Κυριακή 17 Απριλίου 2016

6 βήματα για να διεκδικήσετε και να πετύχετε τους στόχους σας

6 βήματα για να διεκδικήσετε και να πετύχετε τους στόχους σας

Όλοι κάνουμε όνειρα και θέτουμε στόχους στη ζωή μας σε διάφορους τομείς, άλλοι μεγαλύτερους και άλλοι πιο συνετά διεκδικούν ενδεχομένως κάτι πιο μικρό. Κάποιοι άνθρωποι έχουν περισσότερες προσδοκίες από την επαγγελματική τους πορεία και κυνηγούν μια καταξίωση και καριέρα, κάποιοι άλλοι κάνουν όνειρα για την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή και φυσικά άλλοι θέτουν μικρούς ή μεγάλους στόχους και για τα δύο. 

Τόσο τα όνειρα όσο και οι στόχοι έχουν μεγάλη σημασία για τη ζωή και την ψυχολογία μας και ακόμα μεγαλύτερη έχει η πραγματοποίηση ή μη για την υπόλοιπη πορεία μας. Γι’ αυτό και παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούμε να υλοποιήσουμε όλα όσα επιθυμούμε, το πώς τα διεκδικούμε και τα βήματα που ακολουθούμε για να αποκτήσουμε αυτά που θέλουμε.

Στη συνέχεια, θα δούμε κάποιες συμβουλές αλλά κυρίως τα βήματα που καλό είναι να ακολουθούμε προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους που θέτουμε και να ανταποκριθούμε στις ίδιες μας τις προσδοκίες.



6 Βήματα για τη διεκδίκηση και επιτυχία των στόχων μας

1. Θέσε ευδιάκριτους και συγκεκριμένους στόχους: Κατ’ αρχάς, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν μπορούμε να ανοίγουμε ταυτόχρονα πολλά «μέτωπα» αν θέλουμε να είμαστε επιτυχείς. Πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι, να έχουμε ένα στόχο τη φορά και να είναι ευδιάκριτο αυτό που διεκδικούμε. Σίγουρα θα θέλαμε μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερες ευκαιρίες αλλά δε γίνεται να κυνηγάμε ταυτόχρονα πολλά όνειρα. Το μυστικό για να πετύχουμε τους στόχους μας είναι να τους διεκδικούμε ξεχωριστά, τον κάθε ένα με τη σειρά του και να ακολουθούμε αυστηρά και σταθερά βήματα, πάντα πολύ συγκεκριμένα. Όταν υπάρχει σαφές πλάνο στο μυαλό μας και σταδιακές κινήσεις τότε έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες για να πετύχουμε το στόχο μας.

2. Μην έχεις υπερβολικές προσδοκίες: Φυσικά η θετική διάθεση και η αισιοδοξία είναι το παν για ένα πετυχημένο ξεκίνημα στη διεκδίκηση των στόχων μας, αλλά καλό είναι να μην έχουμε και υπερβολικές προσδοκίες κάθε φορά, να είμαστε λίγο ρεαλιστές. Διαφορετικά αν τα αποτελέσματα ή η πορεία δεν είναι τα επιθυμητά τότε η απογοήτευσή μας θα είναι μεγαλύτερη. Ακόμα και έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι το να σκέφτεσαι υπερβολικά το στόχο που βάζεις ή να έχεις πάρα πολύ μεγάλες προσδοκίες μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά και να επηρεάσει το πόσο αποδοτικός θα είσαι στην επίτευξη. Το καλύτερο είναι να είσαι αισιόδοξος αλλά με μέτρο, να καταφέρεις να έχεις μια ισορροπία στο κομμάτι αυτό.

3. Μην τα παρατάς: Σαφώς και η επίτευξη των στόχων μας δεν είναι πάντα εύκολη -μάλλον εύκολη δεν είναι ποτέ-, ούτε φτάνουμε γρήγορα σε αυτούς. Οι πιθανότητες να συναντήσουμε εμπόδια και να συγκρουστούμε εσωτερικά για το αν πρέπει και μπορούμε να συνεχίσουμε είναι πολλές, ακόμα και το να αμφισβητήσουμε την ίδια τη σημασία του στόχου μας είναι σύνηθες. Σίγουρα θα βρεθούμε στο σημείο αυτό κάποια στιγμή στην πορεία της προσπάθειάς μας κι αυτό θα μας οδηγήσει στην επιθυμία να τα παρατήσουμε και να εγκαταλείψουμε το όνειρό μας. Εκεί είναι που πρέπει να δείξουμε δύναμη και επιμονή. Όσες δυσκολίες κι αν συναντήσεις κι όσες φορές κι αν αμφισβητήσεις το στόχο σου, αν πραγματικά έχει σημασία για εσένα δείξε πειθαρχία και συνέχισε, μην τα παρατάς.

4. Πίστεψε στον εαυτό σου και ενθάρρυνέ τον: Σε συνέχεια με το προηγούμενο βήμα, έχει μεγάλη σημασία ειδικά όταν βρίσκεσαι σε ένα κρίσιμο σημείο της πορείας σου να στηρίζεις τον εαυτό σου και να τον εμψυχώνεις. Αν πιστεύεις μέσα σου ότι θα τα καταφέρεις και το λες διαρκώς, τότε θα συνεχίσεις πιο δυναμικά και θα ενθαρρύνεις μόνη σου την προσπάθειά σου. Σύμφωνα με μελέτη το να λέμε στον εαυτό μας ότι πιστεύουμε στην επιτυχία του μας απομακρύνει από το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουμε το στόχο μας.

5. Στηρίξου στο μυαλό σου: Σύμφωνα με έρευνες στον τομέα της νευροεπιστήμης, ο εγκέφαλος έχει την ντοπαμίνη (νευροδιαβιβαστή) ως ένα σύστημα που μας καθοδηγεί για την επίτευξη κάποιου στόχου. Μάλιστα, μέσα από μελέτη σε ζώα έχει αποδειχτεί ότι όσο πλησιάζουμε το στόχο μας η ντοπαμίνη αποκτά πιο ισχυρό σήμα. Μπορείς, λοιπόν, να στηρίζεσαι στο μυαλό σου και να το αφήσεις να σε καθοδηγήσει.

6.Μοιράσου και στηρίξου στους ανθρώπους σου: Αν μοιραστείς τους στόχους και τα όνειρά σου και ζητήσεις βοήθεια από τους φίλους σου και τους δικούς σου ανθρώπους και δεν τους σκέφτεσαι απλώς ή τους κυνηγάς μόνος σου, έχει υποστηριχθεί από μελέτη ότι η επιτυχία θα είναι σε μεγάλο ποσοστό πιο πιθανή. Βοηθάει πολύ επίσης, ακόμα και το να καταγράφεις τους στόχους σου εξωτερικεύοντάς τους κατ’ αυτόν τον τρόπο.


simplylife

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα