Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ο μαγικός αυλός


Αποτέλεσμα εικόνας για πιθάρια φίδια

Στης ανατολής τα μέρη υπήρχαν άνθρωποι που με τον αυλό τους έπαιζαν μουσική και έβγαιναν μέσα από πυθάρια φίδια που λικνίζοταν με τον ρυθμό. Ο μικρός Αχμέτ τους θαύμαζε για αυτήν την ικανότητα που είχαν και ονειρεύοταν μια ημέρα να τους μοιάσει. Ένα μεσημέρι ένας από αυτούς τους μουσικούς πήγε να γευματίσει και ξέχασε να ασφαλίσει το πυθάρι του. Έτσι ξεμύτισαν μέσα από εκεί τρεις επιθετικές κόμπρες και επιτέθηκαν στο πλήθος.
Ο μικρός Αχμέτ είδε το περιστατικό και πίστεψε με την φαντασία του ότι θα μπορούσε να ελέγξει τα φίδια. Χωρίς να χάσει χρόνο πήρε τον αυλό στα χέρια του και άρχισε να παίζει μουσική. Πρώτη φορά στην ζωή του έπαιξε και ήταν φάλτσος οπότε τα φίδια εξαγριώθηκαν και του επιτέθηκαν. Γέμισαν το παιδικό κορμί του δαγκωματιές, μελάνιασε ολόκληρος και λυποθύμησε.
Άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα και να βαριανασαίνει. Τελευταία στιγμή ήρθε τρέχοντας ο μουσικός και παίζοντας τον αυλό οδήγησε τα φίδια πίσω στο πυθάρι. Αμέσωςτότε έδωσε αντίδοτο στον μικρό Αχμέτ και έτσι του έσωσε την ζωή. Όταν συνήλθε τον συμβούλευσε ποτέ στην ζωή του να μην προσπαθήσει να κάνει πράγματα που δεν γνωρίζει. Του εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι να γνωρίζουν τα πάντα και ότι η επιθυμία του να γίνει ήρωας χωρίς γνώση και εμπειρία θα του κόστιζε την ζωή. Του πρότεινε όμως αν είναι υπάκουος και δείξει σύνεση και υπομονή να του διδάξει να παίζει σωστά μουσική και να ελέγχει όχι μόνο τα φίδια μα όλα τα θηρία. Ο μικρός Αχμέτ τού το υποσχέθηκε και έτσι έγινε μαθητής του.

©Δημήτρης Τζαφέρης
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα