Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!

Πραγματικά, αν σας έλεγα ότι η Χιονάτη είναι πραγματικός χαρακτήρας θα με πιστεύατε!;! Οι ποιο πολλοί από εσάς όχι!!!! Μα για να δούμε όμως τα πραγματικά ιστορικά στοιχεία και ας τα πάρουμε από την αρχή:
Η ” Χιονάτη ” είναι ένα γερμανικό παραμύθι όπου είναι γνωστό σε πολλά μέρη της Ευρώπης και αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο διάσημα παραμύθια σε όλο τον κόσμο!!!! Οι Αδελφοί Γκρίμ δημοσίευσαν το 1812 στην πρώτη έκδοση της συλλογής τους Παραμύθια των Γκρίμς-Grimms » !!!!Είχε τον τίτλο από το  γερμανικό λεξικό: Sneewittchen (στη σύγχρονη ορθογραφία Schneewittchen ) και αριθμούνται ως 53 ιστορίες!!!! Οι Grimms ολοκλήρωσαν την τελική τους αναθεώρηση της ιστορίας το 1854!!!!
Τα χαρακτηριστικά ως παραμύθι σε στοιχεία είναι για τον μαγικό καθρέφτη , το δηλητηριασμένο μήλο , το γυάλινο φέρετρο , μητροκτονία ,σκότωσαν τα παιδιά τους , και τους χαρακτήρες της Κάκιστης Βασίλισσας, την κακιά μητριά της Χιονάτης , της Huntsman , μια όμορφη πριγκίπισσα που ονομάζεται Χιονάτη όπου έχει μια απίστευτη  γοητεία στον  ύπνο , ένας όμορφος πρίγκιπας και οι επτά νάνοι!!!! Οι επτά νάνοι πήρανε πρώτη φορά ονόματα στο 1912 στο Θέατρο του Μπρόντγουεη  όπου πριν δεν είχαν Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι και στη συνέχεια δίνονται διαφορετικά ονόματα στο Walt Disney ‘s 1937 ταινία Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι για να ξέρετε και σε εσάς τι γίνετε!!!! Η ιστορία των αδελφών Γκρίμ, η οποία συνήθως αναφέρεται ως “Χιονάτη”, δεν θα πρέπει να συγχέεται με την ιστορία του ” Snow White and Rose Red ” (στα γερμανικά ” Schneeweißchen and Rosenrot “), ένα άλλο παραμύθι που γράφτηκε από τους Αδελφούς Γκρίμ!!!!
Στο Aarne-Thompson λαογραφικής κατάταξης, οι ιστορίες αυτού του είδους ομαδοποιούνται ως τύπος 709, Χιονάτη!!!! Άλλα αυτού του είδους περιλαμβάνουν ” Bella Venezia “, ” Μυρσίνα “, ” Nourie Hadig “, ” Gold-Tree και Silver-Tree “, Ο νεαρός δούλος και La petite toute-Belle !!!!

Παραλλαγές:
Στην πρώτη τους έκδοση, οι Αδελφοί Γκρίμ δημοσίευσαν την έκδοση που είχαν την πρώτη συλλογή, στην οποία ο κακοποιός του κομματιού είναι η ζηλιάρα μητέρα της Χιονάτης!!!! Σε μια έκδοση που αποστέλλονται σε άλλο λαογράφο πριν από την πρώτη έκδοση, δείχνει να μην διατάζει έναν υπηρέτη να την πάει στο δάσος, αλλά πηγαίνει εκεί από μόνη της για να συγκεντρώσει  λουλούδια, στην πρώτη έκδοση, το έργο αυτό μεταφέρθηκε σε ένα υπηρέτη( !!;!! ) Πιστεύεται ότι η αλλαγή σε μια θετή μητέρα σε μεταγενέστερες εκδόσεις ήταν να μετριάσει την ιστορία για τα παιδιά!!!!
Μια εκδοχή της Χιονάτης είναι το 1937 αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι από την Walt Disney !!!! Διακύμανση της Disney της Χιονάτης έδωσε τα ονόματα στους νάνους και περιελάμβανε ένα τραγούδι για την Χιονάτη!!!! Αντί για τους πνεύμονες και το συκώτι της, όπως αναγράφεται στην αρχική ιστορία,  καλείται από την βασίλισσα για να φέρει πίσω την καρδιά της Χιονάτης!!!! Η Χιονάτη είναι πολύ πιο ώριμη ( περίπου 14 χρονών )!!!! Και αυτή είναι που ανακαλύφθηκε από τους νάνους, μετά τον καθαρισμό του σπιτιού, χωρίς βανδαλισμούς!!!! Επιπλέον, στην ταινία της Disney τη κακιά βασίλισσα προσπαθεί μόνο μία φορά για να σκοτώσει τη Χιονάτη ( με ένα δηλητηριασμένο μήλο ) και αποτυγχάνει!!!! Στη συνέχεια πεθαίνει πέφτοντας κάτω από έναν απότομο βράχο, αφού οι νάνοι την είχαν κυνηγήσει μέσα από το δάσος!!!! Στην αρχική ιστορία, η βασίλισσα αναγκάζεται να χορέψει μέχρι θανάτου!!!!
Στο Snow White (1987), που παράγεται από την Tales Cannon Movie , η κακιά βασίλισσα, αφού ενημερώθηκε για την τελευταία φορά που η Χιονάτη είναι ζωντανή και η πιο δίκαιη, καταναλώνεται με οργή ​​και εκσφενδονίζει ένα αντικείμενο στον καθρέφτη με αποτέλεσμα να σπάσει!!!! Καθώς ταξιδεύει προς το γάμο, η κακιά βασίλισσα αρχίζει να φαίνεται η πραγματική ηλικία της γρήγορα καθώς ο καθρέφτης συνεχίζει να ραγίσει!!!! Μέχρι τη στιγμή που φτάνει το γάμο και ξεσπά σε…!!!! Φεύγει και, ταυτόχρονα με τον καθρέφτη στο κάστρο της, αποσυντίθεται σε ένα σωρό σκόνης, ενώ η Χιονάτη και ο πρίγκιπας είναι παντρεμένοι!!!!
Το 2012 η προσαρμογή Η Χιονάτη και ο κυνηγός , σε σκηνοθεσία του Rupert Sanders , η Χιονάτη γίνεται μια πολεμίστρια, προκειμένου να ανατρέψει τη κακιά βασίλισσα όπου ονομάζεται Ραβέννα, και η Χάντσμαν ονομάζεται Έρικ όπου παρουσιάζεται ως μέντορά της!!!!
Πολλές νεότερες εκδόσεις παραλείπουν την απόπειρα της βασίλισσας στον  κανιβαλισμό , τρώγοντας αυτό που πιστεύεται ότι είναι οι πνεύμονες και το συκώτι της Χιονάτης!!!! Αυτό μπορεί να είναι μια αναφορά από την παλαιά Σλαβική μυθολογία η οποία περιλαμβάνει ιστορίες των μαγισσών που τρώνε την ανθρώπινη καρδιά!!!!

Υπάρχουν όμως και άλλες ευρωπαϊκές παραδόσεις για το θέμα αυτό πολύ ενδιαφέρουσες για κάποιον που ψάχνει αληθινά γεγονότα μέσα από μύθους:
Πολλές άλλες παραλλαγές της ιστορίας υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη και εκτός Ευρώπης!!!! Σε κάποιες από αυτές τις παραλλαγές οι νάνοι είναι ληστές, ενώ ο μαγικός καθρέφτης είναι ένας διάλογος με τον ήλιο ή το φεγγάρι!!!!
  • Σε μια εκδοχή από την Αλβανία, που συλλέχθηκε από τον  Johann Georg von Hahn , ο κύριος χαρακτήρας ζει με 40 δράκους , και ο ύπνος της προκαλείται από ένα δαχτυλίδι!!!! Η αρχή της ιστορίας έχει μια συστροφή, το γεγονός ότι ένας δάσκαλος προτρέπει την ηρωίδα να σκοτώσει την μητριά της, έτσι ώστε να πάρει τη θέση της!!!!Η προέλευση αυτής της ιστορίας συζητείται ακόμα βέβαια όπου είναι πιθανόν να έγινε στον Μεσαίωνα!!!! Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πιθανώς δύο Αλβανικές εκδόσεις της Χιονάτης: ένα στο οποίο η μητριά της προσπαθεί να την σκοτώσει, και ένα άλλο στο οποίο δύο ζηλιάρες αδελφές της να προσπαθήσουν να την σκοτώσουν!!!!
  • “Η ζηλότυπες αδελφές” είναι μια άλλη Αλβανική ιστορία!!!! Και στα δύο παραμύθια ο θάνατος προκαλείται από ένα δαχτυλίδι!!!!
  • Το Bidasari ( Μπιντασάρι ) είναι ένα παραμύθι της Μαλαισίας γραμμένο ΠΡΟΣΕΞΤΕ γύρω στο 1750 μ.Χ., που αφηγείται την ιστορία μιας μάγισσας βασίλισσας που ζητά από τον μαγικό καθρέφτη της να μάθει ποια είναι η ποιο ομορφότερη κοπέλα στο βασίλειο!!!!
  • Παράλληλα με την ερώτηση της μητριάς από το μαγικό καθρέφτη της, υπάρχει και στο Ινδικό επικό ποίημα Padmavat ( Παντμαβάτ 1540 π.Χ. ) περιλαμβάνει τα εξής: “Ποια είναι πιο όμορφη, Η πατμαβάντη; Η βασίλισσα Nαγκαμάτι ζητά νέες υποδείξεις από τον παπαγάλο της, και τις δίνει μια δυσάρεστη απάντηση … “
  • Το Nourie Hadag ( Νούριε Χάνταγκ –https://en.wikipedia.org/wiki/Nourie_Hadig  )από την Αρμενία ήταν η κόρη μιας γυναίκας που ζήτησε από το φεγγάρι …. “Ποια είναι η ποιο όμορφη στον κόσμο;» και η απάντηση είναι πάντα “Noύρι Χάνταγκ”!!!! Η μητέρα για αυτό το λόγο ήθελε να σκοτώσει την κόρη της!!!!
  • Η ιστορία του συγγραφέα Αλεξάντερ Πούσκιν ποίημα « Η ιστορία της πριγκίπισσας και των νεκρών Επτά Ιπποτών ( 1833 ) είναι παρόμοια στοιχεία με αυτή της Χιονάτης, με ιππότες αντικαθιστώντας νάνους!!!!
Εδώ λοιπόν βλέπουμε ότι πάει πολύ πίσω η ιστορία με την Χιονάτη από όλο τον κόσμο μα για να δουμε όμως την πραγματική ευρωπαϊκή έκδοση:
Το 1994, ένας Γερμανός ιστορικός που ονομάζεται Eckhard Sander ( ‘Εκχαρντ Σάντερ –  https://en.wikipedia.org/wiki/Eckhard_Sander ) έχει δημοσιεύσει τα εξής: Märchen oder Wahrheit; ( Mάρκχεν όντερ Γούρχεητ- Χιονάτη: Παραμύθι ή Αλήθεια), ισχυριζόμενος ότι είχε αποκαλύψει μια πραγματική ιστορία που μπορεί να εμπνεύστηκαν την ιστορία που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα παραμύθια των αδελφών Γκρίμ!!!! Σύμφωνα με τον Σάντερ, ο χαρακτήρας της Χιονάτης βασίστηκε στη ζωή της Mαργκαρέθα Βον Βάλντεκ Μargaretha von Waldeck , μια Γερμανή κόμισσα που γεννήθηκε στο Φίλιππο IV το 1533!!!! Στην ηλικία των 16, Μαργαρίτα αναγκάστηκε από τη μητριά της, Κάτεριν των Hatzfeld ( Χάτζφλιντ, να απομακρυνθεί από τιςΒρυξέλλες !!!! Εκεί, η Μαργαρίτα αγάπησε έναν πρίγκιπα που θα γινόταν αργότερα ο Φίλιππος Β ‘της Ισπανίας !!!! Ο πατέρας και η θετή μητέρα της Μαργαρίτας αποδοκίμαζαν την σχέση αυτή, καθώς ήταν << πολιτικά άβολο >>!!!! Η Μαργαρίτα πέθανε μυστηριωδώς στην ηλικία των 21, προφανώς την είχαν δηλητηριάσει!!!! Ιστορικές αφηγήσεις έγιναν από τον ίδιο τον βασιλιά της Ισπανίας, οι οποίες αντιτίθενται στον ρομαντισμό….!!!!
Σύμφωνα με μια ομάδα μελέτης στο Λοχρ αμ Μεην -Lohr am Main , μια πόλη στη  Σπισσαρντ – Spessart νομών της Βαυαρίας , η Χιονάτη βασίζεται στη Μαρία Σοφία βον Ερθάλ όπου γεννήθηκε στις 15 Ιούνη, 1729 στο Λοχρ αμ Μέην στην Βαυαρία!!!! Ήταν η κόρη του γαιοκτήμονα του πρίγκιπας Philipp Christoph von Erthal ( Φίλιπ Κρίστοφερ βον Ερθάλ – https://de.wikipedia.org/wiki/Philipp_Christoph_von_und_zu_Erthal ) και η σύζυγός του, βαρόνη von Bettendorff ( βον Μπίντεντορφ )!!!! Μετά το θάνατο της βαρόνης, ο Πρίγκιπας πήγε για να παντρευτεί την Claudia Elisabeth Maria von Venningen ( Κλαούντια Ελίσαμπεθ βον Βέννιγκεν –https://en.wikipedia.org/wiki/The_origin_of_the_Snow_White_tale ) , κόμισσα του Reichenstein ( Ρίκχεσταην )!!!! Το κάστρο όπου έζησαν, τώρα ένα είναι μουσείο, ήταν το σπίτι όπου διέθεται τον μοναδικό << καθρέφτη που μπορούσε να μιλήσει στον κόσμο >>, ένα ηχητικό παιχνίδι ( που άλλο δεν υπάρχει στον κόσμο ) που μπορούσε να μιλήσει ( σήμερα στεγάζεται στο Μουσείο Σπέσσαρτ –http://www.spessartmuseum.de/seiten/museum.html   )!!!! Ο καθρέφτης, κατασκευάστηκε το 1720 από τον άγνωστο αλχημιστή αν και κάποιοι λένε ότι ο κατασκευαστής ήταν Λέρτης ( όποιος δεν ξέρει τι είναι οι Λέρτες μπορεί να διαβάσει το άρθρο που αναφέρονται ΕΔΩ!!!! ) ενσωματωμένος του εκλογικού σώματος της Μάιντς στο Λοχρ, ο καθρέπτης υπήρχε εκεί στο σπίτι κατά τη διάρκεια του χρόνου που μητριά της Μαρίας ζούσαν εκεί!!!!
Δεν θα πω άλλα ήδη ανάφερα πάρα πολλά, αλλά αν κάποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να μάθει για την πραγματική ιστορία της Χιονάτης δεν έχει παρά να ψάξει για την περιοχή που ονομάζεται << Γυάλινο Δάσος >> ….νομίζετε ότι δεν υπάρχει!;! Η νομίζετε ότι πράγματι είναι ένα δάσος φτιαγμένο από γυαλί!;! Αν όμως είστε ερευνητές οι και απλοί άνθρωποι που ψάχνονται και βρεθείτε στην περιοχή αναζητήστε την μικρή και πολύ παλαιά παμπ από το 1789 ονόματι ο << Το κρυστάλλινο Γοβάκι >>…εκεί ρωτήστε την κυρία Ίσλαφ που έχει γενεές τώρα στην δικαιοδοσία της την Παμπ να σας πει…ξέρει πολλά και με λεπτομέρειες πράγματα που θα σας κάνει τις τρίχες τις κεφαλής σας να σηκωθούν!!!!
Υποσημείωση:
Δεν είναι εύκολο να βρεθεί η Παμπ αυτή καλύτερα ψάξτε την βράδυ με την ονομασία αυτή στα γερμανικά του Μεσαίωνα…μέρα δεν θα την βρείτε όσο και να ψάξετε…όταν την βρείτε και μπείτε εκεί …πιστέψτε με θα νομίζετε ότι έχετε περάσει σε μια άλλη διάσταση….!!!!
1
Πολλά πράγματα στην ζωή μας όπως πιστεύαμε ότι τα ξέραμε δεν είναι έτσι, αν πραγματικά τα ψάξουμε θα δούμε ότι δεν είναι έτσι αλλά πολύ διαφορετικά από όσο νομίζαμε και το αξιοπερίεργο είναι ότι είναι γεμάτα μυστήριο αλλά και υπερφυσικά σε ενδείξεις και αποδείξεις….!!!! Εγώ το γάντι το έριξα όπως συνήθως κάνω, τώρα αν υπάρξουν ερευνητές στο μέλλον να συνεχίσουν αυτά που άρχισα εγώ και κάποιοι άλλοι πραγματικά θα χαρώ….!!!! Δεν δίνω άλλες πληροφορίες….αν θέλετε είναι εκεί έξω ήδη σας έδωσα το 70% αυτών!!!!
Μέχρι την επόμενη φορά να είστε όλοι πάντα καλά και να θυμάστε!!!!
Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!
….Παραμύθι = παρά -μύθος….όπου κάποτε ήταν μύθος…όπου είχε βγει από κάποιον θρύλο….όπου θρύλος σημαίνει ότι κάτι είχε γίνει στην πραγματικότητα και έγινε θρύλος…το είχε μάθει όλος ο κόσμος αλλά με το πέρασμα του καιρού έγινε μύθος….και κατάληξε παρά -μύθι!!!!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα