Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Γρήγοροι τρόποι να χάσετε βάρος

Γίνεται να χάσετε περιττό βάρος γρήγορα; Και όμως, με τις παρακάτω αλλαγές στην καθημερινή σας ζωή, μπορείτε να αδυνατίσετε.


Πόσες φορές έχουμε υποσχεθεί στον εαυτό μας να ξεκινήσουμε δίαιτα, να γυμναζόμαστε τακτικά και να μετράμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε; Και το αποτέλεσμα είναι, συνήθως, το ίδιο: λίγες μέρες μετά νιώθουμε έτοιμοι να πεθάνουμε από την πείνα και καταβροχθίζουμε γλυκά και λιπαρά φαγητά. Υπάρχουν όμως και εύκολοι τρόποι να καταφέρουμε να χάσουμε κιλά, χωρίς να γινόμαστε υπερβολικά σκληροί με τον εαυτό μας. Ας ρίξουμε μια ματιά…

Αλλάζουμε την τυπική μας παραγγελία

Όλοι έχουμε το αγαπημένο μας φαγητό που παραγγέλνουμε όταν τρώμε έξω. Το πρώτο βήμα είναι να περιορίσουμε τις παραγγελίες και το δεύτερο να τις κάνουμε πιο υγιεινές. Για παράδειγμα, μία σαλάτα με ψητό κοτόπουλο είναι πολύ καλύτερη επιλογή από ένα πνιγμένο στα λιπαρά burger. Επιπλέον, αν συνηθίζατε να παίρνετε την μεγάλη μερίδα, επιλέξτε την πιο μικρή—και ίσως μόνο ένα φαγητό κάθε φορά.

Περιορίζουμε το αλάτι

Είναι μεγάλος πειρασμός, κάθε φορά που βρισκόμαστε στο σούπερ μάρκετ να κάνουμε μια βόλτα από τον διάδρομο με τα σνακ και να βάλουμε ένα ή δύο (ή πέντε) στο καλάθι μας. Αδειάζουμε τα ντουλάπια μας από τα ανθυγιεινά σνακ με πολύ αλάτι και προσπαθούμε να μην ενδώσουμε στον πειρασμό. Μια καλή ιδέα είναι να έχουμε στο σπίτι μας διαθέσιμα υγιεινά και θρεπτικά σνακ, με λιγότερες θερμίδες, όπως ξηρούς καρπούς.

Τρώμε καλό πρωινό

Ναι, θα το πούμε άλλη μια φορά, επειδή είναι ίσως ο πιο σημαντικός κανόνας για μια σωστή διατροφή, και ταυτόχρονα αυτός που παραβλέπουμε οι περισσότεροι. Ένα γερό πρωινό μας κρατάει σε εγρήγορση για την υπόλοιπη ημέρα και μας χορταίνει αρκετά, ώστε να μην επιζητούμε εύκολα, σνακ, αργότερα. Αναμείξτε φυτικές ίνες και πρωτεΐνη: μια σαλάτα με βραστό αυγό, μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης με φυστικοβούτυρο… οι επιλογές σας είναι πολλές!

Λίγη γυμναστική = Καλή γυμναστική

Ακόμα και αν δεν προλαβαίνετε να ξοδέψετε μια ολόκληρη ώρα από την ημέρα σας στο γυμναστήριο – που δεν μας φαίνεται και τόσο παράλογο – μπορείτε να κάνετε λίγες ασκήσεις, μέσα σε πέντε μόλις λεπτά, για να κάψετε επιπλέον θερμίδες και να διατηρήσετε το σώμα σας σε φόρμα. Μερικές κάμψεις ή κοιλιακοί στα διαφημιστικά διαλείμματα από την αγαπημένη σας σειρά, μερικά καθίσματα ενώ πλένετε τα πιάτα, και οι δουλειές του σπιτιού γίνονται… γυμναστική!

Κόψτε το κάπνισμα

Όπως και να το κάνουμε, το κάπνισμα έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας, και το βάρος μας δεν μένει ανεπηρέαστο. Αν κόψετε το κάπνισμα και αρχίσετε να γυμνάζεστε περισσότερο θα δείτε τα κιλά σας να μειώνονται με μεγαλύτερη ευκολία.

Αλλάξτε τις κακές συνήθειες

Αν, για παράδειγμα, μετά τη δουλειά συνηθίζετε να πηγαίνετε για ποτό ή για φαγητό, δοκιμάστε κάτι καινούριο: πηγαίνετε για περπάτημα, και προσπαθήστε να πάρετε μαζί και τους φίλους από τη δουλειά. Θα περνάτε πάλι χρόνο μαζί, αλλά ταυτόχρονα θα κάνετε κάτι καλύτερο για την υγεία σας.

Η δύναμη της μουσικής

Γεμίστε το κινητό σας με δυναμικά τραγούδια που σας αρέσουν και θα παρατηρήσετε ότι αυτομάτως θα έχετε ακόμα περισσότερη όρεξη για γυμναστική. Αυτή η μέθοδος προτείνεται ακόμα και από ειδικούς, και μπορεί να σας βοηθήσει ακόμα και να αυξήσετε την αντοχή σας.

Περισσότερα λαχανικά

Προσπαθήστε να προσθέσετε λαχανικά στα αγαπημένα σας φαγητά και θα νιώθετε χορτασμένοι ακόμα πιο γρήγορα. Και δεν χρειάζεται να τρώτε μόνο σαλάτες—όχι πως οι σαλάτες είναι βαρετές. Σκεφτείτε όμως, μία πίτσα (με ζύμη ολικής άλεσης, φυσικά) με λαχανικά αντί για λιπαρά αλλαντικά. Νόστιμο, ιδιαίτερο και χορταστικό.

Πηγαίνετε για τρέξιμο

Είκοσι λεπτά χαλαρό τρέξιμο είναι ίσως ό,τι χρειαζόμαστε για μια πολύ καλή αρχή. Η ενέργεια και η αντοχή μας θα αυξηθούν, και τα κιλά μας θα πέσουν. Επιπλέον, αν έχετε σκύλο, μην περιφρονείτε τις καθημερινές σας βόλτες—μπορούν να αποτελέσουν εκπληκτική ευκαιρία για γυμναστική.

Δοκιμάστε yoga

Πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με την yoga μερικές φορές την εβδομάδα δηλώνουν πως κατάφεραν και άλλαξαν τη σχέση τους με το φαγητό. Καθώς η yoga μας βοηθά να νιώθουμε περισσότερο συνδεδεμένοι με το σώμα μας, έχουμε καλύτερη ιδέα για το πότε πεινάμε ειλικρινά, αλλά και πότε πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε.

Αφήστε χώρο για το επιδόρπιο

Ας είμαστε ειλικρινείς: το επιδόρπιο ικανοποιεί τόσο την πείνα μας, όσο και τα συναισθήματά μας. Και με το να στερούμαστε εντελώς κάτι γλυκό πού και πού, κάποια στιγμή δεν θα αντέξουμε και θα το παρακάνουμε. Αν όμως η διατροφή μας είναι γεμάτη με υγιεινές τροφές, με λίγες θερμίδες, στο τέλος της ημέρας θα έχουμε χώρο για ένα κομμάτι σοκολάτα ή ένα ποτήρι κρασί, και θα το απολαύσουμε χωρίς ενοχές—και, κυρίως, χωρίς να βλέπουμε τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει.

Δοκιμάστε κάτι καινούριο

Zumba, aerobics, μαθήματα χορού… είναι μια τέλεια ευκαιρία να γνωρίσετε νέο κόσμο και να χάσετε κιλά με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Κόβουμε το βραδινό φαγητό

Και δεν εννοούμε το δείπνο αναγκαστικά. Μιλάμε κυρίως για εκείνες τις φορές που η πείνα (αλλά και η βαρεμάρα και το στρες) μας οδηγούν στο ψυγείο ή στο ντουλάπι με τα σνακ στη μέση της νύχτας και καταβροχθίζουμε αλόγιστα. Αν κόψουμε αυτή την συνήθεια, έχουμε μπει στον πιο σωστό δρόμο.
Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος

 iatronet

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα