Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Πέρα από τις θετικές δηλώσεις




Η πλειοψηφία των ανθρώπων,έχει την τάση ή την συνήθεια να ακολουθεί και να βιώνει κυρίως αρνητικές σκέψεις και τα αποτελέσματα αυτών. Αυτός είναι κυρίαρχος τρόπος σκέψης άρα και δράσης και αντίδρασης.

Ο θετικές δηλώσεις είναι σίγουρα ένα σημαντικό θεραπευτικό βήμα.Το να αλλάξουμε και να αντικαταστήσουμε οποιαδήποτε συνήθεια που δεν μας κάνει καλό με μια καλύτερη είναι πρόοδος. Για πολλούς ανθρώπους μια τέτοια αλλαγή μπορεί να είναι μια αλλαγή μεγίστης σημασίας και αξίας. Όμως δεν σταματά εκεί. Το βήμα από την αρνητική σκέψη στην θετική είναι απλά μια καλή αρχή. Είναι ένας τρόπος να συνειδητοποιήσουμε και να βιώσουμε το γεγονός ότι έχουμε επιλογή και ότι είμαστε ικανοί να δημιουργούμε στην ζωή μας.

Η τακτική και μεθοδική επανάληψη των θετικών δηλώσεων με κίνητρο την θεραπεία και την συν-δημιουργία και όχι την αποφυγή των αρνητικών σκέψεων και καταστάσεων έχει μεγάλη σημασία κι εδώ απλά χρειάζεται να είμαστε ειλικρινής με τον εαυτό μας ,χωρίς κριτική.
(Η θαρραλέα ειλικρίνεια με τον εαυτό μας είναι αν όχι το σημαντικότερο,ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία για την αυτογνωσία και την πνευματική μας πρόοδο)

Χρησιμοποιώντας λοιπόν τις θετικές δηλώσεις με το κατάλληλο κίνητρο,μας δίνεται η ευκαιρία,να φέρουμε στην επίγνωση μας το βαθύτερο ζήτημα που χρειάζεται την προσοχή μας -και συνήθως αποφεύγουμε-. 


Σχεδόν πάντα επιλέγουμε αυθόρμητα θετικές δηλώσεις που αφορούν στον τομέα που νιώθουμε έλλειψη. Ξεκινώντας λοιπόν τις δηλώσεις αναπόφευκτα θα έρθει η στιγμή που θα αναδυθούν οι αντιστάσεις μας και τα αρνητικά συναισθήματα και πεποιθήσεις που επιθυμούμε να αντικαταστήσουμε. Και αυτό ακριβώς είναι το κρίσιμο σημείο όπου μας δίνεται η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με αυτό το αρνητικό αλλά στη ουσία πληγωμένο κομμάτι μας, να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε την ύπαρξη του,χωρίς κριτική,με διάθεση αποδοχής και αγάπης.

Ας μην φοβόμαστε τα αρνητικά συναισθήματα και τις αρνητικές σκέψεις μας. Έχουν κι αυτά λόγο ύπαρξης και δεν μπορούμε να αρνούμαστε την ύπαρξη τους για πάντα ούτε να τα αντικαταστήσουμε με κίνητρο να τα ξεφορτωθούμε. Στο θετικό μπορούμε να περάσουμε ουσιαστικά μόνο μέσα από την αναγνώριση και την αποδοχή κάθε πλευράς μας. Όταν αποδεχόμαστε ο,τιδήποτε αποτελεί τον εαυτό μας τότε μόνο μπορούμε να βιώσουμε αληθινά αγάπη (και ειρήνη) για εμάς και τους άλλους μια κατ'ουσίαν αυτό αναζητάμε όλοι,μέσα από τις θετικές δηλώσεις

η οποιαδήποτε άλλη τεχνική και θεραπεία. Και τότε η θετική σκέψη,η αγάπη και η γαλήνη θα βρει την θέση της μέσα μας με τρόπο φυσικό.

Ωστόσο κάθε διαθέσιμο εργαλείο,τεχνική και θεραπευτική μέθοδος είναι στην διάθεση μας ώστε να οδεύσουμε προς την αγάπη και την ειρήνη εντός και κατά συνέπεια κι εκτός.

Ευχαριστώ
Ευλογίες,αγάπη και φως
Καλλιόπη Παπαχατζάκη
White Time healer


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα