Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

4 καλοί λόγοι για να MHN πίνετε ένα ποτήρι κρασί τη μέρα!

Περίπου 50.000 άνθρωποι το χρόνο πεθαίνουν από το αλκοόλ. Έτσι, η συμβουλή πως είναι υγιεινό να πίνουμε ένα ποτήρι κρασί τη μέρα οι γυναίκες και δύο οι άντρες, πιθανώς δεν είναι και τόσο συνετή! 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βικτόρια στον Καναδά επανεξέτασαν ένα σύνολο μελετών επάνω στα οφέλη της κατανάλωσης κρασιού για την υγεία. Και τα συμπεράσματά τους δεν είναι υπέρ όσων αγαπούν το κρασί!
Το κρασί δεν προστατεύει από καρδιαγγειακές ασθένειες εάν πίνουμε ένα ποτήρι που και που και όχι κάθε μέρα, δηλαδή σαν φάρμακο. Στην πρώτη περίπτωση, η κατανάλωση αλκοόλ έχει περισσότερο αρνητικές συνέπειες στον καρδιακό μυ.
Το κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τη γήρανση του οργανισμού. Γιατί όμως να την αναζητήσουμε στο κρασί, ενώ το ισχυρό αυτό αντιοξειδωτικό περιέχεται στο σταφύλι, τις σταφίδες και το κράνμπερι. 
Ένα ποτήρι κρασί τη μέρα, θα μπορούσε να βλάπτει τα κύτταρα, επισημαίνουν οι ερευνητές, προκαλώντας τις αυθόρμητες μεταλλάξεις που είναι η αρχή της ανάπτυξης του καρκίνου. 

Στους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς, ένα ποτήρι κρασί τη μέρα ευνοεί τον εθισμό από το αλκοόλ. 
Οπότε, να μην πίνουμε κρασί; Ή μήπως η έρευνα των Καναδών είναι υπερβολική; Το μέτρο είναι πιθανώς η σωστή απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις! Η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ ξεπερνά την απόλαυση και μετατρέπεται σε συνήθεια που δεν είναι πάντα καλή, όπως διαβάζουμε. Όμως ένα δυο ποτήρια κρασί σε ένα δείπνο με φίλους ή με μια καλή αφορμή, σίγουρα δεν πρόκειται να κάνουν κακό! 
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα