Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ποιες γυναικείες κουβέντες χρειάζονται… μετάφραση;



Αυτά που λένε οι γυναίκες τα εννοούν ή άλλα ξεστομίζουν και άλλα υπονοούν; Καταδυόμαστε στον κώδικα της γυναικείας συμπεριφοράς προσπαθώντας να βγάλουμε άκρη…
Τι λένε και τι (ίσως) εννοούν:
Καλά: Είναι η λέξη που χρησιμοποιούν πάντα οι γυναίκες για να κλείσουν μια συζήτηση, όταν θεωρούν ότι εκείνες έχουν δίκιο, ενώ εσύ οφείλεις να σιωπήσεις.
Τίποτα: Σημαίνει «κάτι», ειδικά αν την έχεις ρωτήσει τι έχει, τι της συμβαίνει, τι την πείραξε. Άρα, πρέπει να παραμείνεις σε διαρκή εγρήγορση, γιατί έρχεται καταιγίδα.
Σε πέντε λεπτά: Αν το λέει καθώς ντύνεται, εννοεί μισή ώρα. Αν πρόκειται για την προθεσμία που σου δίνει για να αλλάξεις κανάλι στην τηλεόραση ή να κλείσεις τον υπολογιστή, εννοεί ακριβώς 2 λεπτά.
Εντάξει: Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από αυτή την απάντηση: Σημαίνει ότι αναδιπλώνεται ζητώντας λίγο χρόνο για να σκεφτεί το πότε και το πώς θα σε κάνει να πληρώσεις γι΄ αυτό που της έκανες.

Αναστεναγμός: Κακώς οι άντρες δεν τον εκλαμβάνουν ως λέξη ή, καλύτερα, ως ολόκληρη φράση. Αν είναι βαθύς, σημαίνει ότι αναρωτιέται γιατί χάνει τον χρόνο της συζητώντας μαζί σου. Ετοιμάσου, γιατί σύντομα θα βρεθείς αντιμέτωπος με την περίπτωση του «τίποτα».
Ευχαριστώ: Το εννοεί. Το επικίνδυνο είναι να σου πει «ευχαριστώ πολύ», γιατί ενδέχεται να υποκρύπτει λεπτή ειρωνεία.
Όπως θέλεις: Μια φράση που σημαίνει «Κάνε το και θα με θυμηθείς, όταν θα την πατήσεις. Θα γυρίσεις σαν βρεγμένη γάτα, αλλά τότε θα είναι αργά: Εγώ σε είχα προειδοποιήσει».
Κάνε το μόνος σου: Είναι περισσότερο μια πρόκληση παρά μια εντολή. Περιμένει να δει τι θα κάνεις, άρα μην αντιδράσεις.
Μη σε απασχολεί, το κάνω εγώ: Μια έκφραση που επίσης περικλείει κινδύνους και σημαίνει ότι, παρά τις επανειλημμένες κρούσεις της, ο άντρας παρέλειψε να κάνει αυτό που του ζήτησε. Με μαθηματική ακρίβεια σε λίγο θα ακολουθήσει η κλασική περίπτωση του «τίποτα».
Ποια είναι αυτή;: Είναι η συντόμευση πολλαπλών ερωτήσεων: «Ποια είναι αυτή η αμφίβολης ηθικής γυναίκα, πού την ξέρεις, πότε την γνώρισες, πώς την γνώρισες, εγώ πού ήμουν τότε και άραγε εκείνη σε πλησίασε πρώτη ή εσύ;».
Αυτά ως μια πρώτη γεύση, αλλά, αν εντρυφήσεις, έχεις ελπίδες κάποτε να κατανοήσεις τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι γυναίκες…
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα