Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ο σωστός τρόπος για να βράσετε ένα αυγό

Πόσες φορές έχει τύχει να βράσετε ένα αυγό και να μην το πετύχετε όπως θέλετε; Μην απογοητεύεστε, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είστε καλή μαγείρισσα. Απλώς, κάποιες φορές το να βράσεις ένα αυγό είναι πιο δύσκολη δουλειά απ’ ότι φαίνεται. Έτσι, μπορεί το ασπράδι να σας βγει πολύ λασπερό, ο κρόκος πολύ στεγνός και να καταστρέψετε άθελά σας το πρωινό σας. Και ας το παραδεχτούμε, δεν είναι και ο πιο ευχάριστος τρόπος να ξεκινάς τη μέρα σου!

Ο σωστός τρόπος για να βράσετε ένα αυγό

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί το αυγό αποτελείται από δύο συστατικά. Έτσι, κανονικά, θα έπρεπε να βράσουμε ξεχωριστά τον κρόκο και το ασπράδι για να πετύχουμε το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Ενδεικτικά, η σωστή θερμοκρασία για το ασπράδι είναι 82 βαθμοί κελσίου ενώ για τον κρόκο 77 βαθμοί κελσίου. Πώς, όμως, μπορούμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο;


Την απάντηση έρχεται να μας δώσει ο Αμερικάνος σεφ, J. Kenji López-Alt, ο οποίος μετέτρεψε το βράσιμο του αυγού σε… κανονική επιστήμη. Συγκεκριμένα, έβαλε μερικά αυγά σε βραστό νερό για τριάντα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, έριξε μέσα λίγα παγάκια για να μειωθεί η θερμοκρασία, αφήνοντας το νερό να βράσει και πάλι. Ανά τριάντα δευτερόλεπτα, έβγαζε ένα αυγό απ’ το νερό για να δει το αποτέλεσμα του πειράματός του.

Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε πώς είναι το αυγό μετά από ένα, τρία, πέντε κ.ο.κ λεπτά βρασμού. Θα σας συνιστούσαμε να την εκτυπώσετε και να την κολλήσετε στο ψυγείο σας για να είστε πάντα σίγουρη για το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε!

Πηγή: brigthside.me


mama365

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα