Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Αποτυχημένος γάμος – Τι να κάνεις

αποτυχημένος γάμος
Ένας αποτυχημένος γάμος μπορεί να μην είναι «επιλογή» μας αλλά αν κάνουμε ένα flashback θα διαπιστώσουμε πως τις περισσότερες φορές οι «επιλογές» μας, ουσιαστικά, μας οδήγησαν εκεί. Αν και αρχικά πιστεύουμε πως οι ευθύνες βαραίνουν τον έναν, τελικά συνειδητοποιούμε πως και οι δυο έχουμε κάποιο μερίδιο ευθύνης, ο κάθε ένας από την δική του μεριά. Είτε γιατί αγνοήσαμε κάποια πράγματα από την αρχή και δεν δώσαμε την απαιτούμενη σημασία είτε γιατί βασιστήκαμε σε λάθος υπολογισμούς οι οποίοι ελάχιστες φορές συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις που ο αποτυχημένος γάμος προέκυψε από απρόβλεπτες καταστάσεις οι οποίες ανατρέψαν τα δεδομένα μας. σίγουρα στην ζωή μας είναι αδύνατο να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο καθώς επίσης και τον απόλυτο έλεγχο των σκέψεων και των πράξεων του συντρόφου μας και στην προκειμένη περίπτωση του συζύγου μας. Τις περισσότερες φορές όταν έχουμε φτάσει να μιλάμε  για έναν αποτυχημένο γάμο, βιώνουμε μία κατάσταση μία κατάσταση που τουλάχιστον με την πρώτη ματιά φαίνεται μη αναστρέψιμη. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο ή σε κάποιες περιπτώσεις εμείς κρατάμε το καρπούζι, εμείς και το μαχαίρι;
Συνηθίζεται ένας αποτυχημένος γάμος να συνοδεύεται από άσχημες καταστάσεις όπως καβγάδες, φασαρίες έλλειψη συνεννόησης και κατανόησης. Υπάρχει όμως και ο αποτυχημένος γάμος που είναι βασισμένος στην αδιαφορία οπότε, ουσιαστικά, απλά υπάρχει. Τι συμβαίνει όμως όταν συνειδητοποιήσουμε πως βρεθήκαμε να βιώνουμε εμείς οι ίδιες τον αποτυχημένο γάμο και πως μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε; Σκέψεις, αναμνήσεις, συναισθήματα και η πραγματικότητα μπερδεύονται και μας κάνουν να πιστεύουμε πως βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Συνήθως οι γυναίκες μπαίνουν στη διαδικασία να εντοπίσουν το πρόβλημα πρώτες ενώ δεν είναι λίγοι οι άντρες που απλά συμβιβάζονται με την ήδη υπάρχουσα κατάσταση προσπαθώντας να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από το θέμα του γάμου. Έτσι σε κάποιες περιπτώσεις οι γυναίκες θέλουν να «σώσουν» τον γάμο που αρχικά θεωρούν αποτυχημένο και άλλες γυναίκες θεωρούν πως ο αποτυχημένος γάμος δεν χρειάζεται πισωγυρίσματα αλλά και πάλι χάνονται στον τρόπο που πρέπει να κοιτάξουν μπροστά!

Αποτυχημένος γάμος – Λόγοι
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι οι οποίοι μπορούν να μας κάνουν να θεωρήσουμε τον γάμο μας αποτυχημένο και έχουν να κάνουν καθαρά με τον χαρακτήρα μας και με το τι ζητάμε να ζήσουμε και να νιώσουμε μέσα στον γάμο μας. μπορεί να θεωρήσουμε τον γάμο μας αποτυχημένο λόγω έλλειψης έντονων συναισθημάτων, λόγω κακής επιλογής συντρόφου, λόγω έλλειψης κατανόησης αλλά και απλά επειδή εμείς οι ίδιες αλλάξαμε με την πάροδο του χρόνου και πλέον οι ανάγκες και τα «θέλω» μας είναι τελείως διαφορετικά με του συζύγου μας. ένας βασικός λόγος είναι αυτός που κάνει συνήθως τις γυναίκες να πιστεύουν πως μπορούν να αλλάξουν τον σύντροφό τους και δυστυχώς οδηγούνται σε έναν αποτυχημένο γάμο αφού κάπου εκεί διαπιστώνουν πως ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αλλάξει μόνο αυτά που ο ίδιος θέλει.
Αποτυχημένος γάμος – Πώς να το αντιμετωπίσω;
1)Ο γάμος μου χρειάζεται μία δεύτερη ευκαιρία!
Αν έστω και σε μία άκρη του μυαλού μας πιστεύουμε πως υπάρχει ελπίδα τότε καλό είναι να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια. Αυτό ουσιαστικά βοηθάει εμάς να δούμε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα και να είμαστε σίγουρες για τις επιλογές μας. Μπορεί λόγω κάποιων καταστάσεων να πιστεύουμε πως ο αποτυχημένος γάμος είναι κάτι δεδομένο πια αλλά πρέπει να ηρεμήσουμε πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση και να σιγουρευτούμε πως δεν περνάμε απλά μία κακή φάση. Μήπως δεν έχετε και την καλύτερη ψυχολογία το τελευταίο διάστημα; Μήπως έχετε πλημμυρίσει αρνητικότητα και το πρόβλημα δεν είναι ο γάμος σας; Κάποιες φορές ο παρορμητισμός ή η ένταση μας κάνει να βγάζουμε συμπεράσματα τα οποία δεν ισχύουν ή όχι τουλάχιστον 100% με συνέπεια να οδηγούμαστε σε αποφάσεις που κατά βάθος δεν μας αντιπροσωπεύουν. Γι’ αυτόν τον λόγο καλό είναι, στην πραγματικότητα, να δώσετε μία δεύτερη ευκαιρία στον εαυτό σας ώστε να μην κάνετε κινήσεις που ίσως αργότερα μετανιώσετε.
2)Θέλω να κοιτάξω μπροστά!
Ένας αποτυχημένος γάμος δεσμεύει δυο ανθρώπους με τον πιο άσχημο τρόπο. Οπότε και οι δυο παραμένουν δυστυχισμένοι μέσα σε αυτόν και κάτι τέτοιο σίγουρα δεν αξίζει σε κανέναν. Μπορεί ένα διαζύγιο να μην είναι καθόλου ευχάριστο αλλά δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίο ώστε να μην ταλαιπωρούνται δυο άνθρωποι οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να βρούνε την χρυσή τομή. Πολλές γυναίκες αρνούνται να δεχτούν πως κάτι δεν πήγε καλά κι έτσι απλά κάνουν τον αποτυχημένο γάμο κομμάτι της ζωής τους. Ουσιαστικά για να κοιτάξουν μπροστά πρέπει πρώτα να εντοπίσουν το πρόβλημα και όχι να το κρύβουν! Σε κάποιες περιπτώσεις είναι δύσκολο να δούμε καθαρά τα πράγματα αφού με αυτόν τον τρόπο θα γίνουμε κριτής και του ίδιου μας του εαυτού αφού θα πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα και τα δικά μας λάθη. Αν λοιπόν όσο και να προσπαθείτε να δώσετε μία δεύτερη ευκαιρία στον γάμο σας παρατηρείτε πως τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα τότε το καλύτερο είναι να κάνετε μία προσπάθεια να κοιτάξετε μπροστά.
Συνήθως οι γυναίκες που φτάνουν σε αυτό το σημείο βλέπουν έναν τοίχο που ορθώνεται μπροστά τους και δυσκολεύονται να πιστέψουν πως έχουν την δύναμη να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και να κάνουν μία καινούρια αρχή. Άλλες γυναίκες είναι πιο δυνατές και σίγουρες για τον εαυτό τους και άλλες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να το συνειδητοποιήσουν. Φυσικά η διάλυση ενός αποτυχημένου γάμου είναι αυτό που σκεφτόμαστε όταν έχουμε πια εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Σε κάποιες περιπτώσεις οι συμβουλές κάποιων ειδικών θα μας βοηθήσουν να χειριστούμε την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο και να καταλάβουμε αν όντων βρισκόμαστε σε έναν αποτυχημένο γάμο ή απλά χρειάζεται να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε πάντα είναι πως για να λύσουμε κάποιο πρόβλημα πρέπει πρώτα να σιγουρευτούμε πως υπάρχει! Για κάθε μία από εμάς ο αποτυχημένος γάμος είναι κάτι διαφορετικό κι έχει να κάνει με το τι πραγματικά θέλουμε στην ζωή μας και πάντα πρέπει να θυμόμαστε πως κάθε ζευγάρι βρίσκει μόνο του τον δρόμο του και την χρυσή τομή της σχέσης του. Ίσως κάτι τέτοιο να μην είναι αρεστό από όλους γύρω μας αλλά οπότε κάθε γυναίκα κρίνει μόνη της αν τελικά βιώνει έναν αποτυχημένο γάμο και σε τέτοια λεπτά θέματα καλό είναι να μην επηρεαζόμαστε απλά να ψάχνουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας! Ζυγίζουμε τα πράγματα πάντα με καθαρό μυαλό
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα