Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Νεκρή πόλη οι Βρυξέλλες: Δεκάδες οι νεκροί στο αεροδρόμιο, πάνω από 10 νεκροί στο Μετρό



Φωτογραφία από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Via Twitter
Φωτογραφία από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Via Twitter
March 22, 2016
ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Υπήρξαν και πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga.
Έκρηξη σημειώθηκε όμως και στον σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες κοντά σε γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το δίκτυο RTBF.Υπάρχουν πληροφορίες για 10 νεκρούς από την έκρηξη στο μετρό των Βρυξελλών, σύμφωνα με το βελγικό δίκτυο BVTM.
Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Βελγίου επιβεβαίωσε πως σήμερα το πρωί σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και υπάρχουν αρκετά θύματα-13 νεκροί και 35 σοβαρά τραυματίες στο αεροδρόμιο, ενώ τουλάχιστον άλλοι 10 έχουν χάσει τη ζωή τους στην τρίτη έκρηξη στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ μια ακόμα έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό του μετρό σε απόσταση μίας στάσης από τα γραφεία της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα της βελγικής πρωτεύουσας: λεωφορεία, τραμ, μετρό, τίποτε δεν κυκλοφορεί πια στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, σύμφωνα με βελγικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έχουν κλείσει τα σύνορα με την Ολλανδία, ενώ αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και στη μεθόριο με τη Γερμανία.
Ο ολλανδικός στρατός ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορά του μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μήνυμά του στο Twitter.
Παράλληλα, ενισχύθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού.
Στους 13 ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών και στους 35 τον αντίστοιχο των σοβαρά τραυματιών από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών το βελγικό δημόσιο δίκτυο VRT. Θεωρείται πάντως βέβαιο πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.
Κατά το ίδιο δίκτυο, επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας, χωρίς προς το παρόν να έχει γίνει γνωστό ποια πηγή επικαλείται.

Passengers are evacuated from the terminal building after explosions at Brussels Airport in Zaventem near Brussels, Belgium, 22 March 2016. Dozens of people have died or been injured in a double blast in the departure hall of Zaventem Airport in Brussels, Belgian media reported. EPA/OLIVIER HOSLET

Passengers are evacuated from the terminal building after explosions at Brussels Airport in Zaventem near Brussels, Belgium, 22 March 2016. Dozens of people have died or been injured in a double blast in the departure hall of Zaventem Airport in Brussels, Belgian media reported. EPA/OLIVIER HOSLET
Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε στο προσωπικό της να αποφεύγει τις μετακινήσεις και να παραμείνει στο γραφείο ή στο σπίτι μετά και την έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά και σε σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες κοντά στα γραφεία της.
Το φλαμανδικό βελγικό δημόσιο δίκτυο VRT μεταδίδει πως οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών ήταν ενέργεια τρομοκράτη αυτοκτονίας. Όπως προσθέτει το Belga, πριν τις εκρήξεις, υπήρξαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά πριν από τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μεταδίδει το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων.
Όπως μεταδίδει η ίδια πηγή, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών του Βελγίου, το επίπεδο συναγερμού για την ασφάλεια αυξήθηκε σε όλη τη χώρα στην ανώτατη βαθμίδα 4.
Παράλληλα, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με πηγή του γαλλικού αεροδρομίου.
Όπως μετέδωσε το δίκτυο RTBF, έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό του μετρό στο Μάελμπεκ στις Βρυξέλλες, ο οποίος βρίσκεται κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βελγική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τις αρχές, κλείνουν όλοι οι σταθμοί του μετρό στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η αρχή μεταφορών της βελγικής πρωτεύουσας.
Παράλληλα, οι αρχές του αεροδρομίου των Βρυξελλών διέταξαν την αναστολή όλων των προγραμματισμένων πτήσεων και προέβησαν στην εκκένωση της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον λογαριασμό twitter του αεροδρομίου.
“Μην έρχεστε στο αεροδρόμιο – το αεροδρόμιο εκκενώνεται. Αποφύγετε την περιοχή του αεροδρομίου. Οι πτήσεις έχουν ματαιωθεί”, σημειώνεται στον λογαριασμό στο Twitter.
Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών εξυπηρετεί περισσότερα από 23 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.
Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν, γύρω στις 09.00 ώρα Ελλάδος, στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου των Βρυξελλών. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 25 νεκρούς και πολλούς τραυματίες, μετέδωσαν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης. Φαίνεται ότι στόχος ήταν τα γραφεία της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας American Airlines.
Πριν από λίγο έγινε γνωστό από το Russia Today ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 11, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για περισσότερους.
Οι εκρήξεις αυτές σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στη βελγική πρωτεύουσα υπόπτου για τη συμμετοχή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.
Η βελγική αστυνομία βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού για ενδεχόμενα αντίποινα.
Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν καπνό να υψώνεται από την αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, στην οποία έχουν σπάσει όλα τα τζάμια, ενώ δείχνουν τους άνθρωπους που περίμεναν να επιβιβαστούν να τρέχουν για να φύγουν από την αίθουσα για να γλιτώσουν.
Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Sky News Άλεξ Ρόσι, ο οποίος βρισκόταν εκεί, δήλωσε ότι άκουσε δύο “πάρα πολύ δυνατές εκρήξεις”.
“Αισθάνθηκα το κτίριο να δονείται. Υπήρχε επίσης σκόνη και καπνός (…) πήγα προς το σημείο από το οποίο ακούστηκε η έκρηξη και άνθρωποι έβγαιναν από εκεί πολύ ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι”.
“Αυτό που σκέφτονται εδώ είναι ότι ήταν κάποιου είδους τρομοκρατική επίθεση – αυτό δεν έχει επαληθευτεί από οποιεσδήποτε αρχές εδώ στο αεροδρόμιο”, σημείωσε.
Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εξάλλου ότι διακόπηκαν και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις του αεροδρομίου.
Προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποιο επίσημο σχόλιο σχετικά με την αιτία των εκρήξεων.
ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από λίγο στο κεντρικό κτίριο του διεθνούς αεροδρόμιου των Βρυξελλών. Η αστυνομία έχει δώσει ήδη εντολή για εκκένωση, ενώ κάνει και επίσημα λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα.
Για πολλές απώλειες κάνει λόγο αστυνομική πηγή του Βελγίου, μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας στο δίκτυο ΝBC News. Πριν από λίγο έγινε γνωστό από το Russia Today ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 11, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για περισσότερους.
Το Sky News στο Λονδίνο μετέδωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων επικαλούμενο πληροφορίες που είχε από πηγή κοντά στο γραφείο των American Airlines.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Έκλεισε σήμερα το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ σταμάτησε και η σιδηροδρομική σύνδεση με το αεροδρόμιο, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.
Δύο εκρήξεις είχαν ακουστεί νωρίτερα στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου της βελγικής πρωτεύουσας, διευκρίνισαν επίσης τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία ορισμένοι άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Τα αίτια των εκρήξεων παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.
Το Sky News στο Λονδίνο μετέδωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων επικαλούμενο πληροφορίες που είχε από πηγή κοντά στο γραφείο των American Airlines.

A file picture darted 19 February 2013 shows passengers entering Brussels Airport Departures area in Zaventem near Brussels, Belgium. According to media reports, several people have been injured in one or more explosions at Brussels airport on 22 March 2016. EPA, JULIEN WARNAND

A file picture darted 19 February 2013 shows passengers entering Brussels Airport Departures area in Zaventem near Brussels, Belgium. According to media reports, several people have been injured in one or more explosions at Brussels airport on 22 March 2016. EPA, JULIEN WARNAND
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Συναγερμός σήμανε στις Βρυξέλλες, καθώς δυο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για τραυματίες. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC υπάρχουν και νεκροί.
Στις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει οι χρήστες στα social media διακρίνεται καπνός στο αεροδρόμιο, το οποίο αυτή τη στιγμή εκκενώνεται.
Αυτόπτες μάρτυρες μεταδίδουν ότι είδαν με τα μάτια τους βόμβα στο check-in των αναχωρήσεων. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα εξερράγη κοντά στον έλεγχο των εισιτηρίων της American Airlines.
Καμία πτήση δεν επιτρέπεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο, ενώ έχουν σταματήσει και τα δρομολόγια των τρένων προς αυτό.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα