Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Το CERN φόρτωσε στο διαδίκτυο 300 terabytes γνώσης

Χθες, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών (CERN) διέθεσε τα πρώτα δεδομένων από το Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (Large Hadron Collider ή LHC) στο διαδίκτυο για οποιονδήποτε επιθυμεί να τα χρησιμοποιήσει: Έτσι το διαδίκτυο απέκτησε 300 terabytes γνώσης.CERN CERN
Τα δεδομένα συμπεριλαμβάνουν 100 TB «δεδομένα από τις συγκρούσεις πρωτονίων στα 7 TeV, που αποτελούν το ήμισυ των δεδομένων που έχουν συλλεχθεί στον LHC από τον ανιχνευτή CMS το 2011.»
Η κυκλοφορία αυτών των δεδομένων προστέθηκε σε ένα άλλο infodump του 2014, και μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του CΕRN Portal Open Data.
Μερικές από τις πληροφορίες που διατέθηκαν για το κοινό είναι πρωτογενή δεδομένα που δεν έχουν επεξεργαστεί οι επιστήμονες του CΕRN, ενώ μερικά άλλα έχει ήδη υποστεί επεξεργασία, για να γίνουν προσιτά για μαθήματα επιστήμης του γυμνασίου.
Το CERN κυκλοφόρησε ανεπεξέργαστα δεδομένα για μερικούς πρακτικούς λόγους:

«Όταν έχουμε εξαντλήσει την εξερεύνηση των δεδομένων, δεν βλέπουμε κανένα λόγο για να μην τα δημοσιοποιούμε. Τα οφέλη είναι πολλά, όπως το να εμπνεύσουμε μαθητές γυμνασίου να εκπαιδευτούν σαν οι φυσικοί σωματιδίων του αύριο» ανέφερε η Kati Lassila-Perini, η φυσικός CMS που είναι υπεύθυνη για την διαχείριση των δεδομένων.
Το «άνοιγμα» της πληροφόρησης έχει φυσικά και πρακτικές επιστημονικές χρήσεις, καθώς: το CΕRN αναφέρει ότι έχουν ήδη περιπτώσεις επιστημόνων που επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματά τους, ή άλλοι επιστήμονες που προχωρούν τις έρευνές τους με τρόπους που δεν είχαν προβλέψει αρχικά.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα