Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Βότανα για φυσική ομορφιά

Διανύουμε την πιο όμορφη εποχή του χρόνου, με τη φύση γύρω μας να ανθίζει και να ακτινοβολεί. Χρώματα και ευωδιές από τα νέα άνθη που γεννιούνται, τραγούδια από τα πουλιά που φωλιάζουν στα φουντωμένα δένδρα και το φως του ήλιου να μας χαϊδεύει απαλά το πρόσωπο, συνθέτουν την καθημερινότητα της άνοιξης φτιάχνοντας έτσι τη διάθεση και την ημέρα μας. Παράλληλα, η ψυχολογία μας αλλάζει  και καθώς το καλοκαίρι είναι όλο και πιο κοντά, θέλουμε να νιώθουμε αλλά και να δείχνουμε όσο γίνεται πιο όμορφοι και λαμπεροί. Τι πιο κατάλληλη ευκαιρία λοιπόν για να εκμεταλλευτούμε τα δώρα που η φύση μας προσφέρει απλόχερα την εποχή αυτή και να φροντίσουμε την εξωτερική μας εμφάνιση με τον πιο αγνό και αποτελεσματικό τρόπο; Ας γνωρίσουμε τα βότανα που μπορούν να μας χαρίσουν λάμψη και ομορφιά, αφήνοντας για λίγο πίσω μας τα καλλυντικά και τα πολλά υποσχόμενα προϊόντα του εμπορίου.
Βότανα για αδυνάτισμα
Με το καλοκαίρι να πλησιάζει όλο και πιο κοντά μας, οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε μεθόδους για  να χάσουμε εύκολα το περιττό βάρος και να αισθανθούμε πολύ πιο όμορφα. Ένας πολύ καλός σύμμαχος για τη δίαιτά μας, δεν είναι άλλος από τα υπέροχα βότανα που μας έχει χαρίσει η φύση. Αν καταναλωθούν με τη μορφή αφεψήματος, πολλά από αυτά δρουν επιταχύνοντας τον μεταβολισμό και καίγοντας περισσότερο λίπος. Η ιδιότητά τους αυτή, οφείλεται σε ορισμένα ένζυμα και βιταμίνες που περιέχουν, τα οποία ενεργοποιούν τη λειτουργία οργάνων του μεταβολισμού, όπως η χοληδόχος κύστη.
Αν έχετε αδυναμία στα γλυκά, επιλέξτε την αψιθιά, η οποία διευκολύνει τη λειτουργία της πέψης και τον μεταβολισμό των υδατανθράκων. Από την άλλη πλευρά, η λουίζα δρα εναντίον της κατακράτησης υγρών, καθώς βοηθά τόσο στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος όσο και στη ρύθμιση της όρεξης και της διούρησης. Αν πάλι αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την ανεπιθύμητη κυτταρίτιδα, βάλτε στην καθημερινότητά σας 1-2 φλυτζάνια τσάι σημύδας. Το βότανο αυτό, βοηθά στην καύση του λίπους αλλά και στην μείωση του ουρικού οξέως, βοηθώντας έτσι το σώμα να ενεργοποιηθεί και να αποτοξινωθεί.

Βότανα για όμορφο πρόσωπο
Από τα αρχαία χρόνια κιόλας και για πολλούς αιώνες μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα βότανα για καλλυντικούς σκοπούς, ιδιαίτερα για την ευαίσθητη περιοχή του προσώπου. Ανάλογα τον τύπο της επιδερμίδας σας, αλλά και το πρόβλημα που θέλετε να καταπολεμήσετε, υπάρχει μία πληθώρα βοτάνων και φυτών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια.
Βασιλικός: Εξαιτίας των καθαριστικών, τονωτικών και αντιμικροβιακών του ιδιοτήτων, ο βασιλικός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν έκχυμα στην περιοχή του προσώπου, χαρίζοντάς του υγείαευεξία και ζωντάνια. Περιέχει πληθώρααντιφλεγμονώδων και αντιοξειδωτικών ουσιών και έτσι μπορεί να δράσει εναντίον της ακμής, της λιπαρότητας του δέρματος αλλά και των ρυτίδων. Μάλιστα, για χιλιάδες χρόνια ο βασιλικός χρησιμοποιούνταν ως αντιγηραντική θεραπεία.
Καλεντούλα: Το βότανο αυτό, είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις ηλιακού εγκαύματος, ερεθισμού, ξηρότητας ή εξανθημάτων καταπολεμώντας τις φλεγμονές και χαρίζοντας καθαρό, απαλό και υγιές δέρμα που ακτινοβολεί.
Γιασεμί: Το ευγενικό αυτό φυτό της άνοιξης έχει την ιδιότητα να θρέφει και να μαλακώνει το ταλαιπωρημένο δέρμα χαρίζοντάς του λάμψη και σφρυγιλότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις ξηρότητας ή ερεθισμού ενώ εξαιτίας των αντιμυκητιακών του ιδιοτήτων, μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, προσφέροντας στο δέρμα ελαστικότητα και ζωντάνια.
Βότανα για υγιή μαλλιά
Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα της εξωτερικής μας ομορφιάς, είναι η υγεία και η ζωντάνια των μαλλιών μας. Ειδικά αυτή την εποχή που ο καιρός αλλάζει με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν και το καλοκαίρι να πλησιάζει, σίγουρα τα όμορφα μαλλιά μας χρειάζονται μία παραπάνω περιποίηση προκειμένου να προστατευτούν από την τριχόπτωση, την ξηροδερμία και την ατονία. Για άλλη μια φορά, η φύση δίνει τη λύση καθώς τα αφεψήματα βοτάνων μπορούν να δράσουν το ίδιο αποτελεσματικά αν, αντί για ροφήματα, χρησιμοποιηθούν ως καλλυντικά για τη φροντίδα των μαλλιών μας.
Αν έχετε αρκετά λιπαρά μαλλιά, χρησιμοποιήστε στο λούσιμο φασκόμηλομέντα ήμέλισσα. Επιπλέον, το φασκόμηλο είναι πολύ αποτελεσματικό εναντίον της πιτυρίδας, όπως επίσης η τσουκνίδα και το χαμομήλι. Από την άλλη πλευρά, ηκαλέντουλα είναι ιδανική για ξηρά μαλλιά ενώ το ginseng δίνει ξανά ζωντάνια και λάμψη στην θαμπή και άτονη τρίχα.
Είναι γεγονός πως η φύση μας έχει χαρίσει τα καλύτερα δώρα τόσο για την υγεία όσο και για την ομορφιά μας. Τα πιο αγνά και αθώα καλλυντικά προσφέρονται μέσα από τα όμορφα φυτά κα τα βότανα που δρουν ως οι πιο αποτελεσματικοί σύμμαχοι στην περιποίηση του εαυτού μας. Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως  για να μην γίνει «το φάρμακο, φαρμάκι» χρειάζεται προσοχή στη χρήση τους, πάντα χωρίς υπερβολή και αν χρειαστεί, υπό τη σωστή καθοδήγηση του γιατρού μας. Αφήστε λοιπόν πίσω σας τα επεξεργασμένα προϊόντα του εμπορίου, και βάλτε στη ζωή σας τη μαγεία της φύσης.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα