Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Τα 12 πέταλα της καρδιάς


Πηγή Φωτογραφίας


Εδώ και από αυτό το κείμενο ξεκινάει μία ενότητα η οποία θα μας οδηγήσει σταδιακά να περπατήσουμε από την φώτιση στην Θέωση. Γιατί ο λόγος που έχει έρθει κάθε άνθρωπος στον πλανήτη είναι για περάσει από τα εξής στάδια. Από το εγώ να περάσει στο είμαι. Από το είμαι να περάσει στην ψυχή. Από την ψυχή να αρχίσει να βιώνει τη Φώτιση και από τη Φώτιση να περπατήσει στην Θέωση. Η Θέωση είναι ένα σκαλοπάτι που δεν έχει πατηθεί από πολλούς ανθρώπους στη γη. Η Φώτιση πάλι είναι θα λέγαμε ο προθάλαμος, όπου ο άνθρωπος μπορεί να φτάσει. Όχι εύκολα, αλλά μετά από πάρα πολύ εργασία με τον εαυτό του. Να έχει δηλαδή ο άνθρωπος αυτός στόχο να ανακαλύψει όλο τον εσωτερικό του κόσμο και η διαδρομή της έρευνάς του να είναι ο εαυτός του.
Έτσι θα ξεκινήσουμε μία ενότητα από αυτό το κείμενο τα 12 πέταλα της καρδιάς για να οδηγηθούμε στα βήματα που θα μας ανοίξουν τον δρόμο και τον τρόπο της Φώτισης για να έρθει και η Θέωση.
Η καρδιά λοιπόν είναι ο σταθμός για κάθε άνθρωπο. Η καρδιά είναι αυτή που είτε θα μας οδηγήσει στην κόλαση, είτε στον παράδεισο.
Πώς λειτουργεί όμως η καρδιά ως όργανο στον κάθε άνθρωπο ? Η καρδιά λοιπόν όταν εισπνέουμε ψύχεται και όταν εκπνέουμε θερμαίνεται.
Έτσι η Ψυχική θερμότητα ενεργοποιείται μέσα από την καρδιά όταν εκπνέουμε.
Εισπνοή = πάγωμα- Εκπνοή = θέρμανση. Κράτημα αναπνοής = παράταση παγώματος.  
πηγή φωτογραφίας
Αν παρατηρήσουμε για λίγο την αναπνοή μας θα δούμε ότι μπορεί να εισπνέουμε κανονικά, αλλά ο τρόπος που εκπνέουμε δεν είναι ίδιος. Θα δούμε επίσης πως όταν έχουμε άγχος, θυμό, οργή κλπ η εκπνοή μας αλλάζει. Γίνεται πιο κοφτή. Οπότε δεν προλαβαίνει η καρδιά μας να λάβει το σωστό μήνυμα. Όσο η καρδιά δεν λαμβάνει το σωστό τέμπο από την εκπνοή εκείνη χάνει την ισορροπία της και έτσι μεταβάλλει απόλυτα και κάποια στιγμή ολοκληρωτικά όλο το υγρό στοιχείο μέσα στο σώμα. Επηρεάζει τις ορμόνες και αυτές το νευρικό σύστημα. Το νευρικό σύστημα με τη σειρά του τους μύες και πάει λέγοντας.
Όλο αυτό ξεκινάει από την παιδική μας ηλικία όπου όταν φοβόμασταν η ανάσα μας κοβόταν με αποτέλεσμα η καρδιά αργούσε να πάρει την σωστή επιστροφή αναθέρμανσης. Και τότε αρχίζουν τα προβλήματα στους πνεύμονες, όπως αναπνευστικό, βήχα, πόνο στον λαιμό και πυρετό. Γιατί όλα αυτά? Μα γιατί η καρδιά αναζητούσε και αναζητά τη θερμότητά της.
Η αναθέρμανση της καρδιάς, όπως θα έχετε ίσως ακούσει ή διαβάσει έρχεται με την καρδιακή προσευχή. Δηλαδή με το Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με. Αυτές οι 5 θαυματουργές λέξεις- επίκληση οδηγούν στην απόλυτη αναθέρμανση της καρδιάς.
Αυτό που χρειάζεται η καρδιά μας είναι η σωστή επιστροφή της εισπνοής. Δηλαδή η εκπνοή. Να έχουν ίδιο χρόνο. Στον χρόνο που εισπνέω να εκπνέω. Να αποκτήσω σαν να λέμε έναν ρυθμό, έναν παλμό, σαν αυτόν που έχει η καρδιά μας. Η καρδιά μας αν της δώσουμε λίγα λεπτά και την παρατηρήσουμε θα δούμε ότι έχει έναν ρυθμό. Οπότε εκείνη μας δείχνει ότι ρυθμό χρειάζεται και η ανάσα μας. Όταν η ανάσα μας έχει ίδιο ρυθμό όλη μέρα, τότε δεν θα θυμώσουμε ποτέ, δεν θα αγχωθούμε ποτέ. Γιατί το πρώτο που μεταβάλλεται σε έναν θυμό είναι η ανάσα. Η ανάσα θα αλλάξει και θα εκδηλωθεί ο θυμός. Δεν γίνεται να θυμώσω χωρίς να αλλάξει η ανάσα μου. Οπότε όταν αρχίσω να έχω ρυθμό στην ανάσα μου και βάλω αυτόν τον τρόπο στη ζωή μου, μόλις ο θυμός παρουσιαστεί θα τον καταλάβω στην αλλαγή της. Τότε αυτό θα είναι ένα μήνυμα για μένα, το οποίο θα με ειδοποιεί ότι η καρδιά μου για το διάστημα του θυμού μου, απορυθμίστηκε, που σημαίνει δεν θερμάνθηκε σωστά. Οπότε για ένα διάστημα, όσο είχε διάρκεια ο θυμός εκείνη ήταν παγωμένη. Γι’ αυτό και κάθε συναίσθημα κυρίως αρνητικό, είναι αρνητικό. Γιατί γίνεται η βασική αιτία να χάσει το σώμα μου την ισορροπία του. 
πηγή φωτογραφίας
Πώς μπορώ λοιπόν να φέρω αυτήν την προσευχή- επίκληση- επίλυση στη ζωή μου ? Και τι ποιο υπέροχο από το να επικαλούμαι το όνομα του Ιησού ? Ο Οποίος βρίσκεται στο πλευρό όλων όσων τον επικαλούνται.
Το πρώτο που μπορώ να κάνω είναι να βάλω την ευχή αυτή με τον ρυθμό της καρδιάς μου. Δηλαδή κάθομαι σε μία ήρεμη θέση, κλείνω για λίγο τα μάτια μου και ακούω μόνο τον χτύπο της καρδιάς μου. Μόλις καταλάβω το τέμπο της, βάζω σε κάθε χτύπο της και μία λέξη από την ευχή. Δηλαδή χτύπος- Κύριε, χτύπος -Ιησού, χτύπος- Χριστέ, χτύπος- Ελέησον, χτύπος- με. Τις φορές επανάληψης θα τις ορίσουμε ανάλογα είτε με ένα χρονόμετρο, είτε με ένα κομποσκοίνι προσευχής. Όλο αυτό όταν αρχίσει και παίρνει έναν ρυθμό θα δούμε ότι ακόμη και μέσα στη μέρα μας αν νιώσουμε ότι έρχεται θυμός, μπορούμε να βάλουμε αυτόν τον ρυθμό για να μας επαναφέρει. Η ευχή αυτή είναι ένας θεραπευτής που θα αρχίσει να φέρνει την καρδιά μας και όλο μας το σώμα σε απόλυτη αρμονία.
Ένας άλλος τρόπος είναι να ρυθμίσω την αναπνοή μου, εισπνοή- εκπνοή με ολόκληρη την πρόταση. Δηλαδή εισπνέοντας από την μύτη να λέω από μέσα μου το Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με. Και με την εκπνοή πάλι από τη μύτη από μέσα μου πάλι το Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με.
Οι 100 φορές είναι ένας στόχος για αρχή. Όλο αυτό θα γίνει ένα βάλσαμο για κάθε πληγή εσωτερική. Και εύκολα μπορούμε να φτάσουμε τις 300 και κάποια στιγμή θα έρθει που η ευχή αυτή θα λέγεται μόνη της μέσα σας. Και τότε ο ρυθμός της καρδιάς θα έχει έρθει σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την ρυθμική αναπνοή. Το πότε και το πώς θα το δούμε στα επόμενα κείμενα της ενότητας αυτής, όπου θα περπατήσουμε τα βήματα για την κάθαρση της καρδιάς μας.

Δωροθέα. 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα