Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ


Το κείμενο αυτό είναι απόσπασμα από το βιβλίο «Wellth: Πώς έμαθα να οικοδομώ μια ζωή, όχι ένα βιογραφικό σημείωμα» από τον ιδρυτή μας και Διευθύνοντα Σύμβουλο Jason Wachob, ένα καθοδηγητικό απομνημόνευμα που επαναπροσδιορίζει την επιτυχή διαβίωση και προσφέρει στους αναγνώστες ένα νέο νόμισμα στην ζωή.
Πρώτα απ 'όλα, δεν υπάρχει σύντομος δρόμος για να καταφέρεις κάτι μεγάλο. Δεν μπορείς να κτυπήσεις τα χέρια σου και να εμφανιστεί μπροστά σου.
Το πρόβλημά μου με πολλούς γκουρού αυτο-βοήθειας είναι ότι προωθούν ένα μήνυμα που αφορά το δικαίωμα. Ναι, πιστεύω πραγματικά ότι όλοι αξίζουν μια υπέροχη ζωή, μια ζωή γεμάτη με ευτυχία, υγεία, και αφθονία. Αλλά πιστεύω επίσης ότι αυτή είναι μια διαδικασία που αποτελείται από τρία μέρη: να πιστεύεις, να βλέπεις και να κάνεις.
Το πρώτο βήμα είναι να πιστεύεις. Θα πρέπει να πιστέψεις, αλλιώς δεν θα καταφέρεις τίποτα. Αν δεν πιστέψεις ότι θα βρεις τον σύντροφο της ψυχής σου, ότι θα πάρεις αυτήν την αύξηση, ή θα χάσεις αυτό το βάρος, τότε έχει τελειώσει πριν καν ξεκινήσει. Δεν θα συμβεί. Τελεία και παύλα.
Έχω την τάση να κάνω μεγάλα σχέδια και πιστεύω ότι μεγάλα πράγματα μπορούν να συμβούν. Για παράδειγμα, όταν το mindbodygreen ξεκίνησε από το μικροσκοπικό μας διαμέρισμα στο Μπρούκλιν, εγώ οραματίστηκα να γίνει ένα ισχυρό εμπορικό σήμα των μέσων ενημέρωσης που θα κάνει την ευεξία προσιτή στις μάζες. Πάντα πίστευα στον εαυτό μου, και πιστεύω επίσης ότι ο καθένας μπορεί να επιτύχει κάτι που βάζει στο μυαλό του.

Αν έχεις πρόβλημα στο να πιστέψεις στον εαυτό σου, ένα βασικό στοιχείο του πλούτου, τότε, άρχισε να πιστεύεις ότι μπορείς να καταφέρεις μικρά πράγματα. Γράψε μικρούς στόχους, όπως «Θα φάω ένα υγιεινό γεύμα που είναι γεμάτο με χόρτα για σήμερα».
Σκέψου του λίγο, επίσης. Τι χόρτα πρόκειται να φας; Τι γεύση θα ήθελες να έχει το ντρέσιν; Σκέψου πόσο υπέροχα θα αισθάνεσαι αφού θα έχεις καταναλώσει ένα τόσο υγιεινό και νόστιμο γεύμα. Στη συνέχεια, πήγαινε να φτιάξεις τη σαλάτα σου και να το απολαύσεις. Έχεις μόλις θέσει ως στόχο να επιτύχεις κάτι, και το έκανες.
Επανέλαβε την επιτυχία σου με άλλους μικρούς στόχους, και τελικά συνέχισε να εργάζεται βάζοντας και μεγαλύτερους στόχους. Αυτό που κάνεις είναι ότι συνηθίζεις να πραγματοποιείς αυτό που λες φωναχτά. Αυτός είναι ένας ισχυρός και αποτελεσματικός τρόπος για να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου.
Αλλά ας πούμε ότι έχεις ήδη το μέρος της πίστης καλυμμένο.
Έπειτα έρχεται η σημασία του να βλέπεις. Αν δεν οραματίζεσαι που θέλεις να πας, τότε πώς θα πας από το σημείο Α στο σημείο Β; Αν θέλεις να οδηγήσεις από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες, θα πρέπει να πάρεις ένα χάρτη ή GPS για να δεις πώς θα πάς για να φτάσεις εκεί, αλλιώς μπορεί να καταλήξεις στο Βανκούβερ.
Για παράδειγμα, αν ψάχνεις για τον σύντροφο της ζωής σου, θα πρέπει να οραματίζεσαι το άτομο που ψάχνεις, και όχι από την άποψη της εξωτερικής εμφάνισης. Θα πρέπει να έχεις μια εικόνα των ιδιοτήτων που είναι πραγματικά σημαντικές για σένα, και να φαντάζεσαι τα μέρη, όπου κάποιος με αυτές τις ιδιότητες θα συχνάζει. Το ίδιο ισχύει και για την απώλεια βάρους, ή την έναρξη μιας επιχείρησης, ή οτιδήποτε άλλο. Θα πρέπει να δεις πώς θα φτάσεις εκεί όπου θέλεις να πας. Το σχέδιο δεν πρέπει να είναι τέλειο, και πολύ συχνά θα αλλάξει, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσεις από το να το οραματίζεσαι.
Το τρίτο βήμα είναι η ανάληψη δράσης. Θα πρέπει να κάνεις ό, τι χρειάζεται για να επιτύχεις αυτό το οποίο στοχεύεις. Αν προσπαθείς να χάσεις βάρος, και πιστεύεις ότι μπορείς να χάσεις είκοσι κιλά, και μπορείς να δεις τον εαυτό σου να περπατάει για είκοσι λεπτά κάθε μέρα και να κόβει εντελώς τη ζάχαρη, τώρα θα πρέπει να αρχίσεις πραγματικά να κάνεις αυτά τα πράγματα. Παρά το γεγονός ότι η απώλεια βάρους αφορά περισσότερο τον καθορισμό του στόχου και λιγότερο την τύχη, κατά κάποιο τρόπο έχει να κάνει με το πώς φτιάχνεις την δική σου τύχη. Περιλαμβάνει την αλλαγή του πως βλέπεις τον κόσμο και ως εκ τούτου πώς μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου.
Αν πραγματικά θέλεις να επιτύχεις μια ζωή γεμάτη με ευτυχία, υγεία, και αφθονία, οι τρεις αυτές αρχές είναι τα κλειδιά για την επιτυχία σου. Η συμπεριφορά σου στο χαλί ή στο γυμναστήριο (ή στο γραφείο ή το τραπέζι) επηρεάζει ολόκληρο το άτομο σου. Έτσι, είσαι υπεύθυνος για τη δημιουργία της δικής σου τύχης με κάθε έννοια της λέξης και σε κάθε πτυχή της ζωής σου.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα