Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Απώλεια μαλλιών σε άνδρες και γυναίκες: Μύθοι και πραγματικότητες


Η απώλεια των μαλλιών και η φαλάκρα, προκαλούν αλλαγές της σωματικής εικόνας που επηρεάζει έντονα τον ψυχικό κόσμο πολλών ανθρώπων.
Φαλάκρα: Η αιτιολογία της απώλειας μαλλιών είναι σύνθετηΗ αδυναμία αυτή τους καθιστά πολύ ευάλωτους σε διαδόσεις και μύθους που κατά καιρούς επικρατούν σχετικά με το θέμα της πτώσης των μαλλιών.
Οι γνώσεις και η διαφώτιση για τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους πέφτουν τα μαλλιά, είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας ανδρών και γυναικών από ανυπόστατους ισχυρισμούς και εντυπώσεις.
Παράλληλα είναι καλό, άτομα με απώλεια μαλλιών, να γνωρίζουν τις θεραπείες που είναι εγκεκριμένες και αποδεδειγμένα βοηθούν, για να προστατεύονται από ισχυρισμούς που συχνά διαδίδονται με στόχος το κέρδος.
Αρχικά πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είναι αλήθεια ότι μόνο οι άνδρες προσβάλλονται από απώλεια μαλλιών και φαλάκρα. Στην πραγματικότητα η απώλεια μαλλιών είναι σχεδόν εξίσου συχνή στις γυναίκες και στους άνδρες. Ο βαθμός απώλειας μαλλιών μπορεί να διαφέρει μεταξύ των δύο φύλων.
Στους άνδρες η απώλεια των μαλλιών της κεφαλής, αρχίζει μεταξύ 30 και 40 ετών. Στις γυναίκες αρχίζει συνήθως μεταξύ 40 και 50 ετών. Υπάρχουν και σπάνιες περιπτώσεις όπου η απώλεια αρχίζει μεταξύ 20 και 30 ετών.
Μέχρι την ηλικία των 50 ετών, περίπου 50% των ανδρών, παρουσιάζουν σημαντική απώλεια των μαλλιών τους. Στις γυναίκες, το 25% μέχρι την ηλικία των 50 ετών έχει σημαντική απώλεια μαλλιών.
Στις γυναίκες η απώλεια των μαλλιών μπορεί να μην είναι τόσο εμφανής όσο στους άνδρες.Ο λόγος είναι διότι οι γυναίκες χάνουν μαλλιά ομοιόμορφα στο κεφάλι.
Αντίθετα οι άνδρες χάνουν μαλλιά κατά περιοχές ιδιαίτερα μπροστά και στο πάνω μέρος του κεφαλιού. Επιπρόσθετα οι γυναίκες φροντίζουν καλύτερα από τους άνδρες να καλύπτουν το πρόβλημα τους.

Το καθημερινό πλύσιμο, χτένισμα και στέγνωμα των μαλλιών, δεν επιταχύνει την πτώση των μαλλιών. Ο ισχυρισμός ορισμένων κατασκευαστών σαμπουάν ότι τα προϊόντα τους εξολοθρεύουν το μικροοργανισμό demodex που θεωρείται υπαίτιος της πτώσης των μαλλιών δεν είναι αληθής. Ο εν λόγω μικροοργανισμός δεν είναι αιτία πτώσης των μαλλιών.
Στις ανεπτυγμένες κοινωνίες, η διατροφή των ανθρώπων είναι πλούσια και οι ελλείψεις βιταμινών είναι σπάνιες. Είναι γεγονός ότι σοβαρές ελλείψεις του οργανισμού σε βιταμίνες, οδηγούν σε απώλεια μαλλιών όμως αυτό στις πλούσιες χώρες είναι ασυνήθιστο.
Αντίθετα άτομα που λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμινών, βιοτίνης ή ψευδάργυρου πέραν από τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού για να σταματήσουν την απώλεια των μαλλιών τους, δεν θα έχουν αποτέλεσμα.
Ο ισχυρισμός ότι η απώλεια των μαλλιών οφείλεται σε κακή κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, δεν αληθεύει. Για αυτό φάρμακα ή μέθοδοι που στόχο έχουν όπως ισχυρίζονται να σταματήσουν την πτώση των μαλλιών βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, δεν είναι αποτελεσματικά.
Αντίθετα οι περιοχές της φαλάκρας έχουν πολύ καλή αιμάτωση. Για αυτό εξάλλου οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών πετυχαίνουν.
Η αιτιολογία της απώλειας μαλλιών είναι σύνθετη. Πολύ συχνά υπάρχει μια οικογενειακή προδιάθεση. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει ένα γονίδιο που ευθύνεται για τη φαλάκρα αλλά οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ διαφόρων γονιδίων που έχουν κληρονομηθεί και από τους δύο γονείς.
Η υπερευαισθησία των μαλλιών στις ανδρογενείς ορμόνες, στην τεστοστερόνη και ιδιαίτερα στη διυδροτεστοστερόνη, είναι αιτία πτώσης των μαλλιών και φαλάκρας.
Τα φάρμακα που έχουν πάρει έγκριση για την αντιμετώπιση της πτώσης των μαλλιών είναι η φιναστερίδη (Propecia) και η μινοξιδίλη (Rogaine). Βοηθούν για μια νέα τριχοφυία και στη συντήρηση της.
Η φιναστερίδη έχει εγκριθεί για χρήση στους άνδρες. Η μινοξιδίλη εγκρίθηκε για χρήση σε άνδρες και γυναίκες.
Σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών, επειδή οι παλαιότερες τεχνικές ήσαν λιγότερο τελειοποιημένες από ότι σήμερα, έχει επικρατήσει η εντύπωση ότι τα μεταμοσχευμένα μαλλιά, έχουν μια αφύσικη εμφάνιση και κατανομή.
Με τις παλαιότερες τεχνικές, τα μοσχεύματα περιελάμβαναν από 8 έως 20 τρίχες. Σήμερα τα μοσχεύματα είναι πολύ μικρότερα και περιλαμβάνουν από 1 έως 4 τρίχες. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο και δίνει μια φυσιολογική εμφάνιση.
Εκείνο που είναι σημαντικό με τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών αφορά στην ποιότητα της θεραπείας που θα προσφερθεί. Πρέπει ο χειρουργός που θα κάνει τη μεταμόσχευση να είναι εξειδικευμένος και έμπειρος.
Για τους λόγους αυτούς, ασθενείς που θέλουν να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών, θα πρέπει να πληροφορούνται για την εκπαίδευση και κατάρτιση του γιατρού στον οποίο θα απευθυνθούν.
Παράλληλα θα πρέπει να ζητήσουν να δουν και να μιλήσουν με ασθενείς που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση μαλλιών από τον εν λόγω γιατρό.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα