Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ


Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
Οσονούπω η Ελλάδα αλλάζει θέση στον οικονομικό χάρτη της Ευρώπης. Αρκεί το ασφαλιστικό για να επιστρέψει και να εδραιωθεί στα Βαλκάνια, απ’ όπου επιχείρησε να απογειωθεί προς τα ευρωπαικά σαλόνια στα χρόνια της ευημερίας.
Η χαριστική βολή, όμως, θα της δοθεί με το νέο φορολογικό. Πρόκειται για αναγκαστική προσγείωση στον όμιλο με τις πρώην ανατολικές χώρες. Ο Κατρούγκαλος το είπε καθαρά. Μεσαία εισοδήματα θα θεωρούνται πλέον όσα είναι γύρω στις 10.000 ευρώ και όχι 25.000-35.000. Τέτοια βουτιά.
Αυτό σημαίνει και νέα –κατακόρυφη, αυτή τη φορά- μείωση των εισοδημάτων, προφανώς με μείωση αποδοχών και αύξηση της φορολογίας. Άρα αν οι συνταξιούχοι των 800 και άνω ευρώ γλιτώσουν τη 12η στη σειρά περικοπή των αποδοχών τους, θα πέσουν στο δόκανο της εφορίας που ετοιμάζεται να αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές μέχρι και στο 50%.
Δεν αποκλείεται, όμως, να συμβούν και τα δύο. Και δραματική μείωση των συντάξεων και διόγκωση των φορολογικών βαρών. Οι πολίτες έχουν χωριστεί σε τρεις κατηγορίες όσον αφορά στη διαχείριση των υποχρεώσεων τους.

Από τη μία είναι οι συνεπείς, αυτοί που μπορούν ακόμη, ως πότε άραγε, να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους, των τραπεζών και των λοιπών πιστωτών τους. Έστω κι αν στερούνται καμιά φορά τα απαραίτητα για τη διαβίωση τους. Από την άλλη είναι αυτοί που δυσκολεύονται να είναι συνεπείς, ενώ στην τρίτη κατηγορία ανήκουν οι κατ’ επάγγελμα κακοπληρωτές.
Αναρωτιέμαι ποιος θα βγεί κερδισμένος, τελικά. Μήπως κάποια στιγμή όλοι δεν θα φτάσουμε στο ίδιο σημείο, να μην πληρώνουμε τίποτε και κανέναν;
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα