Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Η σημασία του αυνανισμού στο χθες και στο σήμερα

Η σημασία του αυνανισμού στο χθες και στο σήμερα
Για πολλούς ανθρώπους ο αυνανισμός αποτελεί ένα ταμπού, ακόμη και σε μοντέρνες δυτικές κοινωνίες. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, μια ατμόσφαιρα αμαρτίας και ενοχής περιβάλλει τον αυνανισμό και ένα αίσθημα ότι διαπράττουν μια αξιόποινη πράξη. Συνήθως αυτό το αίσθημα είναι ασυνείδητο, γι’ αυτό και ο αυνανισμός συνήθως γίνεται μια πράξη κρυφή και γρήγορη, δίχως να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να την απολαύσει ολοκληρωτικά.  Όσο αρνείσαι τον αυνανισμό και ενοχλείσαι όταν ακουμπάς με τα χέρια σου τον εαυτό σου, αλλά επιτρέπεις στον σύντροφό σου να το κάνει αυτός για εσένα, απλώς μεταθέτεις την ευθύνη για την σεξουαλικότητά σου σε κάποιον άλλο και αυτό μαρτυρά ένα βαθύ πεδίο έλλειψης αυτό- αποδοχής.

Ένας ικανοποιητικός αυνανισμός σε κάνει να ξαναβρίσκεις το κορμί σου.
Η ανικανότητα του να αυνανιστείς μαρτυρά την ύπαρξη σεξουαλικής ενοχής. Μέσα από τον ικανοποιητικό αυνανισμό κάποιος μπορεί να έχει μια εμπειρία αυτοαντίληψης και αυτό αποδοχής.

Οι ταοϊστικές και ταντρικές διδασκαλίες συμφωνούν ότι το σπέρμα είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχει ο άντρας και δεν πρέπει να το σπαταλά άσκοπα. Μολονότι η ικανοποίηση μπορεί να είναι πρόσκαιρη, δεν έχει κανένα όφελος για τον άντρα, καθώς του αδειάζει τα ενεργειακά του αποθέματα, δίχως να του δίνει τη δυνατότητα να αντισταθμίσει την ενέργεια που αποβάλει, απορροφώντας τους χυμούς μιας γυναίκας.

Από την άλλη πλευρά, για το νεαρό αγόρι, όταν ενεργοποιείται η σεξουαλικότητά του, το μέσο του αυνανισμού τού προσφέρει τη δυνατότητα να εξερευνήσει και να εξοικειωθεί με το σώμα του και τη σεξουαλική του ενέργεια, αλλά και για τον εργένη είναι μια διέξοδος από τις σεξουαλικές πιέσεις που τον τυραννούν. Για το νέο αλλά και για τον ασκητή της Ψύχω-σεξουαλικης τεχνολογίας, είτε γυναίκα είναι, είτε άντρας, ο αυνανισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα θετικό τρόπο, έτσι ώστε να γίνει διαλογισμός και ένα είδος προπόνησης. Ο νεαρός άντρας μαθαίνει να αποκτά έλεγχο της σεξουαλικής του ενέργειας και επίγνωση των διαφόρων ταντρικών τεχνικών. Όταν είναι έτοιμος να βρεθεί με τη σύντροφό του, όπου το πάθος και το άγχος πολλές φορές είναι μεγαλύτερο, έχει προπονηθεί σε ένα βαθμό, έτσι ώστε να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα κατά την ερωτική πράξη.  Τόσο για τον άντρα, όσο και για τη γυναίκα, είναι μια ευκαιρία να μάθουν να εκφράζουν και να αποδεσμεύουν την ενέργειά τους ολοκληρωτικά, όταν αυνανίζονται και είναι μόνοι τους. Αυτό σίγουρα είναι πιο εύκολο για να μπορέσεις να απελευθερωθείς ολοκληρωτικά.


Η σημασία του αυνανισμού στο χθες και στο σήμερα
Όταν ο άλλος είναι παρών, η παρουσία του ενδέχεται να μας μπλοκάρει, δίχως να το καταλάβουμε και εννοείται όχι μόνο με η φυσική παρουσία του, αλλά και νοητικά στο μυαλό μας. Όταν ο άλλος είναι παρών, αντιπροσωπεύει ασυνείδητα πολλές φορές την κοινωνική κρίση. Είναι καλό να επιτρέψουμε στον εαυτό μας, μέσα από τον αυνανισμό, να εκφραστεί όπως ποτέ άλλοτε, να γίνει τρελός από ηδονή ή να εκφράσει απωθημένες καταστάσεις: θυμούς ή επιθυμίες που δεν τολμούσε να παραδεχθεί ούτε στον ίδιο του τον εαυτό. Τη στιγμή του οργασμού, ο νους παρακάμπτεται από την υπερβολική ενέργεια και ίσως εκφραστούν πράγματα λεκτικά αλλά και με άλλους τρόπους που δεν ταυτίζονται με το ρόλο μας στο τώρα. Το μυστικό είναι να επιτρέψουμε στον εαυτό μας, να σπάσει τα όρια που του έχουμε θέσει.

Ιδιαίτερα για τον άνδρα, η απώλεια σπέρματος είναι κάτι σημαντικό, γι’ αυτό και μπορεί να το αναπληρώσει σε ένα ποσοστό με τις ασκήσεις φόρτισης των νεφρών ή όπως υποστηρίζει το καολουβάντι τάντρα να φορτίσει θετικά την απώλεια αυτή με την ψυχική του στάση. Το σπέρμα πρέπει να επαναφέρεται τελετουργικά πίσω στα τέσσερα στοιχεία, τη γη, το νερό, τη φωτιά και τον αέρα. Μπορούμε να στάξουμε λίγο σπέρμα στη γη ή να αφήσουμε στο νερό λίγο σπέρμα ή στη φωτιά που θα το μεταφέρει στον αέρα.

Οι γυναίκες είναι περισσότερο τυχερές στο θέμα αυτό, γιατί έχουν απεριόριστο αποθεματικό γιν ουσίας, ο αυτοερωτισμός αυξάνει τη ροή γιν, τη γυναικεία ουσία. Για τη γυναίκα είναι πολύ βασικό να έχει μια θετική ψυχική στάση απέναντι στον αυνανισμό, δίχως ενοχή και με ανοιχτή καρδιά να προσεγγίζει τον αισθησιασμό, προσφέροντας προς το θεό και τη θεά το σώμα της. Αν και από την άποψη της ολοκληρωτικής αποδοχής, τίποτα δεν είναι απαγορευμένο, είναι ωραίο να αποφεύγονται οι διεστραμμένες φαντασιώσεις. Δίχως όμως να απωθούνται, αλλά μέσα από την καθημερινή άσκηση της ψυχω-σεξουαλικης τεχνολογίας  να εξισορροπούνται οι ενέργειες και να προσδίδει σε αυτές μία αίσθηση υπερβατικής αγάπης και έρωτα.

Τα υποκατάστατα των ανδρικών γεννητικών οργάνων ήταν πολύ δημοφιλή στην Ανατολή. Υποστηριζόταν ότι το υποκατάστατο θα μπορούσε να ήταν -ή ήταν προτιμότερο όλων- να είναι από φρούτα, λαχανικά και γενικά φυσικά υποκατάστατα. Στην Κίνα και στην Ιαπωνία, οι γυναίκες συνήθιζαν να έχουν πανομοιότυπα υποκατάστατα του ανδρικού φαλλού φτιαγμένα από καύκαλο χελώνας ή από ξύλο ή και κέρατο - τα λεγόμενα χαρακάτα. Η σύζυγος δεν τα χρησιμοποιούσε μόνη για τη δική της ικανοποίηση, αλλά πολλές φορές για να κάνει έρωτα και με άλλες γυναίκες του σπιτιού, αφού το χαρακάτα ενσωμάτωνε το σεξουαλικό όργανο του αφέντη του σπιτιού. Η θηλυκή ενέργεια που ανταλλάσσεται μέσα από τον αμοιβαίο αυνανισμό, δρα αθροιστικά και τονώνει τα θηλυκά ψυχικά χαρακτηριστικά, κάνοντάς τις πιο ανοιχτές στην αγάπη και στην αποδοχή των πάντων. Ένα ταντρικό κείμενο αναφέρει ότι «τα απαλά γίνονται πιο απαλά, όταν έρχονται κοντά και τα σκληρά γίνονται σκληρότερα όταν έρχονται κοντά». Οι θετικές όμως ιδιότητες που υπάρχουν στο γυναικείο αυνανισμό έχουν σαν μια προϋπόθεση την ψυχική θετική στάση και την τροφοδοτική και όχι επιζήμια φιλοσοφική προσέγγιση.
Η σημασία του αυνανισμού στο χθες και στο σήμερα
Ο αυνανισμός μπορεί να πάρει πολλές μορφές εκτόνωσης της σεξουαλικής ενέργειας: φλυαρία, υπερδραστηριότητα, ακινησία, περιέργεια, ταύτιση με αντικείμενα ή και πρόσωπα, λαιμαργία, εξαρτήσεις από διάφορα ναρκωτικά, σεξουαλική φαντασία και κάθε μορφής φαντασία που δεν μπορεί να γίνει κατευθυνόμενη. Ακόμη και σε μία ανάγκη για επιτυχία, όπως όταν αναλαμβάνουμε σχεδόν αδύνατα έργα και κατορθώματα και εξωτερικά επιτεύγματα, σίγουρα μπορούν να εμπνεύσουν και να επεκτείνουν τις δυνατότητες του ανθρώπου σε σχέση με αυτά που μπορεί να κάνει. Κοιτάζοντας όμως σε βάθος, θα δούμε ότι δεν συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανθρώπινη ευτυχία, αλλά εκφράζουν τα αισθήματα ανωτερότητας αυτού που συμμετέχει και σε ένα μιμητισμό από τους άλλους.

Η συναισθηματική ζωή μπορεί εύκολα να γίνει μέσο εκτόνωσης της σεξουαλικής ενέργειας, καθώς αυτή αναμιγνύεται με τα συναισθήματα, τα οποία στους περισσότερους ανθρώπους είναι παραμελημένα. Μόλις η σεξουαλική δύναμη φλερτάρει μαζί τους, αυτά προσκολλούνται επάνω της όπως το παραμελημένο σκυλί στο δρόμο που με την παραμικρή ένδειξη προσοχής ακολουθεί έναν αφέντη. Βέβαια, όλα αυτά είναι ωφέλιμα, όταν κάποιος δεν εργάζεται πάνω στην προσωπική του μεταμόρφωση συστηματικά, διότι λειτουργούν σαν βαλβίδες ασφάλειας για τη σεξουαλική ενέργεια η οποία μπορεί έτσι να εκτονωθεί δίχως καταστρεπτικές συνέπειες.

Μιχάλης Καρπαθίου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στην Σωματική ψυχοθεραπεία, ειδικά εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος στην άσκηση N.L.P. & Life Coaching, στη Βιοθεραπεία και τη Θεραπεία Gestalt.



Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα