Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΟΙ ΔΙΠΛΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


Και ήρθαν οι μαθητές, και είπαν προς αυτόν: «Γιατί μιλάς προς αυτούς με παραβολές?». 

Και αυτός αποκρίθηκε και είπε προς αυτούς: «Διότι σ’ εσάς δόθηκε να γνωρίσετε τα μυστήρια της βασιλείας των ουρανών, σ’ εκείνους όμως δεν δόθηκε. Διότι όποιος έχει, κι άλλο θα δοθεί σ’ αυτόν, και θα περισσέψει. Όποιος όμως δεν έχει, και ό,τι έχει θα του αφαιρεθεί».



ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΑΧΑΝΣΑ ΓΙΟΓΚΑΝΑΝΤΑ

«Επειδή εσείς είστε δεκτικοί και εξελιγμένοι στην πνευματική σκέψη, το διευρυμένο κύπελλο της κατανόησής σας μπορεί να χωρέσει τις ωκεάνιες αποκαλύψεις της αλήθειας που έχω ενσταλάξει μέσα σας, από τη συνειδητοποίησή μου στην κατάσταση της κατά Χριστόν Συνειδητότητας και της Συμπαντικής Συνειδητότητας, της βασιλείας των ουρανών και του βασιλείου του Θεού».

Μετά ο Ιησούς παραθέτει έναν επακριβή νόμο που κυβερνά όλες τις συνήθειες. «Διότι όποιος έχει» δημιουργήσει μια συνήθεια πνευματικότητας θα προσελκύσει εμπειρίες συνειδητοποίησης του Εαυτού του από μέσα του, και έχοντας τη γεύση της σοφίας της ψυχής και της μακαριότητας, θα αναπτύξει περισσότερες πνευματικές συνήθειες, προσελκύοντας έτσι μεγαλύτερες εκδηλώσεις της εξέλιξης της ψυχής. «Όποιος όμως δεν έχει» –δηλαδή δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει ή να δημιουργήσει πνευματικές συνήθειες διαλογισμού και διαβίωσης– πρέπει να χάσει, λόγω του ότι δεν γεύτηκε την πνευματική χαρά της συνειδητοποίησης του Εαυτού του στον διαλογισμό, κάθε πνευματική συνήθεια που ενδεχομένως να ήταν λανθάνουσα μέσα του.

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ:
«Και εκπληρούται μ’ αυτούς η προφητεία του Ησαΐα, που λέει: “Με την ακοή θα ακούσετε, και δεν θα καταλάβετε. Και βλέποντας θα δείτε, και δεν θα αντιληφθείτε.
»“Διότι πάχυνε η καρδιά του λαού αυτού, και τα αυτιά τους είναι βαρήκοα, και τα μάτια τους έκλεισαν, μήπως και οποιαδήποτε στιγμή δουν με τα μάτια, και ακούσουν με τα αυτιά, και καταλάβουν με την καρδιά, και επιστρέψουν, και τους γιατρέψω”.
»Τα δικά σας όμως μάτια είναι μακάρια, διότι βλέπουν· και τα αυτιά σας, διότι ακούν. Επειδή αλήθεια σας λέω, ότι πολλοί προφήτες και δίκαιοι άνθρωποι επιθύμησαν να δουν όσα βλέπετε, και δεν τα είδαν. Και να ακούσουν όσα ακούτε, και δεν τα άκουσαν» (κατά Ματθαίο ΙΓ:14-17)


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα