Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Τα σημεία των καιρών



Ένας «αγώνας» γίνεται τα τελευταία χρόνια από πολλούς ανθρώπους να βρουν ή να δείξουν σε ποιο σημείο είμαστε ως προς τα σημεία των καιρών.
Ποιος θα έρθει, πότε θα έρθει, θα είναι άνοιξη ή καλοκαίρι? Τι θα φέρει μαζί Του, ερχόμενος ? Εμείς τι να κάνουμε ?


Ποια είναι λοιπόν τα σημεία των καιρών και ποιος είναι ο βασικός τους ρόλος ? Ποιο είναι το ζητούμενο τελικά ? Να ψάξουμε να δούμε ποια προφητεία είναι καλύτερη ? Γιατί έχουμε αυτή την ανάγκη ? Πόσο μας βοηθάει ή πόσο μας μπερδεύει όλο αυτό τελικά ? Και μήπως όλο αυτό έχει σαν στόχο να φύγουμε εντελώς από το ζητούμενο ? Και όταν έρθει πραγματικά κάτι, εμείς να μην έχουμε την δυνατότητα να το αναγνωρίσουμε ? Όχι επειδή δεν έχουμε την δυνατότητα, αλλά επειδή το περιμένουμε όπως μας ειπώθηκε ?
Ο Λόγος του Θεού για να τον καταλάβουμε απόλυτα θα πει πως έχουμε μελετήσει σε βάθος την Παλαιά Διαθήκη αλλά και την Καινή Διαθήκη. Γιατί μέσα από αυτά τα κείμενα αναγνωρίζουμε απόλυτα τις έννοιες του Θεού. Τις έννοιες που αν τις δούμε με ποιο τρόπο τις κάνουμε εμείς χρήση είναι εντελώς διαφορετική από τη χρήση που τις κάνει ο Θεός.
Έτσι ο ίδιος ο Θεός μέσα στην Καινή Διαθήκη μας οδηγεί να μη μας νοιάζει πότε θα έρθει και τι, αλλά να εστιάσουμε στην καρδιά μας για να την προετοιμάσουμε για να έρθει ο Νυμφίος, δηλαδή ο Ιησούς. Που σημαίνει, πως η έλευση του Ιησού είναι ατομική. Ο Ιησούς θα έρθει στον καθένα μας όταν τον δει έτοιμο. Οπότε τα σημεία των καιρών είναι ατομικά. Κάθε τι που έχει γραφτεί είναι πρώτα απ’ όλα σε προσωπικό επίπεδο. Γιατί ο Θεός, ο οποίος μας αγαπά όλους εξίσου, μας δίνει τις οδηγίες για να Τον συναντήσουμε προσωπικά. Αφού μέσα στις επιστολές, αλλά και στις πράξεις των Αποστόλων αναγράφεται απόλυτα ο τρόπος της έλευσης του Ιησού στη γη. Αναγράφεται απόλυτα η Δευτέρα Παρουσία, η οποία είναι μέσα στην καρδιά του κάθε ένα από εμάς.
Όμως εμείς έχουμε μπερδευτεί απόλυτα και ψάχνουμε τα σημεία αυτά έξω από εμάς.
Τα σημεία των καιρών λοιπόν έχουν να κάνουν ως εξής :
Πάμε στον γιατρό και μας λέει, πως αν δεν προσέξουμε και με τον τρόπο που ζούμε θα πάθουμε έμφραγμα. Εκεί ο γιατρός, μας προτείνει να προσέξουμε τη διατροφή μας, να ξεκινήσουμε άσκηση και όσο μπορούμε να βγάλουμε το άγχος από τη ζωή μας.
Αυτά είναι ακριβώς έτσι γραμμένα μέσα στην Καινή Διαθήκη, όπως μας τα λέει ο Ιατρός του σώματος και της Ψυχής, Ιησούς. Ο Οποίος μας δίνει και τον τρόπο να προστατευτούμε για να μην το πάθουμε το έμφραγμα= σημεία των καιρών.
Όμως εμείς θέλουμε ντε και καλά να μάθουμε ποια αρτηρία έχει πρόβλημα, σε ποιο σημείο θα έρθει ο θρόμβος να τη φράξει, τι πιθανότητες έχουμε να ζήσουμε μετά.
Ενώ στην πραγματικότητα και στην περίπτωση του γιατρού, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μην το πάθουμε το έμφραγμα. Στην περίπτωση όμως που αφορά τα σημεία των καιρών λες και πάμε να βιώσουμε το έμφραγμα. Και ζητάμε να μάθουμε πόσο επίπονο θα είναι. Θα είναι επίπονο, δεν θα είναι ? Ποιοι θα πονέσουν, πόσο ?
Θα πω λοιπόν άλλη μία φορά ότι ο δρόμος προς την Δευτέρα Παρουσία είναι ατομικός. Τα σημεία των καιρών είναι προσωπικά.
Και η δικαιοσύνη του Θεού, δεν είναι ίδια με την ανθρώπινη δικαιοσύνη. Δηλαδή για τον Θεό δεν ισχύει μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Τα χλωρά Εκείνος θα τα σώσει, καθώς το λέει ξεκάθαρα παντού σε όλη την Καινή Διαθήκη.
Ποιο είναι λοιπόν το ζητούμενο ? Να ενισχύουμε τους φόβους μας ? Ή να μπούμε στην διαδικασία να αναζητήσουμε, πώς δεν θα πάθουμε το έμφραγμα.
Το γιατί έχει φτάσει όλο αυτό να γίνει ένας συνολικός και συλλογικός δρόμος, είναι γιατί δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να δεχτούμε την Θεία Παρουσία μέσα μας ή την δεχόμαστε αποσπασματικά.

Ο Ιατρός λοιπόν μας έδωσε τον τρόπο πώς να μην πάθουμε το έμφραγμα, εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τρόπο ζωής.

Δωροθέα  


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα