Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Φυσικές θεραπείες για να κοιμόμαστε καλύτερα

Φυσικές θεραπείες για να κοιμόμαστε καλύτερα

Κατά καιρούς δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε και στην πραγματικότητα όταν δεν κοιμόμαστε καλά αυτό μπορεί να μετατραπεί σε καθημερινή διαταραχή. Ο καλός ύπνος είναι μια από τις πιο σημαντικές συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουμε για να έχουμε καλή σωματική και πνευματική υγεία. Ωστόσο, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι περισπασμοί των ηλεκτρονικών συσκευών και άλλες ανησυχίες μπορούν να μειώσουν την ποιότητα του ύπνου και να οδηγήσουν σε πολλές διαταραχές που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία.
Ίσως δεν το αντιλαμβανόμαστε αλλά οι διαταραχές του ύπνου επηρεάζουν ακόμη και τα παιδιά. Πολύ συχνά δεν δίνουμε αρκετή προσοχή στην ποιότητα του ύπνου τους και δεν αντιλαμβανόμαστε ότι αντιμετωπίζουν κι εκείνα προβλήματα ύπνου. Μερικές φορές πιστεύουμε ότι όταν τα βάζουμε στο κρεβάτι κοιμούνται αμέσως σαν αγγελούδια αλλά μερικές φορές συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς φυσικούς τρόπους για να κοιμόμαστε καλύτερα.

Τι μπορώ να κάνω για να κοιμηθώ καλύτερα;

upnos vrefous
Για την καταπολέμηση των προβλημάτων του ύπνου, για παιδιά και ενήλικες, είναι σημαντικό να αλλάξουμε μερικές νυχτερινές συνήθειες, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για να μπορούμε να κοιμόμαστε καλύτερα και να χαλαρώνουμε αρκετά.

  • Να τρώτε βραδινό τουλάχιστον δυο ώρες πριν κοιμηθείτε: πολλοί άνθρωποι κάνουν το λάθος και τρώνε λίγο πριν ξαπλώσουν χωρίς να δίνουν στο σώμα τους επαρκή χρόνο για να χωνέψει σωστά το φαγητό. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να αλλάξετε αυτή τη συνήθεια καθώς είναι πολύ καλύτερο να τρώτε κάτι ελαφρύ τουλάχιστον 2 με 3 ώρες πριν κοιμηθείτε. Αυτό προσφέρει στο σώμα σας το χρόνο που χρειάζεται για να χωνέψει και θα σας βοηθήσει να μην ξυπνάτε συνέχεια το βράδυ.
  • Αποφύγετε τα τονωτικά: η κατανάλωση αλκοόλ, καφέ ή τσαγιού και το κάπνισμα μπορούν να επηρεάσουν άμεσα τα προβλήματα ύπνου καθώς περιέχουν διεγερτικές ουσίες.
  • Αποφύγετε τη χρήση των tablet, κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών πριν ξαπλώσετε: αν θέλετε να κοιμηθείτε και να ξεκουραστείτε καλύτερα, θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση των tablet, κινητών τηλεφώνων, τηλεόρασης και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στη χρήση αυτών των συσκευών και στα προβλήματα ύπνου. Οι ειδικοί συστήνουν την αποφυγή της χρήσης των παραπάνω συσκευών τουλάχιστον μια ώρα πριν κοιμηθείτε.
  • Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο: ένα ζεστό μπάνιο με αιθέρια έλαια που διαθέτουν χαλαρωτικές ιδιότητες θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.
  • Εγχύματα: η κατανάλωση εγχυμάτων μπορεί να βελτιώσει επίσης την ποιότητα του ύπνου σας. Μερικά εγχύματα διαθέτουν χαλαρωτικές ιδιότητες που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα και να αποφύγετε προβλήματα όπως είναι η αϋπνία. Μερικά από τα πιο συνιστώμενα εγχύματα είναι τα εξής: χαμομήλι, μέντα, πασιφλόρα, φλαμουριά, μελισσόχορτο, λουίζα και θυμάρι. Οποιοδήποτε βότανο και να επιλέξετε, απλά βράζετε μια κούπα με νερό και προσθέτετε μερικά φύλλα ή άνθη. Στη συνέχεια, το αφήνετε να σταθεί για 5 λεπτά και το πίνετε 20 με 30 λεπτά πριν ξαπλώσετε.

Αλοιφή αιθέριων ελαίων για να κοιμόμαστε καλύτερα

aitherio elaio levantas
Εκτός από τις παραπάνω προτάσεις που πρέπει να έχουμε υπόψη μας, υπάρχει ακόμη ένας καλός τρόπος για να κοιμόμαστε καλύτερα· μπορούμε να φτιάξουμε μια αλοιφή με αιθέρια έλαια που διαθέτουν χαλαρωτικές ιδιότητες και τα οποία θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας.
Υλικά
  • 1/4 της κούπας βούτυρο κακάο
  • 1/4 της κούπας λάδι καρύδας
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου
Προετοιμασία
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο κακάο με το λάδι καρύδας.
  • Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια.
  • Το τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Θα είναι έτοιμο όταν αποκτήσει κρεμώδη υφή.
Εφαρμογή
masaz podion
  • Παίρνετε μικρή ποσότητα από την αλοιφή, την εφαρμόζετε στα πόδια και κάνετε ελαφρύ μασάζ πριν ξαπλώσετε. Το μασάζ θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα.
  • Φορέστε βαμβακερές κάλτσες και πηγαίνετε άμεσα στο κρεβάτι.

Να θυμάστε:

Αυτό το φυσικό προϊόν είναι μια εναλλακτική λύση για να καταπολεμήσετε τα προβλήματα ύπνου και για να κοιμάστε καλύτερα. Επειδή είναι φυσικό και μη τοξικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά 5 ετών και άνω. Ωστόσο, αυτή η θεραπεία δεν μπορεί να θεραπεύσει χρόνιες διαταραχές ύπνου· είναι πραγματικά σημαντικό να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό ο οποίος θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα ύπνου.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα