Αποκαλύφθηκε ότι εδώ και καιρό, υπάρχει ένα παιγνίδι που μπορούν δυο χρήστες του facebook να παίξουν μέσω του messenger – σκάκι!

Χωρίς ποτέ να έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση από το facebook ξαφνικά η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Για να αρχίσει κανείς ένα νέο παιχνίδι σκάκι, πρέπει απλά να ανοίξει τον Messenger όπως θα έκανε για να στείλει ένα μήνυμα σε έναν φίλο του και να πληκτρολογήσει την εντολή@fbchess play, πατώντας στη συνέχεια enter.
Αμέσως, θα εμφανιστεί ένα παιχνίδι σκάκι. Σε αυτό, ο συνομιλητής (και πλέον, αντίπαλος στο παιχνίδι) θα ξεκινήσει πρώτος, έχοντας τα λευκά πιόνια, ενώ ο χρήστης που έστειλε την “πρόκληση” ακολουθεί με τα μαύρα:

Αποτέλεσμα εικόνας για Πως μπορείτε να παίξετε σκάκι με φίλο σας μέσω του messenger στο facebook
Πώς μετακινούνται τα πιόνια;. Αυτό γίνεται με απλές εντολές. Αρχικά, ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε πιόνι αντιστοιχεί σε ένα άλλο γράμμα του αγγλικού αλφαβήτου, ως εξής:
  • K – βασιλιάς
  • Q – βασίλισσα
  • B – αξιωματικός
  • N – άλογο
  • R – πύργος
  • P – απλά πιόνια
Η σκακιέρα είναι αριθμημένη (με γράμματα στο πάνω και κάτω μέρος και αριθμούς στα αριστερά και στα δεξιά), οπότε κάθε τετράγωνο έχει έναν “κωδικό” αποτελούμενο από ένα γράμμα και έναν αριθμό. Ο χρήστης που παίζει πρέπει να πληκτρολογήσει @fbschess ακολουθούμενο από το πιόνι που θέλει να μετακινήσει και το τετράγωνο στο οποίο θέλει να το πάει.
Για παράδειγμα, η πρώτη κίνηση του χρήστη με τα λευκά πιόνια μπορεί να είναι @fbchess Pc4. (Σε περίπτωση που η κίνηση μπορεί να γίνει από περισσότερα από ένα πιόνια, το σκάκι θα “ρωτήσει” τον χρήστη ποιο πιόνι να μετακινήσει).
Αποτέλεσμα εικόνας για Πως μπορείτε να παίξετε σκάκι με φίλο σας μέσω του messenger στο facebook
Κάθε φορά που δίνεται μία εντολή, στο πεδίο μηνυμάτων εμφανίζεται μία νέα σκακιέρα, με τα πιόνια μετακινημένα αναλόγως της τελευταίας κίνησης. Με ένα απλό scroll up, οι παίχτες μπορούν να έχουν, έτσι, πρόσβαση σε όλη την “προϊστορία” του παιχνιδιού.
Σημειώνεται ότι για όλη τη λίστα με τις διαθέσιμες εντολές, ο χρήστης μπορεί να πληκτρολογήσει @fbschess help.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ