Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Αποτοξινωτικός χυμός για ανακούφιση από την αρθρίτιδα

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες μάς επιτρέπουν να μειώσουμε την επίδραση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την εξασθένιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και για πολλές άλλες νόσους.
Αποτοξινωτικός χυμός για ανακούφιση από την αρθρίτιδα

Πάντοτε γνωρίζαμε ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες έχουν πολύ ισχυρή δράση στο σώμα, επειδή προστατεύουν τα υγιή κύτταρα από τις επιδράσεις που μπορεί να έχουν οι ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια που παράγονται μετά τη διάσπαση της τροφής μέσα στο σώμα, ενώ επίσης προκύπτουν από τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τον καπνό του τσιγάρου και την ακτινοβολία. Συσσωρεύονται στο σώμα και, μακροπρόθεσμα, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρδιακή νόσο, καρκίνο, αναπνευστικά νοσήματα.

Τι κάνουν οι αντιοξειδωτικές ουσίες;

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες έχουν την ικανότητα να σταματούν τη χημική αντίδραση που κάνει τις ελεύθερες ρίζες να βλάπτουν τα υγιή κύτταρα στο σώμα.Τα συστατικά τους στοιχεία μειώνουν την επίδραση των ελεύθερων ριζών και αναστέλλουν τη δράση τους μέσα στο σώμα. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητες για την πρόληψη ενός μεγάλου αριθμού σοβαρών ασθενειών και συνηθισμένων προβλημάτων υγείας που συχνά προσβάλλουν τους ανθρώπους.

Ποιες είναι οι ωφέλειες των αντιοξειδωτικών ουσιών;

anosopoiitiko-systima-2
Πολλές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες αποτελούν κλειδί για την πρόληψη και τη μείωση του κινδύνου για ασθένειες όπως:
  • Καρκίνος
  • Υπέρταση
  • Καρδιαγγειακές νόσοι
  • Διαβήτης
  • Πρόωρη γήρανση
  • Εκφυλιστικές ασθένειες
  • Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα
Το σώμα σας έχει την ικανότητα να μάχεται εναντίον των ελεύθερων ριζών όλη την ημέρα. Το πρόβλημα είναι ότι ο καθημερινός τρόπος ζωής, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η κακή διατροφή και άλλοι παράγοντες οδηγούν στην παραγωγή υπερβολικής ποσότητας ελεύθερων ριζών στο σώμα, γεγονός που το καταβάλλει και, με τον καιρό, το σώμα αρρωσταίνει.

Πώς φτιάχνετε τον αντιοξειδωτικό χυμό

karota
Ο αντιοξειδωτικός χυμός περιέχει ένα μείγμα από φρούτα, λαχανικά και μπαχαρικά με μεγάλη περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, που φροντίζουν και προστατεύουν το σώμα. Αν και μπορούμε να καταναλώνουμε τα συστατικά αυτά ξεχωριστά, η παρασκευή αυτού του ισχυρού χυμού, που είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά σε σκόνη: αυτό το ισχυρό μπαχαρικόχαρακτηρίζεται από την περιεκτικότητά του σε πάνω από 300 αντιοξειδωτικές ουσίες. Επίσης, είναι γνωστό για την ισχυρή αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση του, που μπορεί να μειώσει τον πόνο, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της αρθρίτιδας, να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς, να καταπολεμήσει τα πεπτικά προβλήματα, να προλάβει τον καρκίνο και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • 5 εκατοστά ρίζα τζίντζερ: αυτή η ισχυρή ρίζα είναι πλούσια σε πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες που προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση, ασθένειες όπως τον καρκίνο, το διαβήτη, τα προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος και τα καρδιακά ή μυϊκά προβλήματα. Έχει επίσης ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, που συνιστάται για ανακούφιση από τον πόνο, τους σπασμούς και τα προβλήματα όπως η αρθρίτιδα.
  • 5 καρότα: είναι ιδιαίτερα γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η βήτα καροτίνη (προβιταμίνη Α), η βιταμίνη Ε (τοκοφερόλη) ή η βιταμίνη C. Συνιστώνται για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την πρόληψη της καρδιακής νόσου και ακόμα και του καρκίνου.
  • 2 λεμόνια και 1 πορτοκάλι: τα εσπεριδοειδή χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε διάφορα είδη αντιοξειδωτικών ουσιών, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν κυρίως η βιταμίνη C, τα φλαβονοειδή, η βήτα καροτίνη, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι πολύ καλά για το κυκλοφορικό σύστημα, την υγεία της καρδιάς, τη φλεγμονή, τον πόνο, τις λοιμώξεις ή τα προβλήματα του αναπνευστικού. Οι ιδιότητές τους μπορούν επίσης να αποτρέψουν σοβαρές νόσους όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, η υπέρταση και τα προβλήματα πρόωρης γήρανσης.
  • 1 αγγούρι: το αγγούρι είναι γνωστό για τις ισχυρές καθαριστικές του ιδιότητες, χάρη στην ποσότητα νερού που περιέχει. Όμως, εκτός από αυτό, θεωρείται επίσης μια τροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν κυρίως οι στανόλες και οι βιταμίνες Α, Β και Ε. Η τροφή αυτή είναι καλή για τη μείωση της επίδρασης των ελευθέρων ριζών στο σώμα και στο δέρμα, βελτιώνει την πέψη, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μπορεί να σας βοηθήσει στο αδυνάτισμα.

Προετοιμασία

Ξεφλουδίστε τα εσπεριδοειδή, το τζίντζερ και τα καρότα. Έπειτα χτυπήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για μερικά λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά. Το νερό του αγγουριού μπορεί να μην είναι αρκετό για το smoothie, γι’αυτό είναι καλό να προσθέσετε λίγο νερό για να διευκολύνετε την ανάμειξη όλων των υλικών.
Για να αξιοποιήσετε όλες τις ωφέλειες αυτού του ισχυρού αντιοξειδωτικού χυμούσυνιστούμε να τον πίνετε το πρωί, μισή ώρα πριν φάτε.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα