Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

15 Κανόνες για Ορθή Δόμηση Σκεπτομορφών

Antithetes Energeies
0
Υπάρχουν μήπως κάποιοι απλοί κανόνες που ο διάπυρος και ειλικρινής αρχάριος θα μπορούσε να τους εφαρμόζει σ’ αυτή την επιστήμη της δόμησης; Κανόνες τόσο σαφείς και συνοπτικοί, ώστε να επιφέρουν το αναγκαίο αποτέλεσμα;
Υπάρχουν, και θα τους διατυπώσω απλά, ώστε ο αρχάριος ν’ αποφύγει, αν τους ακολουθήσει, τους κινδύνους της μαύρης μαγείας και να μάθει να δομεί σύμφωνα με το σχέδιο. Αν ακολουθήσει τους κανόνες που δίνω, θ’ αποφύγει το περίπλοκο πρόβλημα που ο ίδιος έχει τυφλά δημιουργήσει και που χωρίς άλλο θ’ αποκλείσει το φως της μέρας, θα σκοτεινιάσει τον κόσμο του και θα τον αιχμαλωτίσει μέσα σ’ έναν τοίχο μορφών που θα ενσωματώνει γι’ αυτόν τη δική του ιδιαίτερη μεγάλη πλάνη. Οι κανόνες αυτοί μπορεί να φαίνονται υπερβολικό απλοί στον διαβασμένο ζηλωτή, αλλά όσοι είναι πρόθυμοι να γίνουν σαν μικρά παιδιά, θα διαπιστώσουν πως αποτελούν έναν οδηγό για την αλήθεια και πως, τελικό, θα τους επιτρέψουν να περάσουν τις δοκιμασίες του σταδίου του μύστη. Μερικοί είναι συγκαλυμμένοι με όρους συμβολικούς. Άλλοι, αναγκαστικά, αποτελούν υπεκφυγή. Άλλοι , τέλος, εκφράζουν την αλήθεια ακριβώς ως έχει:


  1. Επισκόπησε τον κόσμο της σκέψης και ξεχώρισε το ψεύτικο από το αληθινό.
  2. Μάθε τη σημασία της πλάνης και στο μέσο της τοποθέτησε το χρυσό νήμα της αλήθειας.
  3. Να ελέγχεις το σώμα των συγκινήσεων, γιατί τα κύματα που σηκώνονται πάνω στις τρικυμισμένες θάλασσες της ζωής, συμπαρασύρουν τον κολυμβητή, σκεπάζουν τον ήλιο και καθιστούν όλα τα σχέδια άκαρπα.
  4. Ανακάλυψε ότι έχεις ένα νου και μάθε τη διπλή του χρήση.
  5. Συγκέντρωσε το στοιχείο της σκέψης και γίνε ο κύριος του νοητικού σου κόσμου.
  6. Μάθε πως ο διανοητής και η σκέψη του κι εκείνο που είναι το μέσον της σκέψης έχουν φύση διαφορετική  μεταξύ τους, κι όμως αποτελούν ένα στην υπέρτατη πραγματικότητα.
  7. Να ενεργείς σαν ο διανοητής και  μάθε πως δεν είναι ορθό να εκπορνεύεις τη σκέψη σου με την ποταπή χρήση της χωριστικής  επιθυμίας.
  8. Η ενέργεια της σκέψης είναι για το καλό όλων και για την προώθηση του Σχεδίου. Μην τη χρησιμοποιείς, λοιπόν, για τους ιδιοτελείς σου σκοπούς.
  9. Προτού δομηθεί από σένα μια μορφή – σκέψη, να οραματίζεσαι το σκοπό της, να εξακριβώνεις το στόχο της και να ελέγχεις το κίνητρο.
  10. Για σένα, το ζηλωτή πάνω στο δρόμο της ζωής, ο δρόμος της συνειδητής δόμησης δεν αποτελεί ακόμα το στόχο. Το έργο της εκκαθάρισης της ατμόσφαιρας της σκέψης, του αποτελεσματικού κλεισίματος των θυρών της σκέψης στο μίσος και στον πόνο, στο φόβο, στη ζηλοτυπία και στη χαμηλή επιθυμία, πρέπει πρώτα να προηγηθεί του συνειδητού έργου της δόμησης. Πρόσεξε την αύρα σου, ω ταξιδιώτη πάνω στο δρόμο.
  11. Να επιτηρείς προσεκτικά τις πύλες της σκέψης, φρούρησε την επιθυμία. Διώξε κάθε φόβο, κάθε μίσος, κάθε πλεονεξία. Να προσέχεις και να κοιτάζεις ψηλά.
  12. Επειδή η ζωή σου είναι στο μεγαλύτερο μέρος της συγκεντρωμένη στο πεδίο της συγκεκριμένης ζωής, τα λόγια σου και η ομιλία σου φανερώνουν τη σκέψη σου. Στα τελευταία αυτά δίνε ιδιαίτερη προσοχή.
  13. Η ομιλία είναι τριών ειδών. Οι περιττές λέξεις επιφέρουν η καθεμιά το αποτέλεσμα της. Αν είναι καλές κι ευγενικές, δεν χρειάζεται τίποτε να γίνει. Αν συμβαίνει αλλιώς, η πληρωμή του τιμήματος δεν θα αργοπορήσει για πολύ. Οι εγωϊστικές λέξεις, που εξαποστέλλονται με έντονη πρόθεση, κτίζουν έναν τοίχο διαχωρισμού. Πολύς χρόνος χρειάζεται για να συντριβεί αυτός ο τοίχος ώστε ν’ αποδεσμευθεί τελικά ο εναποθηκευμένος εγωϊστικός σκοπός. Πρόσεχε το ελατήριό σου και φρόντιζε να χρησιμοποιείς εκείνες τις λέξεις που συγχωνεύουν τη μικρή σου ζωή με τον ευρύ σκοπό της θέλησης του θεού. Οι λέξεις του μίσους, η σκληρή ομιλία που αφανίζει όσους αισθάνονται την επίδραση της, το φαρμακερό κουτσομπολιό, που μεταφέρεται απ’ τον έναν στον άλλο, επειδή φέρνει ένα ρίγος συγκίνησης – αυτές οι λέξεις σκοτώνουν τα σκιρτήματα της ψυχικής παρόρμησης, υποσκάπτουν τις ρίζες της ζωής κι έτσι φέρνουν το θάνατο. Αν εκστομισθούν στο φως της μέρας, θα φέρουν δίκαιη ανταπόδοση, όταν εκστομίζονται και μετά αναγνωρίζονται σαν ψέματα, ενδυναμώνουν τον απατηλό εκείνο κόσμο που σ’ αυτόν ζει ο ομιλών και καθυστερούν την απολύτρωσή του. Αν εκστομισθούν με πρόθεση να πληγώσουν, να τραυματίσουν και να σκοτώσουν, γυρίζουν πίσω σ’ αυτόν που τις έστειλε και αυτόν τραυματίζουν και σκοτώνουν.
  14. Η άσκοπη σκέψη, η εγωϊστική σκέψη, η σκληρή και γεμάτη μίσος σκέψη όταν εκφραστούν με λόγια, δημιουργούν μια φυλακή. Δηλητηριάζουν όλες τις πηγές της ζωής. Οδηγούν σε ασθένεια. Επιφέρουν τον όλεθρο και την καθυστέρηση. Συνεπώς, να είσαι γλυκός κι ευγενικός και καλός όσο το μπορείς. Να τηρείς σιγή και το φως θα έρθει μέσα σου.
  15. Μη μιλάς για τον εαυτό σου. Μη λυπάσαι τη μοίρα σου. Οι σκέψεις του εαυτού και του κατώτερου πεπρωμένου σου εμποδίζουν την εσωτερική φωνή της ίδιας σου της Ψυχής να φτάσει στο αυτί σου. Να μιλάς για την Ψυχή, ν’ αναπτύσσεις το Σχέδιο. Ξέχασε τον εαυτό σου, καθώς οικοδομείς για τον κόσμο. Έτσι μόνο αντισταθμίζεται ο νόμος της μορφής. Έτσι μόνο μπορεί ο κανόνας της αγάπης να έρθει σ’ αυτό τον κόσμο.
Οι απλοί αυτοί κανόνες θα θέσουν τα σωστά θεμέλια για τη διεξαγωγή του μαγικού έργου και θα καταστήσουν το νοητικό σώμα τόσο καθαρό και τόσο δυνατό, ώστε το ορθό ελατήριο θα κυβερνά και το αληθινό έργο της δόμησης θα γίνει κατορθωτό.
πηγή: Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας, σελ. 516-519
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα