Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Τζίμι Κάρτερ: Οι ΗΠΑ υπονομεύονται εντελώς από τους Ολιγάρχες

Αποτέλεσμα εικόνας για Τζίμι Κάρτερ
Του Edmondo Burr (δημοσιεύθηκε την 1η Αυγούστου 2015)
O πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ αποκαλεί το πολιτικό σύστημα, πλήρη ολιγαρχία.
Ο Τζίμι Κάρτερ λέει σε αυτή τη ραδιοφωνική εκπομπή, πως οι ΗΠΑ έχουν μετατραπεί σε μία ολιγαρχία η οποία χρησιμοποιεί το χρήμα για να δωροδοκεί τους πολιτικούς.
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο Τζίμι Κάρτερ (1977-1981), η Αμερικανική Ουσία και αξία, έχουν διακυβευθεί από τους ολιγάρχες, εξ’αιτίας της «δωροδοκίας του πολιτικού κόσμου χωρίς όρια», μέσω του «απεριόριστου χρήματος», με σκοπό να εκλέγονται μόνο οι «ημέτεροι». Το σύστημα, υπονομεύει τον αμερικανικό ορισμό για τη δημοκρατία και επιτρέπει στους λίγους να κυβερνούν τους πολλούς, χωρίς να έχουν επίσημα χαρακτηριστεί ως ηγεμόνες κι έτσι, αγνοώντας τις οιεσδήποτε κοινωνικές υποχρεώσεις, κυβερνούν τους πληβείους. Για όσο καιρό θα μπορούν να την βγάζουν καθαρή, θα το πράττουν, αλλά εν τω μεταξύ, η ανατροπή τους θα φτάσει σε άλλες σφαίρες επιρροής ‘όπως είναι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να παραχωρηθούν ίδια δικαιώματα στο Δολάριο και στους Πολίτες (Citizens United)*.
*σημ.μτφρ.: Citizens United: συντηρητικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, περισσότερο γνωστός για την υπόθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, σχετικά με την χρηματοδότηση της εκστρατείας, γνωστής ως Citizens United v. FEC(Federal Election Commission)
Άπαξ και τα μέσα ενημέρωσης ελέγχονται από αυτούς, ακόμη και ένα «προφανές» θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα «ίσως» και αργότερα «αλλά περιμένετε ..» και, τελικά, σε ένα «Ωχ και τώρα τι κάνουμε;» (κάποιο ΗΛΙΘΙΟ καινούργιο συμβάν για να αποσπάσει την προσοχή….) Για πάνω από 50 χρόνια οι αμερικανοί πρόεδροι, υπήρξαν μαριονέτες ακόμη και για φόνο εάν αυτό κρινόταν απαραίτητο, οπότε το να αγνοήσουμε τον Τζίμι Κάρτερ θα ήταν εύκολο. Ο Κάρτερ είπε στον Thom Hartmann στην ραδιοφωνική του εκπομπή, πως αυτό που υπάρχει σήμερα στην Αμερική είναι: «μία πλήρης ανατροπή του πολιτικού μας συστήματος κάτι που αποφέρει κέρδος στους μεγάλους χορηγούς».
Ο Κάρτερ είπε: «Και οι Δημοκρατικοί αλλά και οι Ρεπουμπλικάνοι βλέπουν αυτό το χωρίς όρια χρήμα ως ένα μεγάλο όφελος γι’ αυτούς.»
Ο Κάρτερ απαντούσε σε ερώτηση του Hartmann πάνω στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση χρηματοδότησης εκστρατειών όπως η Citizens United.



Μτφρ: Μ. Λιώκη
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα