Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

6 περίεργα πράγματα που χαμηλώνουν το I.Q.

6 περίεργα πράγματα που χαμηλώνουν το I.Q.
Ναι, τα παρακάτω βλάπτουν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα, λένε οι ερευνητές.

1. Το multi-tasking
Το multi-tasking επηρεάζει τον τρόπο που επεξεργάζεται ο εγκέφαλος τα δεδομένα, λέει ο Τόουφαϊ. « Οι μετωπιαίοι λοβοί μας είναι αυτοί που ελέγχουν πού θα επικεντρωθεί ο εγκέφαλος, αλλά δεν μπορούν να επεξεργάζονται πολλά δεδομένα ταυτόχρονα». Αν προσπαθήσεις να κάνεις παραπάνω πράγματα από αυτά που αντέχεις, ο εγκέφαλος σου μπορεί να κάνει και κανένα pause ανά διαστήματα, ακριβώς όπως ένας υπολογιστής κολλάει όταν τρέχεις πολλά προγράμματα. 
2. Το παθητικό κάπνισμα
Ακόμα και αν δεν καπνίζεις, αν είσαι παθητική καπνίστρια είσαι εκτεθειμένη σε ένα επικίνδυνο cocktail τοξικών ουσιών, λέει ο Τόουφαϊ«Η παρατεταμένη έκθεση στον καπνό αυξάνει το μονοξείδιο του άνθρακα στο σώμα, αφαιρώντας το ζωτικό οξυγόνο που έχει ανάγκη το μυαλό μας για την ομαλή λειτουργία του"

3. Τα (πολλά) γλυκά
Η ζάχαρη όχι μόνο προσθέτει πόντους στη μέση, αλλά σε πολύ μεγάλες ποσότητες, επηρεάζει και τα εγκεφαλικά κύτταρα, λέει ο νευρολόγος Άλεν Τόουφαϊ. Έρευνες επίσης έχουν δείξει πως η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης επηρεάζει και τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και τη γνωστική μας απόδοση.
4. Τα αεροπλάνα 
Το jet lag επηρεάζει τη μνήμη και τη γνωστική ικανότητα μέχρι και για ένα μήνα αφότου έχεις φτάσει στον προορισμό σου, λένε οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Τα ταξίδια σε διαφορετικές χρονικές ζώνες διαταράσσουν το εσωτερικό μας ρολόι και την ταχύτητα που επεξεργάζεται ο εγκέφαλός μας τα δεδομένα. 

5. Η παχυσαρκία
Έρευνες δείχνουν πως η παχυσαρκία στη μέση ηλικία επηρεάζει αρνητικά τη γνωστική απόδοση, ενώ μακροπρόθεσμα συνδέεται και με αυξημένο κίνδυνο για άνοια. Έρευνα δημοσιευμένη στο American Journal of Epidemiology, δείχνει πως πράγματι η παχυσαρκία και η χαμηλή διανοητική ικανότητα συνδέονται. 

6. Το άγχος
«Το στρες όχι μόνο ευθύνεται για την ασθενή λειτουργία του εγκεφάλου, αλλά εν μέρει, βοηθά και στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ», λέει ο νευρολόγος Μπρένταν Κέλεϊ. 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα