Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Αρχαία Γιογκική Σοφία για τον έλεγχο και την θεραπεία του διαβήτη!




Ο διαβήτης, επίσης γνωστός ως « Madhumeha » στα αρχαία Ινδικά κείμενα, έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας σε όλο τον κόσμο. Ειδικά στις ΗΠΑ, στην Ινδία, στη Νότια Ασία, και σε ορισμένες χώρες της Μεσογείου. Ο διαβήτης δεν περιορίζεται πλέον σε εκείνους με γενετική προδιάθεση, αλλά είναι μια «ασθένεια του τρόπου ζωής», που μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε.

Τι προκαλει τον διαβητη;

Εκτός από τους γενετικούς λόγους, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για το διαβήτη, μερικοί παρατίθενται κατωτέρω:
  • Λανθασμένη διατροφή (υπερφαγία) και συνήθειες ύπνου.
  • Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και άσκησης κάποιας μορφής.
  • Η ατμοσφαιρική ρύπανση έχει πλέον καθιερωθεί ως σημαντική αιτία που φέρνει αλλαγές του μεταβολισμού και προκαλεί τον διαβήτη.
  • Μόλυνση και ορμόνες στα τρόφιμα, ειδικά στον τομέα των μεταποιημένων μη χορτοφάγων τροφίμων και λαχανικών που καλλιεργούνται με τη χρήση χημικών ουσιών.
  • Συνδυασμός ορισμένων ομάδων τροφίμων προκαλεί τον διαβήτη. Για παράδειγμα, συνδυάζοντας  βόειο κρέας ή κόκκινο κρέας με γαλακτοκομικά προϊόντα, γάλα ή γιαούρτι.
  • Το στρες μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία του σακχάρου στο αίμα.
  • Το αλκοόλ, ακόμα και με μέτρο, και η κατάχρηση ουσιών προκαλούν έλλειψη ισορροπίας της ινσουλίνης.

Γιατι ανησυχειτε σχετικα με τον διαβητη;

Ο διαβήτης από μόνος του δεν είναι μια ασθένεια. Είναι πραγματικά ένα σύμπτωμα ότι υπάρχει μια ανισορροπία στο σώμα. Αν δεν αναλάβουμε δράση για να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας ή διατροφικές συνήθειες, τότε και αρκετές άλλες ασθένειες μπορούν να εμφανιστούν. Ως εκ τούτου, ο έλεγχος του σακχάρου σας ή η διόρθωση της ανισορροπίας ινσουλίνης-γλυκόζης  είναι σημαντική.

Ειναι ο διαβητης ιασιμος η αναστρεψιμος;

Μέχρι τώρα η δημοφιλής πεποίθηση ήταν ότι ο διαβήτης παραμένει πάντα μαζί σας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές παρεμβάσεις που διατίθενται σε συνδυασμό με κανονικά φάρμακα που βοηθούν στη διαχείριση του διαβήτη.
Εναλλακτικές θεραπείες όπως η Νατουροπαθητική (βασίζεται στην πεποίθηση ότι το σώμα αυτό-θεραπεύεται). Η Αγιουρβέδα έχει επίσης το φάρμακο για το διαβήτη. Τριγωνέλλα η Ελληνική, είναι ένα παράδειγμα. Μπορεί να καταναλωθεί σε διάφορες μορφές και βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.
Η αποτελεσματική διαχείριση εξασφαλίζει ότι η υγεία ενός ατόμου δεν θα επιδεινωθεί.

Γιογκα και ερευνα για τον διαβητη

Υπήρξε πολλή έρευνα για τη γιόγκα και τις επιπτώσεις της στον διαβήτη. Πολλαπλές μελέτες έγιναν στην Ινδία, που δείχνουν ότι οι περισσότεροι διαβητικοί καταφέρνουν να μειώσουν το σάκχαρο στο αίμα τους σε μόλις έξι μήνες με την τακτική πρακτική της γιόγκα. Οι περισσότεροι από αυτούς καταφέρνουν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους κατά το ήμισυ και περισσότερο από το ένα τρίτο φτάνει σε φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου.
Αρκετοί με διαβήτη τύπου 2 είναι σε θέση να μειώσουν την πρόσληψη ινσουλίνης τους, άλλοι σταματούν εντελώς τη λήψη της ινσουλίνης και κάποιοι άλλοι λαμβάνουν μόνο ένα δισκίο την ημέρα.
Μια πρόσφατη μελέτη από το νοσοκομείο Jaslok της Βομβάη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα με οριακό διαβήτη ή προ-διαβήτη επανήλθαν στο φυσιολογικό ή δεν υπήρξε επιδείνωση για χρονικό διάστημα 10 έως 15 ετών χωρίς φαρμακευτική αγωγή! Λάμβαναν μέρος σε ένα πρόγραμμα γιόγκα και έπρεπε να εξασκούνται τακτικά (τουλάχιστον, 4 έως 5 φορές την ημέρα για τουλάχιστον 6 μήνες έως ένα έτος στη σειρά).
Αυτό υπογραμμίζει σαφώς τη σημασία της γιόγκα στη θεραπεία του διαβήτη.Υπάρχουν πολλές  asanas και τεχνικές στις οποίες μπορεί κάποιος να εξασκηθεί για τη διαχείριση του διαβήτη. Δύο από τις καλύτερες πρακτικές δίνονται παρακάτω.

1. Nishpanda Bhava Η Σταση Της Μη Κινησης

2. Savasana Η Σταση Του Πτωματος

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ



H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη  ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα