Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΙΛΗΣΕ: Το «όχι» της Ολλανδίας στη διεύρυνση της Ευρώπης


EU_Netherlands
«Όχι» στην συμφωνία σύνδεσης μεταξύ ΕΕ και Ουκρανίας είπαν στο χθεσινό δημοψήφισμα οι Ολλανδοί ψηφοφόροι. Το ποσοστό της συμμετοχής κυμάνθηκε σχεδόν στο 32%, το «όχι» έλαβε 61,1% και το «ναι» 38%.
Η ψηφοφορία σύμφωνα με τους αναλυτές αποτελούσε ένα κρίσιμο τεστ για τα αισθήματα της ολλανδικής κοινής γνώμης απέναντι στην ΕΕ εν όψει και του βρετανικού δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην Ένωση. Συνεπώς το αποτέλεσμα υπέρ του «όχι» είναι αρκετό για να ηχήσουν «καμπανάκια» στις Βρυξέλλες, στην έδρα της ολλανδικής κυβέρνησης, ακόμα και στη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία τρεις μόλις μήνες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για το Grexit.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό και, κατά συνέπεια, η επικράτηση του «όχι» δεν αναγκάζει την ολλανδική κυβέρνηση να προβάλει βέτο στη συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία. Ωστόσο, ο εύθραυστος κυβερνών συνασπισμός της Ολλανδίας δεν θα μπορεί να αγνοήσει το αρνητικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, έναν χρόνο πριν από τις προγραμματισμένες βουλευτικές εκλογές.
Πάντως το ολλανδικό «όχι» αποτελεί αναμφίβολα μια πολιτική νίκη του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, που είναι αντίθετος με την ενίσχυση των σχέσεων του Κιέβου με την Ευρώπη, στον λεκτικό του πόλεμο με τη Δύση.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα