Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Το χρονολόγιο του Σύμπαντος από το Big Bang έως το τέλος του

Ο Martin Vargic, ένας Σλοβάκος γραφίστας, σχεδίασε ένα εκπληκτικό, διαδραστικό χρονολόγιο που τεκμηριώνει όλη την ιστορία του σύμπαντος από τη στιγμή του Big Bang έως το «θερμικό θάνατο» όλων όσων γνωρίζουμε. Η κλίμακα του είναι μια πολύ ωραία εργασία βάζοντας όλα τα γεγονότα που σχετίζονται με τον πλανήτη μας σε μια ανάλογη θέση, και είναι γεμάτη με γεγονότα που ακόμη και οι πιο γνώστες του χώρου θα μάθουν κάτι καινούργιο.
timeline-of-universe
Η χρονική κλίμακα του Σύμπαντος καλύπτει τα τελευταία 13.800.000.000 χρόνια του, και στη συνέχεια υποθέτει τι μπορεί να συμβεί στα επόμενα 10 δισεκατομμύρια χρόνιαι. Μέσα σε αυτά τα χρόνια βλέπουμε γεγονότα του διαστήματος, της Γης, την εμφάνιση της ζωής και του ανθρώπου.
Το ξεκίνημα έγινε με το Big Bang 13..800 εκατομμύρια χρόνια πριν. Το αρχαιότερο γνωστό αστέρι στο Σύμπαν HD 140283 ή άστρο Μαθουσάλας, βρίσκεται περίπου 190,1 έτη φωτός μακριά από τη Γη στον αστερισμό του Ζυγού,  Οι αστρονόμοι στο παρελθόν ήταν προβληματισμένοι πολύ με αυτό το παράξενο αστέρι, γιατί η ηλικία του είχε προβλεφθεί ότι ήταν περίπου 16 δισεκατομμύρια χρόνια, η οποία είναι πολύ πριν από τη γέννηση του Σύμπαντος..

Χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο που ενώνει στοιχεία με την απόσταση τους, τη δομή, τη φωτεινότητα και κάνοντας μια σύνθεση τους, ώστε να καταλήξουμε σε μια πολύ μικρότερη ηλικία για το αρχαιότερο γνωστό αστέρι HD 140283, οι επιστήμονες ήταν σε θέση να συμβιβάσουν την ηλικία του Μαθουσάλα με την ηλικία του Σύμπαντος μόνο το 2013 . Εκείνη την εποχή, ο επικεφαλής ερευνητής Howard Bond από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας, δήλωσε «Βάλτε όλα αυτά τα συστατικά μαζί, και μπορείτε να πάρετε μια ηλικία 14,5 δισεκατομμύρια χρόνια για το άστρο, με μια αβεβαιότητα που καθιστά την ηλικία του άστρου συμβατή με την ηλικία του Σύμπαντος.»
Σύμφωνα με την εξήγηση που έδωσε ο Mike Wall στην ιστοσελίδα Space.com, ενώ η ηλικία των 14,5 δισ. ετών εξακολουθεί να είναι νεότερη  από την αναμενόμενη γέννηση του Σύμπαντος, ο υπολογισμός του Bond μας επιτρέπει την προσθήκη ή αφαίρεση 800 εκατομμυρίων ετών. Ακόμα κι αν αυτό θα σήμαινε ότι οι υπολογισμοί τους θα μπορούσανε να θέσουν το σχηματισμό του Μαθουσάλα πριν 13.799 ± 0.021 δισεκατομμύρια έτη, δηλαδή αμέσως μετά το Big Bang.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα