Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Αμφίδρομες Γέφυρες

ΑμφΙδρομες ΓΕφυρες

Κατανόησης της  Δύσης  και της Ανατολής στον Ομφαλό της Γης.
Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου του ανθρώπου, ελέγχει το δεξί ήμισυ του σώματος αισθητικά και κινητικά, ενώ σε αυτό γίνονται κυρίως οι λεκτικές, αναλυτικές και λογικές νοητικές διεργασίες. Είναι υπεύθυνο για την αντίληψη του χρόνου, την ομιλία, τη γραφή, την αντίληψη του λόγου, τον συμβολισμό, τη λεκτική μνήμη, την αναλυτική σκέψη. Επίσης για την επικοινωνία με λέξεις κατά κυριολεξία, την επεξεργασία των ακουστικών ερεθισμάτων και της αφηρημένης πληροφορίας, την πρόκληση ελεγχόμενης συμπεριφοράς και τη δευτερογενή ερμηνεία συμπεριφοράς. Σε αυτό εκτελούνται διαδικασίες σχετικές με τα μαθηματικά και τη γραμματική.
Το δεξιό, ελέγχει το αριστερό ήμισυ του σώματος αισθητικά και κινητικά και είναι υπεύθυνο για την οπτική αντίληψη του χώρου, την κατανόηση των μεταφορικών εννοιών και του χιούμορ, συσχέτιση, σύνθεση λεγομένων, συναισθηματική φόρτιση και μελωδία λόγου, οπτική μνήμη, την επικοινωνία, τόσο με τόνο φωνής όσο και με εκφράσεις του προσώπου και εξωλεκτική κινησιολογία («γλώσσα του σώματος»). Επίσης για την προσοχή, την διάκριση πολύπλοκων ακουστικών τόνων, την πρόκληση παρορμητικής συμπεριφοράς, τα αισθήματα, τις συγκινήσεις, την δημιουργικότητα, την φαντασία και την καλλιτεχνική έκφραση. ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ
Αντιστοίχως η κουλτούρα της ήρεμης  Ανατολής περιλαμβάνει μια ήρεμη θρησκευτικότητα, τον βουδισμό ,γιόγκα, ζεν  και ταοϊσμό., ενώ  η  ιστορία της άγριας Δύσης, βίαιο  διαφωτισμό,  θεοκρατική  επιστήμη, άλογη τεχνολογία και  βάναυσο εμπορικό θρησκευτισμό.

Στη δεξιά πλευρά του ανθρώπου η ενέργεια είναι γιανγκ , αρσενική, καθοδική και η αριστερά γιν , θηλυκή, ανοδική,  χιαστί  με τα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια με κυκλοφορική αγωγή του νευρικού συστήματος, του  αίματος και της λέμφου.
Η Γαία Γη είναι ένας τεράστιος μαγνήτης  με φυσικούς μεσημβρινούς ενεργειακά πεδία, ίδια με του ανθρώπινου ωού, κουκουλιού.
Ο πρώτος μεσημβρινός ορίστηκε  να περνά από το Γκρίνουϊτς ,ανισόρροπα, πριν 200 περίπου χρόνια και όχι οι ΔΕΛΦΟΙ, που είναι το φυσικό μέσον της γης, στη ΜΕΣΟΓΕΙΟ, τότε που η Βρεταννική Ηγεμονία, ήταν αυτοκρατορία.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την βίαιη  αύξηση της τεχνολογίας στη Δύση και την ανισορροπία των  ανθρώπων  της,  χωρίς την παρουσία αρμονίας, μέτρου και σοφίας
Στο ξεκαθάρισμα πλέον φιλοσοφιών, θρησκειών, ηγεμονιών και συστημάτων  καρτεσιανών,  η οικονομική κρίση   έπεται. Πρώτα έρχεται  η ανισορροπία η ενεργειακή  που ευθύνεται σε μια εξίσωση αρνητική.
Δυτικά της  Ποίησης
Ανατολικά της Νοσταλγίας
Στο μέσον της  Πνευματικής και Υλικής  Ισορροπίας,  σε νέα  διάταξη οι Μεσημβρινοί της Γης
Αστραία
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα