Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΠΟΔΙ

Ο ελάχιστος χρόνος που έχεις, σε κάνει να ξεχνάς τελείως το θέμα ασφάλειας και καθαριότητας όταν τρως στο πόδι. Ακολούθησε λοιπόν αυτούς τους απλούς κανόνες υγιεινής.


Τρέχεις όλη μέρα, δουλεύεις πολύ, με αποτέλεσμα τα περισσότερα γεύματα που τρως να είναι έξω από το σπίτι: γραφείο, σχολή, εστιατόρια. Ενημερώνεσαι, ρωτάς, διαβάζεις κι έτσι έχεις μάθει να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές. Τι γίνεται όμως με την ασφάλεια;
Ο ελάχιστος χρόνος που έχεις, σε κάνει να ξεχνάς τελείως το θέμα ασφάλειας και καθαριότητας όταν τρως στο πόδι. Ακολούθησε λοιπόν αυτούς τους απλούς κανόνες υγιεινής.
Πρόλαβε τα μικρόβια πριν εισβάλουν στο φαγητό σου καθαρίζοντας την επιφάνεια του γραφείου με αντιβακτηριακά μαντιλάκια ή με υγρό καθαρισμού (μπορείς να το αποθηκεύεις σε ένα συρτάρι).
Πλύνε τα χέρια σου πριν φας. Ακούγεται απλό και αυτονόητο, ωστόσο πολλοί από εμάς δεν το κάνουν. Το πλύσιμο χεριών είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις τροφικές δηλητηριάσεις. Τα μικρόβια και τα βακτήρια που μεταφέρονται από τα χέρια σου στην τροφή που τρως είναι αιτία πολλών γαστρεντερικών ενοχλήσεων.

Το σωστό πλύσιμο των χεριών δεν είναι απλώς ένα γρήγορο ξέπλυμα με νερό. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πλένεις τα χέρια κάτω από ζεστό νερό με σαπούνι για 20 δευτερόλεπτα.
Αν τρως στο δρόμο και δεν έχεις τη δυνατότητα να πλύνεις τα χέρια σου σε βρύση, χρησιμοποίησε τα μαντιλάκια για τα χέρια σου πριν φας - το ίδιο ισχύει και μετά το γυμναστήριο.
Οταν μοιράζεσαι φαγητό με συναδέλφους, βεβαιώσου ότι τα φαγητά -όπως πίτσα, σάντουιτς και σαλάτες- δεν μένουν έξω πάνω από 2 ώρες, αφού μετά βρίσκονται σε μια θερμοκρασία, όπου τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται γρήγορα.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα