Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ

lifehub-anthropos-filosofia-105

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Ένα νέο κεφάλαιο του μεγάλου βιβλίου της πνευματικής ζωής ετοιμάζεται να γραφεί, μία νέα διαστολή της συνείδησης πρόκειται τώρα να αρχίσει, μία νέα αναγνώριση της θείας προσοχής είναι τώρα δυνατή για την ανθρωπότητα και η αποκαλυπτική προσδοκία θα αποδείξει την ακρίβεια του βιβλικού ρητού «πας οφθαλμός όψε ται Αυτόν».
Η θρησκευτική ζωτικότητα μπορεί να συνοψισθεί για μας σε μία σειρά αναγνωρίσεων. Την αναγνώριση Εκείνων, που στο διάστημα των αιώνων, αποτέλεσαν την Αποστολική Διαδοχή, η οποία στέφθηκε μέσα από τους μεγάλους πνευματικούς ηγέτες που ήρθαν μεταξύ των ανθρώπων και ίδρυσαν τις μεγάλες παγκόσμιες θρησκείες.
Την αναγνώριση των μεγάλων εκείνων ιδεών της αγάπης, της ζωής και της σχέσης, οι οποίες πάντοτε βρίσκονταν μετέωρες στη σκέψη των ανθρώπων και που πρόκειται τώρα να προσλάβουν την ορθή τους έκφραση. Την αναγνώριση της αληθινής αδελφότητας του ανθρώπου, η οποία βασίζεται επί της ενιαίας ζωής, η οποία δρα δια της ενιαίας ψυχής και εκφράζεται δια της ενιαίας ανθρωπότητας.

Η αναπτυσσόμενη αυτή πνευματική στάση είναι εκείνη που θα οδηγήσει σε ορθές ανθρώπινες σχέσεις και στην παγκόσμια ειρήνη.
Μία άλλη αναγνώριση καθίσταται σήμερα δυνατή, η αναγνώριση από όλο το κόσμο της επικείμενης επανόδου του Χριστού και των νέων πνευματικών ευκαιριών, τις οποίες θα καταστήσει δυνατές το γεγονός αυτό.
Αυτή η αναγνώριση μίας θείας ελπίδας και μίας θείας βάσης, είναι ενδεχόμενο να επαναφέρει τους λαούς στους κόλπους των θρησκειών του κόσμου και να τους οδηγήσει και πάλι προς τον Θεό.
Θρησκεία είναι το όνομα που δίνεται στην επικλητική δέηση της ανθρωπότητας, η οποία προκαλεί και επιφέρει την απάντηση από το Πνεύμα του Θεού.
Το Πνεύμα αυτό δρα στην καρδιά κάθε ανθρώπου και σε κάθε ομάδα ανθρώπων.
photo www.bioathens.com
Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα