Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Η Easy Jet, οι ψεκασμοί και… η ιατρική βοήθεια!




Hυπ’ αριθμόν ένα χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία στη λίστα των υπόπτων για χημικούς αεροψεκασμούς (συναγωνίζεται τη Ryanair) έδειξε για μια ακόμα φορά το πρόσωπο της!

Όταν κάποιος επιβάτης σε πτήση παρουσιάζει πρόβλημα υγείας, το πλήρωμα ρωτά εάν υπάρχει κάποιος γιατρός μεταξύ των επιβατών – και εάν υπάρχει, απαντά από αίσθηση καθήκοντος, όχι επειδή περιμένει ανταμοιβή.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, ο Έντουαρντ Σάουθχολ, συνταξιούχος γιατρός από το Ντέβον, ήταν αδύνατον να μην ασχοληθεί με το θέμα της όποιας ανταμοιβής σε τέτοιες περιπτώσεις: Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σάουθχολ βρισκόταν σε πτήση από το αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ προς την Ελλάδα, όταν άκουσε το πλήρωμα να συζητά πιθανή εκτροπή πτήσης λόγω της κατάστασης της υγείας μιας ηλικιωμένης Ελληνίδας, που είχε αναπνευστικά προβλήματα (γιατί άραγε;) Ο ίδιος προσφέρθηκε να βοηθήσει, και έμεινε μαζί της για μια ώρα.
Αργότερα, όταν πέρασε το καροτσάκι με τα φαγητά, αυτό που θα περίμενε κανείς θα ήταν να του προσφέρουν τουλάχιστον έναν καφέ και ένα σνακ δωρεάν. Ωστόσο, όταν ζήτησε έναν καφέ και ένα KitKat, του έδωσαν τον καφέ δωρεάν, ωστόσο του χρέωσαν κανονικά το KitKat.
Μετά την πτήση, ο Σάουθχολ προσπάθησε να έρθει σε επαφή με την εταιρεία σχετικά με τη στάση της όσον αφορά στην ιατρική βοήθεια και στήριξη. Όπως έγραψε σε email του προς το τμήμα δημοσίων σχέσεων, «ζητείται όλο και περισσότερο η βοήθεια ιατρικού προσωπικού σε πτήσεις, και πιστεύω ότι η αερογραμμή σας θα έπρεπε να έχει μια πολιτική αναγνώρισης της αξίας αυτής της βοήθειας. Θα με ενδιέφερε να ακούσω τις απόψεις σας».

Όταν δεν έλαβε απάντηση, απευθύνθηκε στην εξυπηρέτηση πελατών, που του απάντησε ότι, σε ένδειξη εκτίμησης, του επιτρέπεται να πάρει μια αποσκευή 20 κιλών μαζί του δωρεάν στην επόμενη πτήση – καταξοδεύτηκαν! Όταν ο ίδιος επέμεινε πάνω στο ζήτημα, η απάντηση που έλαβε ήταν λίγο πολύ η ίδια, ενώ του διευκρινίστηκε πως ακόμα και αν μιλούσε με τον μάνατζερ, θα του έλεγε το ίδιο.
Ο γιατρός στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με τον Independent, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για αυτό που θεώρησε ως «έλλειψη ενδιαφέροντος για τη σοβαρότητα του προβλήματος από πλευράς της εταιρείας. Φαίνεται ότι δεν έχουν πολιτική που να αναγνωρίζει την αξία του ιατρικού προσωπικού που ενεργεί εθελοντικά στις πτήσεις τους. Επίσης, απογοητεύτηκα που η easyJet δεν ήρθε σε επαφή μαζί μου όταν επέστρεψα πίσω».
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι περιπτώσεις που απαιτείται ιατρική βοήθεια σε μια πτήση αυξάνονται επειδή είναι μεγαλύτεροι οι αριθμοί αυτών που πετούν από ποτέ και επειδή οι χώρες όπου παρουσιάζονται τάσεις αύξησης της χρήσης αεροπλάνου από ταξιδιώτες παρουσιάζουν τάσεις γήρανσης πληθυσμού – (lol!) Οι γιατροί και νοσηλευτές που προσφέρονται να βοηθούν προφανώς δεν το κάνουν επειδή περιμένουν κάτι σε αντάλλαγμα, ωστόσο κάποιες αερογραμμές έχουν όντως συστήματα ανταμοιβών, όπως, για παράδειγμα να προσφέρουν δωρεάν πτήσεις – και ως παραδείγματα στο δημοσίευμα παρατίθενται η BA, η Southwest και η Lufthansa, που παρέχουν ευχαριστήρια σημειώματα, εκπτωτικά κουπόνια, προνομιακή μεταχείριση όσον αφορά σε προγράμματα frequent flyer που συνοδεύεται από εκπτώσεις κ.α (στη συνέχεια η παρουσία γιατρού στην πτήση παρουσιάζεται στην κατάσταση των επιβατών, ώστε το πλήρωμα να γνωρίζει πού κάθεται).
Εν τέλει ο Σάουθχολ έλαβε μια δωρεάν πτήση από την easyJet, η οποία ζήτησε και συγνώμη για την όλη υπόθεση, ωστόσο διευκρίνισε πως ήταν μάλλον απίθανο να γίνει εκτροπή πτήσης. Παρόλα αυτά, ο γιατρός διαφωνεί. «Η σοβαρότητα του περιστατικού δεν σήκωνε αμφιβολία. Χωρίς την παρέμβασή μου, το αεροπλάνο θα έπρεπε να αλλάξει πορεία».

Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή!

6886956438_7ebfae3f4a_m

Δεν ήξερα ότι 50 χρονών θεωρείσαι πλέον γριά!!! Ούτε ότι είναι γέροι και γριές οι τόσοι επιβάτες που παρουσιάζουν ολοένα και περισσότερες αδιαθεσίες και αναπνευστικά προβλήματα στη διάρκεια μιας πτήσης! Γιατί όταν το 2011 πέταξα με αεροπλάνο της BA στο Λονδίνο κόντεψα να σκάσω μέσα στην καμπίνα. Γιατί; Γιατί για αρκετή ώρα πάνω μας και λίγο αριστερά πετούσε αεροπλάνο που ψέμαζε κι έβλεπα τόσην ώρα την ουρά από το παράθυρό μου. Η καμπίνα άρχισε μετά από λίγο να έχει μια μυρουδιά χημικίλας και το στόμα μου γεύση μεταλλική.
Όταν τελικά το άλλο αεροπλάνο έφυγε από πάνω μας κι άρχισε να πετάει παράλληλα με το δικό μας για αρκετή ώρα (κάτι που αν δεν κάνω λάθος απαγορεύεται) τότε μπόρεσα και το πήρα βίντεο και φάνηκε ολοκάθαρα ποιας εταιρίας ήταν. Κυρίες και κύριοι… ιδού η easyJet!
Ευτυχώς δεν χρειάστηκα ούτε γιατρό, ούτε κανένα…  KitKat!


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα