Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Πώς καθρεφτίζεται η δυσπιστία σου;


Η δυσπιστία είναι ένας δρόμος δυστυχίας, ο οποίος χτίζεται και συντηρείται άθελά μας από εμάς τους ίδιους.


Όμως εμείς την δυσπιστία την εισπράττουμε από τον περίγυρό μας και συνήθως από τα δικά μας πρόσωπα, τα οποία σαν να μην μας εμπιστεύονται. Κάθε φορά που θα συζητήσουμε μαζί τους ένα μας όνειρο, μία μας ιδέα, μία μας σκέψη, εκείνοι θα μας πουν διάφορα αρνητικά, τα οποία είτε θα μας φρενάρουν, είτε θα μας μπλοκάρουν, είτε θα μας σταματήσουν.
Αν πάρουμε αυτές τις εκφράσεις, προτάσεις δυσπιστίας που θα ακούσουμε από τον περίγυρό μας και τις ψάξουμε θα δούμε ότι μέσα σε αυτές κρύβονται οι δικές μας ανασφάλειες και φοβίες για αυτό που εμείς σκεφτόμαστε να πράξουμε.
Πρώτοι εμείς θα έχουμε δυσπιστία προς εμάς και ύστερα αυτή η δυσπιστία, αρχίζει να μας επιστρέφεται από τον περίγυρο μας. Όμως ίσως ο περίγυρός μας κάποιες φορές να είναι πιο αυστηρός. Και αντί να μας ενθαρρύνει, να μας αποτρέπει από το όνειρο, σκέψη, ιδέα. Αυτό όμως είναι μία δική μας μάχη που έχουμε μέσα μας, από τον φόβο της αποτυχίας μας. 

Το «αστείο» είναι πως όταν εμείς παραθέτουμε μία μας ιδέα, σκέψη στον περίγυρο μας, έχουμε την ανάγκη από την παρότρυνσή τους και την πίστη τους σε εμάς. Όμως εκείνοι δεν θα το κάνουν πάντα, δηλαδή δεν θα παροτρύνουν κάθε φορά. Ίσως πάλι κάποιοι να είναι υπέρ της ιδέας μας και κάποιοι να είναι κατά. Ακόμη και όλοι όμως να είναι υπέρ μας, αν εμείς δεν πιστέψουμε σε εμάς, τότε θα αρχίσουν να έρχονται οι δυσπιστίες μας ως καθρέφτης από τις καταστάσεις και τα γεγονότα. Λες και όλα τα «στραβά» θα έρθουν μαζεμένα. Τότε θα «κολλήσει» μία αίτηση, θα αργήσει μία άδεια κλπ.
Όχι όλο αυτό δεν είναι όπως έχουμε μάθει να το λέμε «κάθε εμπόδιο σε καλό». Γιατί δεν είναι πάντα έτσι. Το εμπόδιο το βάζουμε εμείς μέσα από τις σκέψεις και το νιώθω μας τα οποία είναι σε κατάσταση φόβου και πανικού.
Οπότε αν σε κάποια ιδέα, σκέψη αντιμετωπίζουμε μια μορφή αντιπαλότητας, ας αναζητήσουμε που είναι κρυμμένη η αντιπαλότητα μέσα μας. Που είναι η δική μας απιστία σε μας. Όσο πιο πολύ δύσπιστοι είμαστε για τους εαυτούς μας, τόσες περισσότερες φραγές θα αντιμετωπίζουμε, είτε από ανθρώπους, είτε από καταστάσεις. 

Βάλε πίστη σε αυτό που είσαι. Βάλε πίστη στο όνειρό σου. Γράψε κάθε ασύμμετρο σενάριο σου σε ένα τετράδιο και αναζήτησε τους τρόπους να του αλλάξεις εσύ την «οπτική γωνία» για να μην έχεις καμία αγωνία.

Να θυμάσαι πως η απιστία προς τον εαυτό μας, περιτριγυρίζεται από επικριτικούς ανθρώπους προς εμάς. Δηλαδή όσο λιγότερη πίστη έχω σε αυτό που είμαι, τόσο πιο επικριτικό περιβάλλον έχουμε. Όσο λιγότερη εμπιστοσύνη έχω στον εαυτό μου, τόσο θα έχω δίπλα μου και ανθρώπους που θα με αξιολογούν και θα με κατατάσσουν.

Δωροθέα  


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα