Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ

Του Γιάννη Θεοδωρόπουλου Κόρινθος.
Είναι πλέον δεδομένο ότι μετά από κάποια χρόνια η Τουρκία θα γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τότε με την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών που ισχύει, η Ελλάδα θα πλημμυρίσει από Τούρκους, και θα γίνουμε Τουρκία. Άλλωστε και ο πρώην υπουργός τους των εξωτερικών και νυν πρωθυπουργός Νταμπούτογλου το λέει και φανερά ότι έχει θέση ως στόχο, να πλημυρίσει την Ελλάδα με Ισλαμιστές, και δεν χρειάζεται πόλεμος. Γι' αυτό το λόγο πρέπει εμείς να αντιδράσουμε έξυπνα. Να προβούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε στον εξελληνισμό λαών που είναι ενταγμένοι στο Τουρκικό κράτος, και δεν είναι εθνικιστές. 

Φαίνεται ουτοπία, είναι δυνατόν να γίνει αυτό; Ναι, και όλα γίνονται, αρκεί να καταστρώσουμε ένα πρόγραμμα φιλίας, και εφαρμόσουμε μια μακροχρόνια στρατηγική προς την κατεύθυνση αυτή. Άλλωστε οι διηγήσεις Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία, μιλούν για άριστη συμπεριφορά των κατοίκων της Τουρκίας. Αυτό κάτι υπονοεί, και αν αφαιρέσεις τους εθνικιστές (γκρίζοι λύκοι). Ίσως να υποβόσκει στους υπόλοιπους η αντίληψη ότι δεν είναι 100% Τούρκοι. Είναι σίγουρο δε όπως θα δούμε πιο κάτω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί κρυφοέλληνες. 

Έχοντας υπ' όψιν τα σύγχρονα δεδομένα, και μελετώντας ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος θα διαπιστώσουμε ότι είναι και επιβεβλημένο να γίνει, αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως Έλληνες. Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους, ο Ελληνικός πληθυσμός οδηγείτο και τότε σε αφανισμό λόγω του σφαγιασμού που υπέστη από τους Βυζαντινούς, και τους χριστιανούς. Αλλά και από ενσκύψαντες λοιμούς.
 Η κάθοδος όμως στον Ελληνικό χώρο, σλαβικών φύλων, αλλά κυρίως των Αρβανιτών που αφομοιώθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό, έδωσαν το φιλί της ζωής στο Ελληνικό έθνος που ψυχορραγούσε πληθυσμιακά και το διέσωσαν. 

Το 2013 η Εθνική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της τελευταίας απογραφής. Με δέος ακούσαμε όλοι όσοι αντιλαμβανόμαστε την δεινή δημογραφική κατάσταση της χώρας μας ότι ο καθαρά Ελληνικός πληθυσμός, μειώθηκε σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή κατά 1.000.000. Δυστυχώς έχουμε υπογεννητικότητα, είμαστε χώρα γερόντων, και μετά από 200 χρόνια αμφιβάλω αν θα υπάρχουμε σαν φυλή. Έχουμε ανάγκη από νέο αίμα. 
Τώρα πριν είναι αργά, να εντάξουμε τους νέους άλλων χωρών, εκείνους που είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν την Ελληνική κουλτούρα, και να γίνουν Έλληνες πολίτες. Ήδη αυτό γίνετε με τους βόρειους γείτονες μας. Αλλά οι προοπτικές είναι μικρές. Το πρόβλημα θα λυθεί αν εξελληνίσουμε για άλλη μια φορά αυτούς τους Τούρκους, που δεν αισθάνονται Τούρκοι, και αυτό είναι εφικτό. Διότι ποιος λαός δεν θα ήθελε να έχει παρακαταθήκη μια Ιστορία σαν την Ελληνική. Αν λάβουμε υπ' όψιν ότι η Τούρκικη ιστορία αρχίζει το 1200 μ.χ. Διαπιστώνουμε ιστορικό κενό προ του 1200 μ.χ. 


Ο εθνικός τους ηγέτης Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους Ευρωπαίους οι οποίοι υποστήριζαν, ότι η Οθωμανική αυτοκρατορία δεν προσέφερε τίποτα το θετικό στον παγκόσμιο πολιτισμό. Το 1931 ιδρύει την Εταιρεία επεξεργασίας της Τουρκικής Ιστορίας για το σκοπό αυτό, να υπερτονίσει τα τυχόν θετικά της ιστορίας τους, αλλά και να εξυψώσει το ηθικό των Τούρκων, ότι δεν είναι ένας υποδεέστερος λαός. Η εταιρεία αυτή μη έχοντας κάποια σημαντική πολιτισμική ενέργεια των προγόνων των να εκθειάσουν, προέβαλλαν υπέρ το δέον τον Σουλεϊμάν, μια και αυτός είχε φθάσει έξω από την Βιέννη. Του προσάρτησαν το «Μεγαλοπρεπής» και προσπαθούν σήμερα να τον καθιερώσουν με διάφορους τρόπους με αυτήν την προσωνυμία στην παγκόσμια Ιστορία. Σήμερα κυκλοφορούν το σύνθημα «είναι τιμή να είσαι Τούρκος». Όλα αυτά δείχνουν την έλλειψη ικανοποιητικής Ιστορικής ταυτότητας. 

Στην Μικρά Ασία υπάρχει ένα πλήθος αρχαιολογικών χώρων, που αν και στέκουν βουβοί μέσα στους αιώνες που πέρασαν μαρτυρούν ότι αυτά είναι έργα Ελλήνων, Ιώνων, Αιολών κ. α. και επιβεβαιώνουν το θαυμάσιο πολιτισμό των προγόνων μας, τους οποίους οι Τούρκοι αποκαλούν Γιουνάν, τους δε χώρους αρχαία Τουρκία και με καμάρι οι ξεναγοί των, τους επιδεικνύουν στους τουρίστες.
Το 2010 μια τριήρης κατασκευασμένη από τους Τούρκους, και με Τούρκικο πλήρωμα, ταξίδεψε μέχρι τη Μασσαλία της Γαλλίας, για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης, για την ίδρυση της το 600 π.χ. από τους Φωκαείς της Ιωνίας.
 Οι Τούρκοι θεωρώντας τους εαυτούς τους ως γνήσιους απόγονους των Ιώνων, και χωρίς κανένα ενδοιασμό, προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια. Είναι φανερό πλέον, με την ενεργεία τους αυτή θέλουν να πείσουν τη διεθνή κοινότητα, ότι δεν είναι ένας υποδεέστερος λαός, και αν εμείς τους δίναμε το πράσινο φως, δεν θα αργούσαν να διαλαλήσουν ότι προγονοί των ήταν ο Όμηρος, ο Ηρόδοτος, ο Αναξίμανδρος, ο Ηράκλειτος, ο Βίας, ο Θαλής, και έχουν ένα λαμπρό ιστορικό παρελθόν, με προσφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Στην Τουρκία παρά την ανταλλαγή πληθυσμών, παρέμεινε μεγάλος αριθμός Ελλήνων, οι οποίοι προσποιούνται τους Τούρκους για ευνόητους λόγους, και οι οποίοι είναι οι γνήσιοι απόγονοι των Ιώνων, και των Αιολών. 
Άλλωστε Τούρκοι διανοούμενοι έχουν διατυπώσει την άποψη, ότι ήταν μεγάλο λάθος η εκδίωξη των Ελλήνων από την μικρά Ασία.
Στην Τουρκία μεταφέρθηκαν πολλοί Έλληνες Κριτικοί που είχαν ασπασθεί το Ισλάμ, και οι οποίοι δεν κρύβουν την Ελληνικότητά τους. 

Στη σημερινή Τουρκία υπάρχουν αρκετές εθνότητες, και παρά την προσπάθεια των κυβερνήσεων τους, δια της θρησκείας, να παρουσιάσουν ένα ομοιογενές σύνολο, πάντα εγκυμονεί ο κίνδυνος κρίσης ταυτότητας, και διαλυτικών τάσεων.
 Μια γερή ιστορική ταυτότητα, πολύ θα τους ευνοούσε. Έχουμε για παράδειγμα τους Σκοπιανούς που τρέμουν για την οντότητα τους λόγω έλλειψης ιστορικής ταυτότητας, και γι' αυτό το λόγο έχουν γαντζωθεί από την Ελληνική ιστορία.
Οι Τούρκοι που ήλθαν στη Μικρά Ασία το 1200 μ.χ. Υπό τον Οσμάν δεν ξεπερνούσαν τις 50.000 οικογένειες, σύμφωνα με την Τούρκικη ιστορία. 
Αλλά Τούρκοι διανοούμενοι τους υπολογίζουν σαν σύνολο όχι πάνω από 100 000 άτομα. Αυτό μαρτυρεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν έχει Τούρκικη καταγωγή, αλλά είναι αυτόχθονες, Λύδιοι, Φρύγιοι, Κάρες, Κύλικες, Λυρκίοι, Τρώες, Βιθύνιοι, Καπαδόκες, Αρμένιοι, με μεγάλο ιστορικό παρελθόν, και κατά ένα ποσοστό οικιοθελώς εξελληνισμένοι από τους διαδόχους του Μ. Αλεξάνδρου, οι οποίοι θα προτιμούσαν να ονομάζονται Έλληνες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτό που κατάφεραν οι Έλληνες, όντες υπό Ρωμαϊκή κατοχή και που ανάγκασε τον Λατίνο ποιητή Οράτιο να ομολογήσει: «μπορεί οι Ρωμαίοι να υπέταξαν τους Έλληνες δια των όπλων, αλλά οι Έλληνες τους επιβλήθηκαν με τον πολιτισμό τους». 

Το εγχείρημα αυτό θα αντιμετωπίσει προβλήματα, κυρίως από τις θρησκείες, ισλαμισμό, και χριστιανισμό, αλλά και από τους εθνικιστικούς κύκλους των δύο χωρών. Με την πάροδο όμως των ετών, που θα έχουμε ταυτόχρονη άνοδο του πνευματικού επιπέδου των λαών, οι θρησκείες θα έχουν δευτερεύοντα ρόλο.

Αν λοιπόν καταφέρουμε να εκδηλώσουν την Ελληνικότητά τους όσοι δεν αισθάνονται ότι είναι 100% Τούρκοι, τότε θα πούμε ότι το ποθητό όνειρο « πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι » έγινε πραγματικότητα.
Σημείωση: επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, θα ήθελα προσεκτική μελέτη των απόψεων μου, και σχόλια με τεκμηριωμένες προτάσεις.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα