Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Πώς να Εξισορροπήσετε τα Επίπεδα των Ορμονών σας Φυσικά!

πώς να ισορροπήσει τις ορμόνες με φυσικό τρόπο
Οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας καθώς επηρεάζουν πολλές από τις διαδικασίες του σώματος. Οι ορμονικές ανισορροπίες προκαλούνται από τις αλλαγές των οιστρογόνων και είναι πιο συχνές στις γυναίκες από τους άνδρες. Οι ορμονικές αλλαγές συνήθως συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας, της έμμηνος ρύσης, της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης.
Επιπλέον, παράγοντες όπως η προχωρημένη ηλικία, η κακή διατροφή, η πάρα πολύ ή η πολύ λίγη άσκηση, η εξάντληση των επινεφριδίων και το άγχος, η έλλειψη ύπνου, τα αντισυλληπτικά χάπια, οι τοξίνες και οι χημικές ουσίες όπως τα φυτοφάρμακα, συμβάλλουν στην ορμονική ανισορροπία.
Μερικά κοινά συμπτώματα αυτού του προβλήματος περιλαμβάνουν άγχος, ευερεθιστότητα, εναλλαγές της διάθεσης, αϋπνία, κόπωση, προβλήματα βάρους , υπερβολική τριχοφυία ή τριχόπτωση, ημικρανίες, χαμηλή σεξουαλική ορμή, λιπαρό ή ξηρό δέρμα, ακμή, λαιμαργία, προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, στειρότητα και άλλα .
Οι ορμόνες επηρεάζουν μεταβολικές λειτουργίες, δίνοντας προσοχή στις αισθήσεις σας, όπως πείνα , ενέργεια και σφοδρή επιθυμία, μπορούν να σας δώσουν μια αμυδρή ιδέα για το κατά πόσον οι ορμόνες σας είναι σε ισορροπία .
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικές θεραπείες και βότανα για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα και ακόμη και να βοηθήσετε στην αποκατάσταση της ορμονικής ισορροπίας σας. Είναι επίσης σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τη σωστή διάγνωση και θεραπεία.
Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας προτού πάρετε οποιοδήποτε φυτικό φάρμακο ή συμπλήρωμα, ειδικά αν έχετε μια ευαίσθητη ορμονική κατάσταση, όπως ινομυώματα της μήτρας, ενδομητρίωση,  καρκίνο του μαστού,  καρκίνο της μήτρας ή των ωοθηκών.

Εδώ είναι οι κορυφαίες 10 σπιτικές φυσικές θεραπείες για την ορμονική ανισορροπία.

1. ΩΜΕΓΑ-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ

Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή των ορμονών, ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα επωφελή για την εξισορρόπηση τους.
Είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τις γυναίκες, καθώς βοηθούν στην μείωση των εμμηνορροιακών κραμπών και των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Λόγω των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονώδων ιδιότητών τους, τα ωμέγα-3 λιπαρά έχουν επίσης βαθιά επίδραση στην υγεία σας.
  • Μερικές καλές πηγές των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι τα λιπαρά ψάρια, ο λιναρόσπορος, οι σπόροι chia, καρύδια, τα φασόλια σόγιας, το τόφου, τα κολοκύθια και το ελαιόλαδο. Έτσι, επικεντρωθείτε επάνω σε αυτά τα τρόφιμα για την θεραπεία της ορμονικής ανισορροπίας σας φυσικά.
  • Μπορείτε επίσης να πάρετε ωμέγα-3 συμπληρώματα μετά από διαβούλευση με το γιατρό σας. Η γενική δοσολογία είναι 500 mg ανά ημέρα.

2. ΡΙΖΑ Maca 

Η ρίζα maca είναι ένα ενδοκρινές προσαρμογόνο που ενισχύει την φυσιολογική παραγωγή ορμονών. Βοηθά επίσης την αντιστροφή του υποθυρεοειδισμού, αυξάνει την γονιμότητα και είναι ευεργετική για την λίμπιντο.
Όντας μια καλή πηγή ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου, σιδήρου, ιωδίου, φωσφόρου, ψευδάργυρου, απαραίτητων λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών, φυτικών ινών και στερόλων, είναι καλή για τη γενική υγεία σας και βελτιώνει την ενέργεια και τη ζωτικότητα.
  1. Ανακατέψτε ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη ρίζας Maca σε ένα φλιτζάνι νερό, χυμό, τσάι από βότανα, smoothie ή γιαούρτι.
  2. Καταναλώστε καθημερινά, αυξάνοντας σταδιακά την ποσότητα της ρίζας μάκα έως 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού σε διάστημα μερικών εβδομάδων.
  3. Συνεχίστε τουλάχιστον για μερικούς μήνες.

3. ΛΥΓΑΡΙΑ

Η λυγαριά, είναι ένα σπουδαίο ορμονικό τονωτικό για τις γυναίκες και μιμείται την κατευναστική επίδραση της προγεστερόνης. Διεγείρει την υπόφυση, ρυθμίζοντας έτσι την ισορροπία των οιστρογόνων και της προγεστερόνης.
Θεωρείται εξαιρετική για τη μείωση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου και την αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων εμμήνου ρύσεως. Ρυθμίζει επίσης την ωορρηξία και προάγει τη γονιμότητα. Το φυσικό αντι-ανδρογόνο μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης και να προστατεύσει από τον καρκίνο του προστάτη.
Πάρτε 400 έως 500 mg κάψουλα σκόνης καθημερινά τουλάχιστον για μερικούς μήνες ή μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να πάρετε αυτό το βότανο σε μορφή βάματος. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τη σωστή δοσολογία.
Σημείωση: Η λυγαριά μπορεί να αυξήσει την έμμηνο ρύση σε ορισμένες γυναίκες. Μην πάρετε αυτό το χορτάρι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κατά τη λήψη φαρμάκων ντοπαμίνης που σχετίζονται με αντικαταστάσεις ορμόνης.

4. ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

Η βιταμίνη D επηρεάζει την υπόφυση σας, η οποία παράγει μια σειρά από ορμόνες. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα που σχετίζονται με χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων. Επίσης, επηρεάζει το βάρος και την όρεξή σας. Ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης μπορεί να οδηγήσει σε μια μη φυσιολογική απελευθέρωση της παραθυρεοειδούς ορμόνης.
  • Λίγα λεπτά έκθεσης στον ήλιο την ημέρα μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια για τον οργανισμό για την παραγωγή της βιταμίνης D για τη διατήρηση των ορμονών σας.
  • Μπορείτε επίσης να τρώτε τροφές όπως λιπαρά ψάρια, μουρουνέλαιο, γάλα και αυγά που είναι πλούσια σε βιταμίνη D.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να λαμβάνετε συμπληρώματα βιταμίνης D. Για τη σωστή δοσολογία, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

5. ΑΣΚΗΣΗ

Η συμμετοχή σε φυσική δραστηριότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την εξισορρόπηση των ορμονών σας, καθώς αυτό επηρεάζει την παραγωγή ορμονών. Επίσης, μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης. Η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη του στρες που εμποδίζει τα οιστρογόνα και είναι επιζήμια για τη γενική υγεία σας.
Η τακτική άσκηση ενεργοποιεί την απελευθέρωση των χημικών ουσιών του εγκεφάλου που βελτιώνουν τη διάθεσή σας. Αυτό είναι χρήσιμο, καθώς ορμονικές ανισορροπίες προκαλούν συχνά εναλλαγές της διάθεσης. Περιττό να πούμε, ότι θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος . Αποφύγετε προπονήσεις περισσότερο από 40 λεπτά όμως, καθώς μπορεί να αυξήσετε τα επίπεδα της κορτιζόλης σας.
  • Κάντε κολύμπι, περπάτημα, τζόκινγκ ή άλλες ελαφρές ασκήσεις για 20-30 λεπτά καθημερινά ή τουλάχιστον μερικές φορές την εβδομάδα.
  • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε γιόγκα και ασκήσεις χαλάρωσης για την τόνωση των ορμονικέών λειτουργιών και να μειώσετε την πίεση.

6. ΕΛΑΙΟ ΚΑΡΥΔΑΣ

Το Έξτρα παρθένο λάδι καρύδας είναι μια άλλη αποτελεσματική σπιτική φυσική θεραπεία για την εξισορρόπηση των ορμονών. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους πάσχουν από υποθυρεοειδισμό καθώς; τα μέτριας αλυσίδας λιπαρά οξέα του προωθούν την υγιή λειτουργία του θυρεοειδούς.
Το έλαιο καρύδας βοηθά επίσης στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενισχύει το ανοσοποιητικό, επιταχύνει τον μεταβολισμό και προωθεί την απώλεια βάρους. Αντίθετα με τη δημοφιλή παρανόηση, δεν είναι κακό για την καρδιά σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να προστατεύσει από τις καρδιακές παθήσεις.
Τρώτε 2-3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο έλαιο καρύδας καθημερινά για τουλάχιστον μερικούς μήνες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ καλά στη μαγειρική, δεδομένου ότι δεν παράγει επιβλαβείς χημικές ουσίες όταν θερμαίνεται λόγω του υψηλού σημείου καπνού του.


7. ΤΡΙΓΩΝΕΛΛΑ
σπόρους τριγωνέλλας
Οι Σπόροι τριγωνέλλας περιέχουν ένα φυτοοιστρογόνο που ονομάζεται διοσγενίνη και που πιστεύεται ότι έχει οιστρογονική δράση. Οι βοτανολόγοι συστήνουν συχνά αυτό το βότανο για την αύξηση της γαλουχίας και την φυσική διεύρυνση του μαστού .
Βοηθά επίσης στη βελτίωση του μεταβολισμού της γλυκόζης, έτσι αποδεικνύεται χρήσιμο για τους διαβητικούς στο να μειώνουν το σάκχαρο του αίματος και τη μεταβολική διαταραχή της γλυκόζης που σχετίζεται με την παχυσαρκία.
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σπόρους τριγωνέλλας σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για περίπου 15 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε το τσάι 2 ή 3 φορές την ημέρα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο μέλι και χυμό λεμονιού για τη γεύση.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε αυτό το χορτάρι σε μορφή συμπληρώματος. Για τη σωστή δοσολογία, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Αν η τριγωνέλλα δεν σας ταιριάζει, να εξετάσετε την λήψη μάραθου με τον ίδιο τρόπο.

8. ΙΕΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

βασιλικός
Ο Ιερός βασιλικός είναι ένα άλλο εξαιρετικό φάρμακο για την εξισορρόπηση των ορμονών, καθώς λειτουργεί ως ένα φυσικό προσαρμογόνο. Βοηθά στην μείωση και την σταθεροποίηση των επιπέδων της κορτιζόλης, των υψηλών επιπέδων κορτιζόλης που επηρεάζουν αρνητικά τον θυρεοειδή αδένα, των ωοθηκών και του παγκρέατος. Επιπλέον, ο ιερός βασιλικός βελτιώνει την πνευματική διαύγεια και ανεβάζει την διάθεση.
  • Απλά τρώτε μερικά ιερά φύλλα βασιλικού καθημερινά τουλάχιστον για μερικούς μήνες.
  • Μπορείτε επίσης να πίνετε τσάι βασιλικού που παρασκευάζεται με βρασμό μερικών φύλλων τερού βασιλικού σε ένα φλιτζάνι νερό για λίγα λεπτά. Στραγγίζετε και πίνετε αυτό το τσάι καθημερινά, έως 3 φλιτζάνια.
  • Μια άλλη επιλογή είναι να λαμβάνετε αυτό το βότανο σε μορφή συμπληρώματος, 250 έως 500 mg σε καθημερινή βάση. Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

9. ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ

ασιατικό τσάι ginseng
Το Ασιατικό ginseng (Panax Ginseng), γνωστό επίσης και ως Κορεατικό κόκκινο ginseng, βοηθά στη ρύθμιση των επινεφριδίων που παράγουν ορμόνες του στρες. Δρα ως προσαρμογόνο στην διατήρηση μιας σωστής ορμονική ισορροπίας στο σώμα σας.
Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτό το βότανο μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο στην ανακούφιση μερικών από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής και της κινητικότητας των σπερματοζωαρίων.
Αυτό το βότανο θα πρέπει να λαμβάνεται σε κύκλους. Λοιπόν, λαμβάνετε 200 έως 400 mg του Ασιατικού εκχυλίσματος ginseng (τυποποιημένο, να περιέχει τουλάχιστον 4 τοις εκατό παναξοσίδες) την ημέρα για 2 έως 3 εβδομάδες, κάντε ένα διάλειμμα για 3 εβδομάδες και συνεχίστε πάλι. Συνεχίστε για διάστημα έως και 3 μήνες.
Σημείωση: Αυτό το βότανο μπορεί να αλληλεπιδράσει με ορισμένα φάρμακα,  αυξάνειι τις επιδράσεις των διεγερτικών και μειώνει το σάκχαρο του αίματος. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε αυτό.

10. Ashwagandha ή ΒΙΘΑΝΙΑ ή ΙΝΔΙΚΟ ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ

ashwagandha
Το Ashwagandha (βιθανία) είναι ένα δημοφιλές Ayurvedic βότανο που βοηθά στην αύξηση της ενέργειας και στην μείωση του στρες και της κούρασης.
Επίσης, βοηθά στην αποκατάσταση της ορμονικής ισορροπίας του σώματός, καθώς δρα ως προσαρμογόνο και μειώνει την κορτιζόλη. Αυξάνει την παραγωγή της DHEA (δεϋδροεπιανδροστερόνη), της τεστοστερόνης και των ανδρογόνων. Επιπλέον, βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας του θυρεοειδούς.
Λαμβάνετε 300 mg ashwagandha δύο φορές την ημέρα για μερικούς μήνες. Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
  • Να τρώτε υγιεινά λίπη, όπως αυτά που υπάρχουν στο αβοκάντο και του βιολογικού βουτύρου.
  • Επιλέξτε βιολογικά τρόφιμα έναντι των μη οργανικών.
  • Περιλαμβάνετε τροφές πλούσιες σε φυτικές και θρεπτικές ίνες  όπως το λάχανο, το κατσαρό λάχανο, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών στη διατροφή σας. Οι θρεπτικές ίνες ενισχύουν την ικανότητας αποτοξίνωσης του ήπατος, αποβάλλουν έτσι τις τοξίνες από το σώμα.
  • Όταν ασχολούμαστε με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τρώμε προϊόντα σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση. Η σόγια, ωστόσο, δεν είναι καλή για αυτούς που υποφέρουν από υπολειτουργία του θυρεοειδούς.
  • Εξαλείψτε τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες από τη διατροφή σας, αποφεύγοντας τις επεξεργασμένες και συσκευασμένες τροφές.
  • Περιορίστε την κατανάλωση καφεΐνης, καθώς αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης που επιβραδύνουν τη λειτουργία του θυρεοειδούς σας.
  • Διαχειριστείτε το άγχος σας και να κοιμάστε σωστά.
  • Αποστασιοποιηθείτε από τις συνθετικές ορμόνες, όπως τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων.
  • Μειώστε τη έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες, ιδιαίτερα με τον περιορισμό της χρήσης των πλαστικών.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη  ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα