Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Διατροφή για καύση θερμίδων – 7 Συμβουλές

διατροφή για καύση θερμίδων

Συνήθως ο λόγος που παίρνουμε κιλά είναι το γεγονός ότι γεμίζουμε τον οργανισμό μας με παραπάνω θερμίδες από αυτές που χρειαζόμαστε αλλά και πολλές φορές άχρηστες θερμίδες όσον αφορά στην ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε.
Για να καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά και να ρυθμίσουμε το σωματικό μας βάρος, χρειάζεται να έρθει μια ισορροπία ανάμεσα στην ενέργεια που παίρνουμε και εκείνη που ξοδεύουμε, δηλαδή στις θερμίδες που λαμβάνουμε από το φαγητό μας και σε εκείνες που καίμε σε καθημερινή βάση.
Όταν μειώσουμε τις παραπανίσιες θερμίδες που λαμβάνουμε τότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε μείωση και στο βάρος μας. Μάλιστα, έχει σημασία να γνωρίζουμε ότι συνήθως με το που ξεκινάμε μια διατροφή για καύση θερμίδων και μειώνουμε αυτές που προσλαμβάνουμε απ΄ το φαγητό μας, αμέσως αρχίζουμε να χάνουμε βάρος στην αρχή. Όμως, τα πράγματα δυσκολεύουν όταν φτάνουμε κοντά στο φυσιολογικό και επιθυμητό βάρος και μας είναι ακόμα πιο δύσκολο να απαλλαγούμε από τα τελευταία 3-4 κιλά που απομένουν.
Στη συνέχεια του άρθρου, θα ακολουθήσουν κάποιες συμβουλές για μία ιδανική διατροφή για καύση θερμίδων οι οποίες θα συμβάλουν στην αύξηση του μεταβολισμού μας και τη δημιουργία περισσότερων καύσεων κι έτσι θα μπορέσεις τελικά να απαλλαγείς από τα περιττά σου κιλά.
Ιδανική διατροφή για καύση θερμίδων – 7 Συμβουλές

1. Άφθονη κατανάλωση νερού
Στην ιδανική διατροφή για καύση θερμίδων το πρώτο που πρέπει να τονίσουμε είναι η κατανάλωση νερού. Πέρα από το γεγονός ότι είναι απαραίτητο για όλες τις λειτουργίες του οργανισμού μας και για καλή υγεία, είναι ο καλύτερος τρόπος και ο πιο «ανώδυνος» για να ενεργοποιήσουμε το ρυθμό του μεταβολισμού μας. Η κατανάλωση μιας ποσότητας τύπου 8 – 10 ποτήρια σε καθημερινή βάση ενισχύει τις καύσεις μας και συμβάλλει στο να φεύγουν οι τοξίνες από τον οργανισμό μας(μέσω της διούρησης και εφίδρωσης). Γενικά η κατανάλωση υγρών και ροφημάτων είναι πολύ θετική αρκεί να προσέχουμε τα ροφήματα που επιλέγουμε να μην περιέχουν άχρηστες θερμίδες. Πέρα από το νερό που είναι το νούμερο ένα υγρό, συστήνεται να προτιμούμε οτιδήποτε ενυδατικό και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία. Το πράσινο τσάι συγκεκριμένα είναι πλούσιο σε κατεχίνες και βοηθάει στο να φτιάξουμε το βάρος μας και να αποβάλουμε τις τοξίνες από τον οργανισμό μας. Οι κατεχίνες αυξάνουν τις καύσεις μας και ενισχύουν το μεταβολισμό. Να σημειωθεί ότι 500ml νερού μπορούν να αυξήσουν το μεταβολισμού μας σε ποσοστό 30%.
2.Φρόντισε να συμπεριλάβεις τα γαλακτοκομικά
Στην προτεινόμενη δίαιτα για καύση θερμίδων συνιστάται να συμπεριλαμβάνονται τα γαλακτοκομικά σε μεγάλο ποσοστό. Αυτό γιατί συμβάλλουν στη μείωση της συσσώρευσης λιποκυττάρων και αυξάνουν την ταχύτητα στη λιπόλυση. Με την υψηλή πρόσληψη ασβεστίου μέσω της διατροφής είναι μεγάλη και η συγκέντρωσή του στο αίμα και αυτό έχει συνέπεια τη μείωση έκκρισης της καλσιτονίνης, μιας ορμόνης που είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση των λιπών. Συστήνεται, λοιπόν, η καθημερινή κατανάλωση 2-3 μερίδων γαλακτοκομικού προϊόντος.
3.Προσπάθησε να περιορίσεις το αλάτι
Το αλάτι καλό είναι να περιοριστεί από την καθημερινή μας διατροφή τόσο γιατί ευθύνεται για την κατακράτηση υγρών στο σώμα μας όσο και γιατί πέρα από αίσθηση δίψας προκαλεί και αύξηση πείνας. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες αν καταναλώνουμε πολύ αλάτι αυτό οδηγεί στο να αυξάνονται και να αναπτύσσονται τα λιποκύτταρα κι επιπλέον αυτό μπορεί να έχει σχέση με την ανάπτυξη αντίστασης στην ινσουλίνη σε κάποιες περιπτώσεις που υπάρχει ευαισθησία στο αλάτι.
4.Βεβαιώσου ότι θα μειώσεις τη ζάχαρη
Στη διατροφή για καύση θερμίδων συστήνεται η σημαντική μείωση της ζάχαρης και αντικατάστασή της από άλλες γλυκαντικές ουσίες, όπως στέβια ή η ασπαρτάμη. Έτσι, θα διατηρείς τη γλυκύτητα της γεύσης και θα αποφεύγεις την υψηλή θερμιδική πρόσληψη. Συγκεκριμένα για την ασπαρτάμη να αναφέρουμε ότι είναι από τις πιο γνωστές γλυκαντικές ουσίες που προσφέρει την ωραία γλυκιά γεύση και στην ουσία δε μας γεμίζει θερμίδες. Είναι ένα πολύ μελετημένο και ασφαλές συστατικό διατροφής σχεδόν για όλους.
5.Αντικατάστησε τα γλυκά σνακ που καταναλώνεις
Όταν πεινάς ή έχεις λιγούρα για κάτι πιο γλυκό και πιο νόστιμο, μπορείς να ικανοποιήσεις αυτή την επιθυμία σου χωρίς να φορτωθείς με υπερβολικές και άχρηστες θερμίδες. Αρκεί να αντικαταστήσεις τους πειρασμούς και τις λιχουδιές με κάτι πιο θρεπτικό και υγιεινό. Για παράδειγμα, γιαούρτι με μέλι ή ξηρούς καρπούς, φρουτοσαλάτα, ζελέ φρούτων light, μπάρα δημητριακών ολικής με φρούτα ή μαύρη σοκολάτα, δημητριακά ολικής με γάλα χαμηλών λιπαρών, μπισκότα πολυδημητριακών ή ολικής αλέσεως, κ.ά.
6.Πιες πράσινο τσάι
Σίγουρα πολλές φορές έχεις ακούσει το πράσινο τσάι να συμπεριλαμβάνεται σε δίαιτες και διατροφές για ενίσχυση μεταβολισμού και αδυνάτισμα. Προτείνεται να καταναλώνεις ένα ποτήρι πράσινο τσάι πριν το μεσημεριανό και ένα μετά λόγω της περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικές ουσίες τις κατεχίνες, γνωστά φλαβονοειδή για τη συμβολή τους στον έλεγχο του σωματικού βάρους και την αύξηση καύσεων.
7.Κάνε μικρές αλλαγές στη διατροφή σου
Στη διατροφή για καύση θερμίδων και απώλεια σωματικού βάρους, για να έχεις τα σωστά αποτελέσματα, υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές που συστήνεται να υιοθετήσεις. Όλα τα ζυμαρικά, τα δημητριακά, το ψωμί, τα παξιμάδια, κλπ., που καταναλώνεις φρόντισε να είναι ολικής αλέσεως. Τα γαλακτοκομικά που συμπεριλαμβάνεις στη διατροφή σου προτίμησε να είναι χαμηλών λιπαρών αλλά όχι 0%. Από τα κρέατα, τα ψάρια και το κοτόπουλο προτείνεται να αφαιρείς την πέτσα πριν τα φας. Μη χρησιμοποιείς ζωικό βούτυρο στη μαγειρική αλλά προτίμησε τη μαργαρίνη. Φυσικά το νούμερο ένα είναι το ελαιόλαδο κυρίως όταν το προσθέτεις ωμό στο φαγητό ή τις σαλάτες. Μην το παρακάνεις, όμως, ούτε με το λάδι. Περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ, προτίμησε μπύρα ή κρασί κι αυτά με μέτρο. Τέλος, φρόντισε να βάλεις στη διατροφή σου άφθονα λαχανικά και φρούτα εποχής.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα