Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ




Αυτό είναι ένα απόσπασμα από ένα βιβλίο που έχω συγγράψει με τον John Gray: «Conscious Men» ( = Συνειδητοί Άνθρωποι).
Ο John : Θυμάμαι μια φορά στα επτά χρόνια του γάμου μου. Αφού κάναμε έρωτα με την Bonnie, της είπα, «Αυτό ήταν φανταστικό. Ήταν τόσο καλό όσο ήταν στην αρχή».
«Ω, νόμιζα ότι ήταν πολύ καλύτερο», απάντησε εκείνη.
«Αλήθεια; Πώς έτσι;» ρώτησα.
«Στην αρχή κάναμε καταπληκτικό σεξ», είπε, «αλλά δεν γνωρίζαμε πραγματικά ο ένας τον άλλο τότε. Τώρα έχεις δει το καλύτερο από μένα, και έχεις δει το χειρότερο από μένα, και ακόμα με λατρεύεις». Όταν το είπε αυτό σταμάτησα για να σκεφτώ. Ποτέ δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Ήταν μια στιγμή που έγινα πιο συνειδητός ως άνθρωπος. Η αγάπη που είχαμε χτίσει μέσα σε επτά χρόνια έκανε το σεξ πολύ πιο ικανοποιητικό.
Το να αγαπάς βαθιά είναι να βιώνεις όλα όσα ένα πρόσωπο είναι. Να μην φαντασιώνεσαι ότι είναι τέλεια, αλλά να εξελίσσεσαι και να αγαπάς κάποιαν που δεν είναι τέλεια, απλά επειδή έχετε πάρει την απόφαση να αγαπιέστε περισσότερο κάθε μέρα.

Δημιουργείτε φιλίες στη ζωή, δίνοντας, δεν συμβαίνουν αυτόματα. Κατά τον ίδιο τρόπο, δημιουργείτε έναν υπέροχο γάμο. Ξεκινά με μια φαντασίωση, και τον δημιουργείτε δίνοντας και παίρνοντας. Τον καιρό που είναι δύσκολο να δώσεις, και ο σύντροφός σου σε χρειάζεται, έρχεσαι στο ύψος των περιστάσεων. Έδωσες μια υπόσχεση στο σύντροφό σου. Υπάρχουν πειρασμοί και περισπασμοί, και τους υπερβαίνεις, επειδή ανέλαβες μια δέσμευση. Μπορείς να εξελιχθείς μέσα στην αγάπη.
Τελικά, η σχέση σας γίνεται ιερή. Όταν κάνεις θυσίες για κάποιον, καθιστάς το άτομο αυτό ιδιαίτερο. Κάνετε τη σχέση σας ιερή.
Όλοι έχουμε βιώσει την εμπειρία του να ερωτευθούμε, η οποία συνήθως συμβαίνει όταν συναντάμε κάποιον που δεν γνωρίζουμε ακόμη πολύ καλά. Είναι μια αναλαμπή του πόσο όμορφα τα πάντα μπορεί να είναι όταν ανοίγεις αληθινά τα μάτια και την καρδιά σου. Αλλά δεν είναι ακόμη γειωμένο. Χρειάζεσαι εξάσκηση για να το γειώσεις, να το σταθεροποιήσεις, να το αφομοιώσεις, να το ζήσεις.
Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι είναι η προσδοκία ότι η αγάπη πρέπει να είναι αυτόματη, ακριβώς όπως ήταν στην αρχή, όταν δεν υπήρχε τίποτα που έπρεπε να κάνουμε. Αυτή η αναλαμπή ήταν αποτέλεσμα της χημείας, και της πρόσκρουση στο σωστό άτομο, τη σωστή στιγμή. Αυτή η συγκεκριμένη διαμόρφωση των δυνάμεων θα εξαφανιστεί γρήγορα, και τότε θα πρέπει να αφοσιωθείς στην πρακτική να ανοίξει αυτή την πύλη: ξανά, και ξανά, και ξανά. Είναι δελεαστικό να θεωρείτε ότι είναι δικαίωμά σας να βιώνετε αυτά τα συναισθήματα, και όταν φεύγουν αυτό πρέπει να οφείλεται σε σφάλμα του συντρόφου σας. Στη συνέχεια αγχωνόμαστε γιατί έχουμε την μη ρεαλιστική προσδοκία ότι ο έρωτας, η φροντίδα, η έλξη και το πάθος θα πρέπει να είναι αυτόματα, αν είσαι με το σωστό πρόσωπο.
Θυμήσου τα εκατό χιλιάδες πράγματα που διατίθενται στο Διαδίκτυο, που να μπορείς να πάρεις δωρεάν τον πρώτο μήνα. Αυτό το κάνουν ελπίζοντας ότι θα κολλήσεις. Στη συνέχεια θα πρέπει να πληρώσεις. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με την εξάσκηση της αγάπης. Έχεις μια δωρεάν πρώτη γεύση όταν ερωτεύεσαι, και μετά πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνει τακτικές πληρωμές, μέσα από την καθημερινή πρακτική.
Το να μάθεις να αγαπάς μετριέται καλύτερα όχι με το πώς αισθάνεσαι μέσα σου, αλλά από το πώς οι άλλοι άνθρωποι αισθάνονται την παρουσία σου. Είναι σχετικά εύκολο να εντυπωσιαστείς με τη δική σου κατάσταση ωριμότητας. Όταν φτάσεις στο σημείο που ο σύντροφός σου, ή τα παιδιά σου που είναι στην εφηβεία εντυπωσιάζονται από την αγάπη σου, τότε και μόνο τότε, ξέρεις ότι κάτι έχεις καταφέρει. Απαιτείται να κάνεις τη ζωή σου ένα είδος τέχνης, αντί ατυχήματος.
Ανακαλύπτεις ότι η αγάπη δεν είναι απλά ένα συναίσθημα που σε κατακλύζει κάποιες φορές. Είναι κάτι που μπορείς να επιλέξεις, είναι κάτι που μπορείς να εξασκηθεί, είναι κάτι που μπορείς να αναπτύξεις και είναι κάτι που μπορείς να γίνεις.
Του Arjuna Ardagh

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα