Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

7 οφέλη από μετάξι για την υγεία σου

7 οφέλη από μετάξι για την υγεία σουΤα μεταξωτά εσώρουχα ή οτιδήποτε άλλο σε μετάξι πραγματικά αποτελεί μια μικρή πολυτέλεια, αλλά επιφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία των γυναικών. Όταν αγοράζετε σεντόνια, πιτζάμες και κασκόλ με κύριο υλικό το μετάξι, τότε μειώνετε τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης, προλαμβάνετε τις επιπτώσεις της γήρανσης και ανακουφίζετε ορισμένες παθήσεις του δέρματος. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το γιατί το μετάξι μπορεί να γίνει το «άλλο μας ύφασμα» στη ζωή μας.
Ένα δροσερό καταφύγιο από εξάψεις
Οι εξάψεις, αυτή η ξαφνική ζεστασιά στο πρόσωπο, τον λαιμό και το στήθος, είναι από τα πιο κοινά και άβολα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Προκαλούνται από τις διακυμάνσεις των ορμονών και από ένα κατώτερο όριο για την παραγωγή θερμότητας που συμβαίνει καθώς οι γυναίκες μεγαλώνουν, λέει η Charla Blacker, μαιευτήρας-γυναικολόγος στο Henry Ford Hospital στο Ντιτρόιτ.
Για το 75-85% των γυναικών που πάσχουν από αυτό το πρόβλημα υγείας, προτείνει να κοιμούνται με φως, να φοράνε πιτζάμες από μετάξι ή να κοιμούνται σε μεταξωτά σεντόνια για τη μείωση των εξάψεων.
Μια νεανική, λαμπερή επιδερμίδα
Οι σφιχτές ίνες μεταξιού βοηθούν τη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα, σημειώνει η δερματολόγος Jennifer Peterson, από το Χιούστον. Όταν ξυπνάς μετά από τον ύπνο σε μία μαξιλαροθήκη από μετάξι, το πρόσωπό σου θα είναι καλύτερα ενυδατωμένο από ό,τι αν κοιμόσουν σε βαμβάκι. Αυτό αποτελεί μία σημαντική συμβουλή ομορφιάς για τα άτομα με ξηρό δέρμα. Συν τοις άλλοις, το ενυδατωμένο δέρμα παρουσιάζει λιγότερες λεπτές γραμμές, δηλαδή ρυτίδες.
Ανακούφιση από τον ερεθισμό
«Πολλές μελέτες έχουν επισημάνει ότι ένα ειδικό ευρωπαϊκό μεταξωτό ύφασμα που ονομάζεται DermaSilk διαφέρει από το συνηθισμένο μετάξι καθώς είναι απαλλαγμένο από τη σερικίνη, μια πρωτεΐνη που παράγεται από τον μεταξοσκώληκα. Η σερικίνη και άλλες πρωτεΐνες ή βακτήρια μπορεί να επιδεινώσουν το έκζεμα και άλλες δερματικές παθήσεις, ενώ οι αντιμικροβιακοί παράγοντες του εν λόγω υφάσματος διατηρούν το δέρμα καθαρό και το απαλλάσσουν από ερεθισμούς.
Επιπλέον, το μετάξι βοηθά στη μείωση της υγρασίας του δέρματος και είναι ανεκτό από άλλα υφάσματα από άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Μείνετε μακριά από συνθετικές ίνες που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό.

Βοήθεια για κολπικές μολύνσεις ζύμης
7 οφέλη από μετάξι για την υγεία σουΣτον τομέα της υγείας των γυναικών, νέα ιταλική έρευνα δείχνει ότι τα μεταξωτά εσώρουχα μπορεί να μειώσουν τη φαγούρα και την ερυθρότητα που σχετίζονται με επαναλαμβανόμενες κολπικές μολύνσεις ζύμης. Μισές από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη φορούσαν εσώρουχα κατασκευασμένα από DermaSilk, και το άλλο μισό των γυναικών φόρεσε βαμβακερά. Μετά από έξι μήνες, το 90% της ομάδας με τα μεταξωτά εσώρουχα είχε λιγότερα συμπτώματα και υποτροπές που μειώθηκαν κατά 50%. Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του DermaSilk και η μοναδική ύφανση ινών εμποδίζει τη συσσώρευση της υγρασίας, ένας από τους παράγοντες κινδύνου για επαναλαμβανόμενες κολπικές μολύνσεις ζύμης.
Ένα διάλειμμα από τις αλλεργίες
Οι άνθρωποι είναι πολύ σπάνια αλλεργικοί στο μετάξι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μετάξι είναι απαλλαγμένο από οποιαδήποτε δυνητικά ερεθιστικά χημικά προϊόντα που προστίθενται και περιέχει φυσικές ουσίες που αποκρούουν τα διάφορα περιβαλλοντικά αλλεργιογόνα (και ως αποτέλεσμα δερματικές παθήσεις), συμπεριλαμβανομένων των ακάρεων της σκόνης, μούχλα και μύκητες, εξηγούν οι ειδικοί.
Υγιή, λαμπερά μαλλιά
Εμπειρογνώμονες ομορφιάς ισχυρίζονται ότι το πολυτελές ύφασμα μπορεί να διατηρήσει τα μαλλιά σας απαλά, ενυδατωμένα και χωρίς ενοχλητικά μπερδέματα.
Το μετάξι μπορεί επίσης να συμβάλει στη διατήρηση του χτενίσματός σας ενώ κοιμάστε, προσθέτει. Μία από τις αγαπημένες συμβουλές ομορφιάς για τις γυναίκες είναι να τυλίξουν ένα μεταξωτό μαντήλι γύρω από το κεφάλι τους πριν τον ύπνο.
Ένας καλός ύπνος
7 οφέλη από μετάξι για την υγεία σουΣύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Διαταραχών Ύπνου, το 30-40% των Αμερικανών έχουν προβλήματα ύπνου. Και οι ειδικοί λένε ότι το κρεβάτι μπορεί να είναι τουλάχιστον εν μέρει υπεύθυνο σε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις. Τα σεντόνια που ερεθίζουν το δέρμα σας καλούν τα ακάρεα της σκόνης παρεμβαίνοντας στην ξεκούραστη νύχτα. Το μετάξι, με όλα τα προαναφερθέντα οφέλη του, είναι το ύφασμα που θα ντύσει το κρεβάτι σας για τον πιο γλυκό δυνατό ύπνο.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα