Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ο ξηρός καρπός που ρίχνει τη χοληστερίνη

Τα φυστίκια, ειδικά τα Αιγίνης, είναι από τους πιο δημοφιλείς ξηρούς καρπούς. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι: Ως ξηροί καρποί είναι πλούσια σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα που κάνουν και είναι ένα σνακ που ναι μεν έχει πολλές θερμίδες, όταν όμως το καταναλώνουμε με μέτρο κάνει μόνο καλό. Τώρα, οι ειδικοί πρόσθεσαν έναν ακόμη συγκεκριμένο λόγο για να απολαύσουμε τα φυστίκια μας. 
Η κατανάλωση των φυστικιών πιθανώς συνδέεται με μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of The American College of Nutrition. Οι συμμετέχοντες που ακολουθούσαν ολιγοθερμιδική δίαιτα όπου το 20% της ημερήσιας θερμιδικής τους πρόσληψης προερχόταν από φυστίκια μετρήθηκαν μετά από τρεις μήνες και οι εξετάσεις τους έδειξαν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης. Η θετική αυτή επίδραση αποδίδεται στη L-αργινίνη, ένα αμινοξύ που κάνει πιο εύκαμπτες τις φλέβες και τις αρτηρίες.
Επιπλέον, το συστατικό αυτό συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης θρόμβων που μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Τέλος, η βιταμίνη Ε που περιέχεται σε αφθονία στα φυστίκια βοηθά τις αρτηρίες να μην φράσσουν από αθηρωματική πλάκα. 
Απολαύστε χωρίς να παχύνετε
Προτιμήστε φυστίκια με κέλυφος αντί για αποφλοιωμένα. Το καθάρισμα θα κάνει το σνακ σας να διαρκέσει περισσότερη ώρα, που σημαίνει πως θα είναι πιο εύκολο να φτάσει το μήνυμα του κορεσμού και της ικανοποίησης στον εγκέφαλό σας.  
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα