Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΦΑΤΕ ΤΗ ΣΑΡΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΕΙΤΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ – ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ?


Είπε λοιπόν σ’ αυτούς ο Ιησούς: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω, εάν δεν φάτε τη σάρκα του Υιού του ανθρώπου, και δεν πιείτε το αίμα του, δεν έχετε ζωή μέσα σας. Όποιος τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου έχει ζωή αιώνια, και εγώ θα τον αναστήσω την τελευταία ημέρα. Διότι η σάρκα μου αληθινά είναι τροφή, και το αίμα μου αληθινά είναι πόσιμο. Όποιος τρώει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου, μένει μέσα μου, και εγώ μέσα του. Όπως με απέστειλε ο ζωντανός Πατέρας, και εγώ ζω για τον Πατέρα, έτσι και όποιος με τρώει, θα ζήσει και εκείνος για μένα. Αυτό είναι το ψωμί που κατέβηκε από τον ουρανό. Όχι όπως οι πατέρες σας έφαγαν το μάννα και πέθαναν. Όποιος τρώει αυτό το ψωμί, θα ζήσει αιώνια» (κατά Ιωάννη ΣΤ:52-58).
Ο κόσμος αναστατώθηκε: «Συστήνει αυτός ο άνθρωπος τον κανιβαλισμό προσφέροντάς μας τη σάρκα του?». Ο Ιησούς επέμεινε, παρόλο που ο δύσπιστος υλιστικός νους τους ήταν ανίκανος να κατανοήσει τη σοφία του που ήταν κρυμμένη μέσα στην εσωτεριστική μεταφορά:
«Πιείτε το αίμα μου»: Αφομοιώστε τη Συμπαντική Ενέργεια ή Δόνηση του Αγίου Πνεύματος που σας κάνει αθάνατους
«Αν ο πιστός δεν φάει και δεν αφομοιώσει τη “σάρκα” της κατά Χριστόν Συνειδητότητας που κρύβεται μέσα στον Υιό του ανθρώπου, δηλαδή στο ανθρώπινο σώμα, και δεν πιεί και δεν αφομοιώσει το “αίμα” του της Συμπαντικής Ενέργειας που δίνει ζωή και είναι παρούσα επίσης στο σώμα, δεν μπορεί να νιώσει την αιώνια ζωή μέσα του.
»Οι περισσότεροι από σας είστε οι ζωντανοί νεκροί, οι νεκροί που περπατούν. Ούτε αντιλαμβάνεστε την αιώνια ζωή μέσα σας ούτε φορτίζετε τη ζωή σας με την ιερή δόνηση της Συμπαντικής Ενέργειας και τη συνειδητότητά σας με την κατά Χριστόν Συνειδητότητα που είναι κρυμμένη πίσω από τη σωματική συνειδητότητά σας.

»Σε κάθε πιστό που μέσω της έκστασης μπορεί να αφομοιώσει στην ανθρώπινη συνειδητότητά του την κατά Χριστόν Συνειδητότητά μου (τη σάρκα μου) και μπορεί να ενώσει τη ζωική δύναμη του σώματός του με την παντοδύναμη Συμπαντική μου Ενέργεια (το αίμα μου), η συνειδητότητά του θα γίνει αθάνατη και η ζωή του αιώνια. Διότι η σάρκα μου της κατά Χριστόν Συνειδητότητας, που υπάρχει σε όλες τις ψυχές, είναι η αληθινή τροφή ή η ουσία που μπορεί να ικανοποιήσει για πάντα την πείνα κάποιου για σοφία – για την παντογνωσία της θεϊκής συνειδητοποίησης. Και το αίμα μου της Συμπαντικής Ενέργειας που καθοδηγείται από την κατά Χριστόν Νοημοσύνη είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να κάνει την ανθρώπινη ζωή αθάνατη και να σβήσει τη δίψα για όλες τις γήινες επιθυμίες της ζωής.
»Ο πιστός που με βαθύ, εκστατικό διαλογισμό έχει αφομοιώσει την κατά Χριστόν Συνειδητότητά μου μέσα στην ανθρώπινη συνειδητότητά του και έχει επαναφορτίσει τη ζωική του δύναμη με τη Συμπαντική Ενέργεια την καθοδηγούμενη από την κατά Χριστόν Συνειδητότητα, είναι ενωμένος με όλο το είναι του με την κατά Χριστόν Συνειδητότητα – μένει μέσα μου, και εγώ μέσα του. Όπως ο αιώνια ζωντανός Θεός ο Πατέρας (η Συμπαντική Συνειδητότητα που βρίσκεται πέρα από τη δονητική δημιουργία) “με έστειλε”, δηλαδή αντανάκλασε την αιώνια ζωή Του ως την κατά Χριστόν Νοημοσύνη (παρούσα σε όλη τη δονητική δημιουργία), και η κατά Χριστόν Συνειδητότητα “ζει για τον Πατέρα”, για τη Συμπαντική Συνειδητότητα, έτσι και όταν ο πιστός αφομοιώνει (τρώει) την κατά Χριστόν Συνειδητότητα, η συνειδητότητά του και η ζωή του συντηρούνται πλέον αιώνια από την Άπειρη Νοημοσύνη που είναι εξίσου παρούσα στο σώμα του πιστού και στο δικό μου σώμα, αυτό που ονομάζεται Ιησούς.
»Αυτή η κατά Χριστόν Συνειδητότητα είναι το ψωμί που είναι κρυμμένο πίσω από την ουράνια Συμπαντική Ενέργεια (“που κατέβηκε από τον ουρανό”) και είναι εκδηλωμένη σ’ αυτό το σώμα που καλείται Ιησούς. Οι πατέρες σας που έφαγαν το μάννα της πρόσκαιρης πνευματικής έμπνευσης είναι ακόμα δέσμιοι της αυταπάτης και των συνακόλουθων επαναγεννήσεων και θανάτων της, αλλά όποιος από σας μέσω βαθιού διαλογισμού αφομοιώσει στη συνειδητότητά του την κατά Χριστόν Συνειδητότητα (το ψωμί), η ζωή του θα ενωθεί με την αιώνια ζωή».
Με τα μεταφορικά λόγια αυτών των εδαφίων του Ευαγγελίου, ο Ιησούς διατυπώνει πολύ βαθιές αλήθειες. Ανακεφαλαιώνοντας, ο Ιησούς αναφέρεται στη σάρκα του ως το ψωμί, εννοώντας την κατά Χριστόν Συνειδητότητα που είναι παρούσα σε όλη τη δονητική δημιουργία και στο αίμα του εννοώντας τη Συμπαντική Ενέργεια. Η κατά Χριστόν Συνειδητότητα και η Συμπαντική Ενέργεια είναι αδιαχώριστες, διότι η κατά Χριστόν Συνειδητότητα είναι η αντανάκλαση μέσα στη δημιουργία της Συμπαντικής Συνειδητότητας (η οποία βρίσκεται πέρα από τη δημιουργία) που εκδηλώνεται ως Συμπαντική Ενέργεια ή δονητική δημιουργία.
Ο Θεός ο Πατέρας και η Συμπαντική Συνειδητότητα είναι ταυτόσημοι όροι, συνώνυμα. Ο Χριστός ο Υιός και η κατά Χριστόν Συνειδητότητα είναι ένα και το αυτό. Ο Θεός ο Πατέρας εκπόρευσε από τον Εαυτό Του τον Υιό Του (δηλαδή την κατά Χριστόν Νοημοσύνη), καθώς και τη Συμπαντική Ενέργεια (δηλαδή το Άγιο Πνεύμα).
Ο Ιησούς Χριστός λέει ότι το ψωμί και η σάρκα είναι το ίδιο πράγμα. Η σάρκα του Υιού του ανθρώπου είναι η κατά Χριστόν Συνειδητότητα που είναι δεν ήταν παρούσα μόνο στο σώμα του Ιησού, αλλά είναι παρούσα και στο σώμα κάθε ανθρώπου. «Φάτε τη σάρκα μου» σημαίνει «η ανθρώπινη συνειδητότητά σας να αφομοιώσει, να απορροφήσει, την κατά Χριστόν Συνειδητότητα». «Πιείτε το αίμα μου» σημαίνει «ενώστε συνειδητά τη Συμπαντική Ενέργεια (το αίμα) με τη σωματική ζωική δύναμή σας» –και οι δύο είναι παρούσες μέσα στο ανθρώπινο σώμα και μπορούν να ενωθούν μέσω της σοφίας, της θεϊκής συνειδητοποίησης– και έτσι φορτίζεται η ζωή στο σώμα από τη Δόνηση του Αγίου Πνεύματος (της Συμπαντικής Ενέργειας).
Οι μυστηριακές τελετές στις χριστιανικές εκκλησίες, κατά τις οποίες οι άνθρωποι πίνουν το ευλογημένο κρασί που συμβολίζει το αίμα του Ιησού Χριστού και τρώνε το ευλογημένο ψωμί που συμβολίζει τη σάρκα του, είναι συμβολικές πράξεις. Οι άγιες ψυχές έχουν υπερβεί τον συμβολισμό και βιώνουν σε έκσταση την αληθινή λήψη της κοινωνίας με τον Χριστό. Οι ειλικρινείς πιστοί πρέπει να μάθουν την τεχνική να εσωτερικεύουν τη συνειδητότητά τους στον διαλογισμό για να συνειδητοποιήσουν πραγματικά την κατά Χριστόν Συνειδητότητα μέσα στη συνειδητότητά τους.
Στο μεγαλύτερο μέρος του κειμένου του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου, ο Ιησούς μεταδίδει προκλητικά δυσνόητες αλήθειες με τέτοιες αινιγματικές αναλογίες και μεταφορές που ακόμα και οι σημερινοί θεολόγοι που ερμηνεύουν τις Γραφές για τις μάζες διαπιστώνουν ότι δεν απέχουν και πολύ από τους εριστικούς πολυμαθείς της εποχής του Ιησού! 

 Παραμαχάνσα Γιογκανάντα



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Ωραία και κολακευτικά "ακούγονται" τα παραπάνω αλλά ίσως χρειάζεται περισσότερο προσοχή!
    Εάν η πράξη της μετάληψης του σώματος και του αίματος Του Χριστού ήταν και είναι απλά συμβολική δεν θα έλεγε ο Ιησούς Χριστός << ἡ γὰρ σάρξ μου ἀληθῶς ἐστι βρῶσις, καὶ τὸ αἷμά μου ἀληθῶς ἐστι πόσις.>> το αληθώς σημαίνει μη-συμβολικώς αλλά πραγματικώς. Το ερώτημα έπειτα που τίθεται είναι << τί εννοεί λέγοντας το παραπάνω >>;
    Αλλού λέει << Ἐσθιόντων δὲ αὐτῶν λαβὼν ὁ Ἰησοῦς τὸν ἄρτον καὶ εὐχαριστήσας ἔκλασε καὶ ἐδίδου τοῖς μαθηταῖς καὶ εἶπε· λάβετε φάγετε· τοῦτό ἐστι τὸ σῶμά μου· καὶ λαβὼν τὸ ποτήριον καὶ εὐχαριστήσας ἔδωκεν αὐτοῖς λέγων· πίετε ἐξ αὐτοῦ πάντες· τοῦτο γάρ ἐστι τὸ αἷμά μου τὸ τῆς καινῆς διαθήκης τὸ περὶ πολλῶν ἐκχυνόμενον εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν.>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα