Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Ουπς κάτι ξέχασα…




  Ένα συνηθισμένο φαινόμενο, το οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν καθημερινά, είναι να ξεχάσουν τις υποχρεώσεις τους ή να κάνουν πράγματα κατά λάθος, χωρίς συχνά, να αναγνωρίζουν, ότι το μερίδιο ευθύνης είναι αποκλειστικά του μυαλού τους.

  Εξαιρώντας τους ανθρώπους, που πάσχουν από παθήσεις, οι οποίες σχετίζονται με τη μνήμη, μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων συμπεριφέρονται με τον παραπάνω τρόπο και δυσκολεύονται να καταλάβουν, γιατί τους συμβαίνει αυτό.

  Οι λεγόμενες παραπραξίες και παραδρομές είναι όροι, οι οποίοι εξηγούν εν μέρει αυτά τα φαινόμενα. Ενώ το άτομο έχει προγραμματίσει να διεκπεραιώσει κάποιες υποχρεώσεις, τις οποίες όμως, δε θέλει πραγματικά να φέρει εις πέρας, το σύμπαν κατά τη γνώμη του συνωμοτεί εναντίον του και όλα του πάνε στραβά, χωρίς να καταφέρνει να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

  Οι παραδρομές ή αλλιώς απροσεξίες είναι αντίστοιχα, οι πράξεις που κάνουμε τυχαία, χωρίς να έχουμε επίγνωση, ότι κατά βάθος θέλαμε να πράξουμε ακριβώς αυτό. Αναφέρονται και ως φροϋδικό ολίσθημα, καθώς ο Freud μελέτησε εκτενώς το φαινόμενο.

  Μία κυρία, η οποία δε θρέφει ευχάριστα αισθήματα για έναν κύριο, τυχαία πέφτει πάνω του και τον λερώνει με ένα ποτήρι κρασί. Φαινομενικά, φαίνεται να είναι ένα γεγονός τυχαίο, το οποίο συνέβη άθελα της κυρίας, όμως εκείνη νιώθει μια κάποια ικανοποίηση, χωρίς να ξέρει το γιατί.

  Παραδείγματα παραπραξιών συναντούμε καθημερινά στη ζωή μας. Ένας κύριος υπό την πίεση της συντρόφου του, για αρκετό χρονικό διάστημα σκέφτεται να αγοράσει ένα δώρο λόγω γενεθλίων της, τελικά καταλήγει να ξεχάσει τα γενέθλια και φυσικά να μην της αγοράσει το δώρο.

  Ποιος όμως είναι ο υπαίτιος αυτών των καταστάσεων; Φυσικά δεν είναι η τύχη ή η ατυχία της στιγμής, αλλά είναι το υποσυνείδητο, το οποίο δουλεύει εν αγνοία μας και λειτουργεί σύμφωνα με τα πραγματικά συναισθήματα, που θρέφουμε για τους ανθρώπους και τις ανάγκες, τις οποίες έχουμε.

  Τέλος, η λανθάνουσα γλώσσα, που λέει πάντα την αλήθεια, σχετίζεται ακριβώς με τα παραπάνω, καθώς η συνειδητότητα ελέγχεται από το υποσυνείδητο. Για παράδειγμα, λόγω προσχημάτων, άλλο θέλουμε να πούμε και τελικά, τα πραγματικά μας αισθήματα τείνουν να φανερώνονται την πιο ακατάλληλη στιγμή, μπροστά στους πιο ακατάλληλους ανθρώπους.


  Οπότε, θα ήταν σωστό την επόμενη φορά, να μην ανάγουμε τα λάθη μας, είτε λεκτικά, είτε πρόκειται για πράξεις μας, στην ατυχία, αλλά να αναζητούμε μέσα μας τις αιτίες, για το πώς νιώθουμε για τους ανθρώπους ή τις εκάστοτε συνθήκες.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα