάρους στη Γη. Και αυτό έχει προκαλέσει αλλαγή πορείας, τόσο στο Βόρειο Πόλο όσο και στη ταλάντευση, η οποία ονομάζεται πολική κίνηση, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στο περιοδικό Science Advance.  
Αν και οι επιστήμονες λένε ότι η μετατόπιση είναι ακίνδυνη, σημειώνουν πως είναι ουσιαστική. Ο Jonathan Overpeck, καθηγητής γεωεπιστημών στο πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ο οποίος δεν πήρε μέρος στη μελέτη, είπε ότι "αυτό δείχνει πόσο πραγματικές και ουσιαστικές είναι οι επιπτώσεις του ανθρώπου στον πλανήτη."   Από το 2003, η Γροιλανδία έχει χάσει κατά μέσο όρο πάνω από 272 τρισεκατομμύρια κιλά πάγου το χρόνο, και αυτό επηρεάζει τον τρόπο που η Γη ταλαντεύεται δήλωσε ο επιστήμονας της NASA Eirk Ivins. Η Δυτική Ανταρκτική χάνει 124.000.000.000.000 κιλά πάγου σε ετήσια βάση και η Ανατολική Ανταρκτική αυξάνει κατά περίπου 74.000 δισεκατομμύρια κιλά πάγο, βοηθώντας την κλίση της ταλάντευσης περαιτέρω, είπε ο Ivins.  

Οι επιστήμονες έχουν καταγράψει με ακρίβεια από το 1899 τα δεδομένα της κίνησης και των μεταβολών στους πόλους, και σχεδόν στο σύνολο του 20ου αιώνα σημειώνονταν μικρή μετατόπιση προς τον Καναδά. Αλλά αυτό άλλαξε στις αρχές του αιώνα και τώρα η μετατόπιση γίνεται προς την Αγγλία, σύμφωνα με τον επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης Surendra Adhikari του Propulsion Lab Jet της NASA. "Η πρόσφατη στροφή από την κατεύθυνση του 20ου αιώνα είναι πολύ δραματική," δήλωσε ο Adhikari. "Όλα συνδυάζονται ώστε να έλκουν την πολική κίνηση προς τα ανατολικά" πρόσθεσε.  Ο Jianli Chen, ανώτερος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του «Κέντρου Τέξας για τη Διαστημική Έρευνα, κατέγραψε για πρώτη φορά την μετατόπιση του πόλου μέσω της κλιματικής αλλαγής το 2013, αλλά είπε πως αυτή η νέα μελέτη είναι το επόμενο βήμα της μελέτης του.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα