Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ "ΤΑΓΚΟ"!


ΠΟΙΟΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ;;;

Ποιος είναι αυτός που θεραπεύει; Ο ιατρός; Μα, αν θεράπευε ο ιατρός, θα γίνονταν καλά όλοι οι ασθενείς που θα αναλάμβανε να θεραπεύσει!

Ο θεραπευτής είναι αυτός που παίρνει τον ασθενή από το χέρι και προσπαθεί να χορέψει μαζί του αρμονικά! Η ορχήστρα είναι η ΦΥΣΗ!

«Νούσων φύσιες ιητροί», είπε ο Ιπποκράτης. Δηλαδή , η ιαματική δύναμη της ΦΥΣΗΣ είναι αυτή που .ενισχύει τη θεραπεία των ασθενειών. Και όταν λέμε ΦΥΣΗ, δεν εννοούμε μόνο τη φύση γύρω μας, αλλά και τη φύση μέσα μας! Η φύση του κάθε ασθενούς ξεχωριστά, είναι αυτή που οδηγεί τον θεραπευτή να επιλέξει το σκοπό που θα χορέψουν και οι δυο μαζί! Η φύση του κάθε ασθενούς έχει ιαματική δύναμη!

Η φύση του θεραπευτή έχει ιαματική δύναμη!
Η ορχήστρα είναι εκεί !

Αν ο θεραπευτής δεν έχει εκ φύσεως και εκ γνώσεως την ικανότητα να χορεύει και να διδάσκει τον ασθενή τα βήματα, η ορχήστρα, η θεραπευτική δύναμη της φύσης θα είναι εκεί, αλλά θα παίζει απλά το σκοπό της.

Αν ασθενής δεν θέλει να μάθει να χορεύει, θα χορεύει μόνος του ο θεραπευτής και η ορχήστρα, η θεραπευτική δύναμη της φύσης θα είναι εκεί, αλλά θα παίζει απλά το σκοπό της.
Η θεραπεία είναι ένα "ταγκό" που το χορεύει ο θεραπευτής με τον ασθενή!

Η θεραπευτική δύναμη της φύσης είναι εκεί και παίζει το σκοπό της.

Ποιο σκοπό θα επιλέξει ο θεραπευτής να χορέψει με τον ασθενή του;;; Μα αυτόν το σκοπό που θα κάνει καλό , χωρίς ανεπιθύμητη ταλαιπωρία του ασθενούς!

Ο Ιπποκράτης είχε πει ποια φάρμακα πρέπει να χρησιμοποιεί ο ιατρός: «Ασκείν περί τα νουσήματα δύο, ωφελέειν ή μη βλάπτειν».

Ο Ιπποκράτης, δηλαδή, υποστήριζε ότι τα φάρμακα πρέπει να ωφελούν ή τουλάχιστον να μη βλάπτουν.

Η ορχήστρα είναι εκεί !

Η ΦΥΣΗ ΕΧΕΙ ΙΑΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ!

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ "ΤΑΓΚΟ'!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα