Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Μαθητής που νίκησε τον καρκίνο δεν τρώει τίποτα, εκτός σκορδόψωμο 8 χρόνια μετά τις χημειοθεραπείες!

Billy Turner, 11, από το Middleton, Greater Manchester, εθίστηκε στο σνακ μετά τη χημειοθεραπεία για τη θεραπεία λέμφωμα Hodgkin του άφησε ανίκανο να χωνέψουν οτιδήποτε άλλο
Ένας μαθητής που επέζησε του καρκίνου απόκτησε μια περίεργη παρενέργεια - τρώει μόνο σκορδόψωμο.
Ο Billy Turner, 11 ετών, εθίστηκε στο σκορδόψωμο έπειτα από σειρά χημειοθεραπειών που αποσκοπούσαν στην θεραπεία του λευκώματος Hodgkin, χημειοθεραπείες που τον κατέστησαν ανίκανο να χωνέψει οτιδήποτε άλλο.
Αλλά, οκτώ χρόνια μετά την επιτυχία να νικήσει την ασθένεια, ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται να φάει οτιδήποτε άλλο.
Τώρα, η απελπισμένη μητέρα του Louise Blackshaw, 32 ετών, έχει μετατραπεί σε υπνωτίστρια στην προσπάθειά της να βοηθήσει το γιο της να ξεπεράσει τον εθισμό του.
Μπίλι, εικονίζεται εδώ στο νοσοκομείο, ήταν μόλις τριών ετών όταν αναγκάστηκε να υποβληθεί σε θεραπεία
Φιλανθρωπικές οργανώσεις του καρκίνου λένε ότι πολλοί ασθενείς βιώνουν  προβλήματα με το φαγητό κατά τη διάρκεια ή μετά τη χημειοθεραπεία, καθώς επηρεάζονται τα κύτταρα στο λαιμό καθιστώντας  οδυνηρό το μάσημα ή την κατάποση της τροφής.

Πιστεύεται ότι η διατροφική διαταραχή του Billy πυροδοτήθηκε από τη θεραπεία του και συνεχίστηκε για χρόνια μετά.
Η κα Blackshaw είπε: «Όταν ο Billy έκανε χημειοθεραπεία, παραπονιόταν ότι το φαγητό ήταν πολύ παράξενο, καθώς το αίσθημα κατά την διάρκεια της κατάποσης, ήταν πολύ δυσάρεστο.
«Το μόνο πράγμα που δεν τον έκανε να αισθάνεται παράξενα ήταν το σκορδόψωμο - κι έτσι έτρωγε μόνο αυτό. Ήταν απλά χαρούμενος που  μπορούσε να τρώει κάτι.
«Αλλά έχουν περάσει ήδη οκτώ χρόνια και ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται να φάει οτιδήποτε άλλο.»
Ο Billy, είχε διαγνωστεί με καρκίνο όταν ήταν μόλις τριών ετών - και υποβλήθηκε σε έξι μήνες χημειοθεραπεία το 2008.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου παραπονιόταν για τα περισσότερα τρόφιμα και ήταν μόνο σε θέση να φάει σκορδόψωμο.
Η αρρώστια του  Billy οδηγήθηκε σε ύφεση ένα χρόνο αργότερα, αλλά ακόμη και στον ετήσιο ιατρικό έλεγχο, η προτίμησή του για σκορδόψωμο παρέμενε ισχυρή.
Ο Billy είπε: «Θέλω να είμαι σε θέση να πηγαίνω σε ένα εστιατόριο και πραγματικά να παραγγέλνω φαγητό όπως όλοι οι άλλοι.
«Αισθάνομαι πάντα το φαγητό να κινείται κάτω από το λαιμό μου όταν προσπαθώ να φάω και αυτό είναι πραγματικά απωθητικό - αλλά μπορώ πάντα να τρώω σκορδόψωμο.
«Και μόνο η σκέψη να φάω ορισμένες τροφές με κάνει να νιώθω πολύ αμήχανα και προσπαθώ πάντα να μην το μάθουν οι φίλοι μου.»
Ο John Newlands, ανώτερος ειδικός του καρκίνου στο  Μακμίλλαν είπε ότι μισό έως τρία τέταρτα των ανθρώπων που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία έχουν αλλαγές στην γεύση και την όρεξή τους.
Η χημειοθεραπεία καταστρέφει τα κύτταρα που διαιρούνται γρήγορα, όπως αυτά στα τοιχώματα επένδυση του στόματος και του ουρανίσκου », είπε.
«Οι γεύσεις επηρεάζονται από τα φάρμακα που λαμβάνει κάποιος.
«Η γεύση των τροφίμων αμβλύνετε ή παίρνει μια μεταλλική γεύση.
«Τα φάρμακα της χημειοθεραπείας εκκρίνονται με το σάλιο με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να διαμαρτύρονται για μια άσχημη γεύση αμέσως.»
«Αυτό συνήθως παρέρχεται έπειτα από λίγες εβδομάδες ή μήνες μετά τη θεραπεία.»
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα άλλο φαινόμενο που είναι γνωστό ως προληπτική ναυτία και έμετο, στην οποία οι άνθρωποι αδιαθετούν στη θέα οτιδήποτε που σχετίζεται με τη χημειοθεραπεία τους.
Είπε: «Ένα πρόσωπο που ξέρω, συνάντησε τον ογκολόγο της στα Marks and Spencers χρόνια μετά τη θεραπεία και όταν τον είδε έκανε αμέσως εμετό.
«Κι αυτό γιατί βλέποντας τον της θύμισε τη ναυτία της χημειοθεραπείας.»
Και συνέχισε: «Αυτό δεν είναι κάτι φυσιολογικό, είναι ένα ψυχολογικό πρόβλημα.
«Μπορεί να συμβαίνει το ίδιο με τα τρόφιμα. Κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας οι άνθρωποι τρώνε τροφές και αυτό τους κάνει να νιώθουν άρρωστοι και ο εγκέφαλος θυμάται την σχέση.
«Έτσι, όταν φάνε και πάλι μετά τη θεραπεία διεγείρεται το αίσθημα της ναυτίας.»
Είπε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει στην περίπτωση της Μπίλι.
«Υπάρχει κάτι στην κατάποση των τροφίμων που προκαλεί το δυσάρεστο συναίσθημα ότι θα κολλήσει στο λαιμό του», είπε.
«Η λύση για αυτό είναι θέμα κλινικού ψυχολόγου. Θα μπορούσε να βοηθήσει στο ξεκλείδωμα αυτών των συναισθημάτων. »
Μαμά Louise Blackshaw, απεικονίζεται με τον Billy, έχει πλέον μετατραπεί σε ένα υπνωτιστής που ειδικεύεται στην δυσλειτουργία των τροφίμων
Η κ Blackshaw έχει στρατολογήσει τώρα τη βοήθεια του υπνοθεραπευτή Felix Economakis, ο οποίος ειδικεύεται στη βοήθεια των ανθρώπων που προσπαθούν να ξεπεράσουν αυτήν την Επιλεκτική διατροφική διαταραχή.
Το 2014 βοήθησε στην θεραπεία μιας 20 χρονης γυναίκα, της Hannah Little, από την Κορνουάλη, που έτρωγε τσιπ κάθε μέρα από τότε που ήταν πέντε χρονών - αφού ανέπτυξε ένα φόβο για όλα τα άλλα τρόφιμα που την έκανε σωματικά άρρωστη όταν προσπαθούσε να τα φάει .
«Όλοι οι γιατροί που επισκεφτήκαμε μόλις είπε ότι ο Billy ήταν ένας γκρινιάρης τρώγων, αλλά δεν ήξερα τι άλλο να πω.
«Ο Billy  έχει αρχίσει την υπνοθεραπεία του τώρα και είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι ότι αυτό θα λειτουργήσει. Έχει ήδη νικήσει τον καρκίνο, μπορεί να νικήσει και αυτό. »
Πηγή:  www.dailymail.co.uk
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη  ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα